Skip to main content

Family Day

Sekelipan mata dah setahun aku berkerja dengan ScSB. (1 Julai lalu genap setaun), Erm kira dah setahun lah berlalu kisah huru hara jiwa aku tu kan. Semua yang terjadi ada hikmah disebaliknya. dan sesungguhnya lah ianya mematangkan pikiran.

dan 25 & 26 Jun yang lepas Kampeni aku, mudah nak paham, kampeni aku bawah puncak semangat group, makanya ada beberapa kampeni lain lah yang di bawah naungan PST tu yg terpaksa join..huhuhu tahun ni ke Gambang waterpark. seawal sabtu pagi, 10am, bas bertolak dr Opis jln tandang ke Gambang.

dan baju yg di sediakan khas utk family day kalini adalah purple..yeay, tanpa ragu2 utk dipakai..yeay sekali lagi. sampai dalam 2pm. register & check-in bilik. aku sangat lucky 1 apartment 2 bilik, hanya berdua ngan Budak CDC kelantan. huhuhu damai betul. hehehhee dan petangnya ada aktiviti telematch. biasa lah ada kategori kanak-kanak dan dewasa.



aktiviti untuk kanak-kanak



rebut jangan tak rebut
sapa banyak dia menang yek


muka gembira bawak balik hadiah


dan aktiviti orang dewasa, di mana hubby di sazz a.k.a mr.solja semangat bebanau nak masuk kan.



disebabkan dia jek yg aku kenal, maka gambar dia jek lah.


khusyuk mereka ni dengar syarat2 permainan


cayalah


dan malamnya pula, dinner yg bertemakan "Summer Fun"



mari tepuk tangan ramai-ramai


budak paling gembira sbb byk ballon, tapi terlupa bawak balik daaaaa


eh, mana boleh abg jek, adik pon nak interprem jugak kan


keesokkannya, bergumbira di waterpark. not bad lah games dlm tu. next tym kena pg dgn geng plak, but bukan pd weekend or public holiday..masakkkk ooooo

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…