Sunday, October 9, 2011

Lumix Idaman Kalbu

**Update @ 10/10/11 , 4.00pm: Tgh tadi pergi Low Yatt untuk rembat camera ini, harga arini adalah RM2099...sila lah...sesapa nak pg beli tu..cecepat sebelom promo ni abis...huhuu murah ok utk twin lens**

Setelah di survey bersama Kak Nor. ini tetap idaman kalbu. sebab xperlu setting vagai. pakai auto pon dah dapat hasil yg superb. i kan dah malas. tp aku servey sebab aku macam nak beli tapi bila nya tu entahlah. Ni model GF2, even GF3 dah keluar, GF2 tetap di hati. kenapa? nantikan penjelasannya.




ok boleh pilih kaler mane yang menarik di mata. aku tetap nak kaler putih. ya aww awww...memang menggoda. memang lah canon G12 superb kan. tapi entahlah. apsal aku xminat tah. muahahahahaa dan GF2 ni ada pilihan. nak single lens ke nk 2 lens. lens dalam pakej either 14-44mm or 14mm. if nak 2-2pon blh.



dan setelah servey, GF2 ni boleh dapat paling murah utk pakjej 2lens RM2100 kat times square/ tp xsurelah bateri ori ke 3rd party nya barang. dia siap bagi 2 SD card 8GB. dan servey kat panasonic low yatt RM2200 dan pakej yg sama dia bagi 2 SD card 8GB.



yang gambaran built-in flash dia.



dan GF2 ni, boleh guna external flash. tapi kena beli lah yek. ada yg enam ratus..dan kalo nak murah belilah yg 3rd party punya. ahaks.. maybe leh dapat dalam 200 jek kot.



owhh putih idaman kalbu



dan yang bawah ni plak GF3. merah pon menarik jugak. tapi GF3 ni, tapi sayang, tak boleh guna external flash.. uhuk...beza GF2 dan GF3 ni cuma processor dia di upgrade sket. dan spec lain2 sket. takdelah byk beza.







see, ini lah built flash dia. dan harga paling best boleh dapat RM2100 kat times square utk pajej 2 lens. dan normally kedai jual dalam RM2300-RM2500. model baru. tapi kebanyakkan kedai jual model GF2 lagi mahal dari GF3, disebabkan flash & design dia.





oklah, pada sesiapa nak beli..jgn lupa kan aku yek...sob sob..sebab tak dapat join nak membelinya pada ketika & waktu ini..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa









5 comments:

Kenanga said...

uik...dah nk pakai micro 4/3 plak dahh...yg lama dah jual ka?

Yun said...

hahahaa servey jek..org laen yg beli..maybe nk amik utk travel kot nnt. kalo ada rezeki lebih.

semut-terbersin said...

Serius?? Warghhh aku mau jugakk!! Sampai bila promo tu? Aku br terbace entri ko ni

cik reen said...

aku mau jugak!!!!!! tlg la sapa2 yg de duit lebih tu sedekah kat aku plssss...am begging....

Yun said...

ILA: INSYALLAH KALO AKU ADA DUIT TERPIJAK NNT. HAHAHA AKU KAN KEDEKUT. PROMO AKU XSURE....NK CEPAT...SBB MMG RAMAI TGH SERVEY MODEL NI.DAN KEBANYAKKAH KEDAI JUAL MAHAL SBB MMG PERMINTAAN TINGGI DALAM MARKET

CIK REEN: NK MINTAK SEDEKAH PG JEK KAT JLN TAR TU..RAMAI SKET ORANGNYA..HEHEHHEE BELI LAH SEKETUL...CIK PUA PEGAWAI KN NK DPT BONUS + KENAIKAN GAJI..UHUK

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...