Skip to main content

Lumix Idaman Kalbu

**Update @ 10/10/11 , 4.00pm: Tgh tadi pergi Low Yatt untuk rembat camera ini, harga arini adalah RM2099...sila lah...sesapa nak pg beli tu..cecepat sebelom promo ni abis...huhuu murah ok utk twin lens**

Setelah di survey bersama Kak Nor. ini tetap idaman kalbu. sebab xperlu setting vagai. pakai auto pon dah dapat hasil yg superb. i kan dah malas. tp aku servey sebab aku macam nak beli tapi bila nya tu entahlah. Ni model GF2, even GF3 dah keluar, GF2 tetap di hati. kenapa? nantikan penjelasannya.




ok boleh pilih kaler mane yang menarik di mata. aku tetap nak kaler putih. ya aww awww...memang menggoda. memang lah canon G12 superb kan. tapi entahlah. apsal aku xminat tah. muahahahahaa dan GF2 ni ada pilihan. nak single lens ke nk 2 lens. lens dalam pakej either 14-44mm or 14mm. if nak 2-2pon blh.



dan setelah servey, GF2 ni boleh dapat paling murah utk pakjej 2lens RM2100 kat times square/ tp xsurelah bateri ori ke 3rd party nya barang. dia siap bagi 2 SD card 8GB. dan servey kat panasonic low yatt RM2200 dan pakej yg sama dia bagi 2 SD card 8GB.



yang gambaran built-in flash dia.



dan GF2 ni, boleh guna external flash. tapi kena beli lah yek. ada yg enam ratus..dan kalo nak murah belilah yg 3rd party punya. ahaks.. maybe leh dapat dalam 200 jek kot.



owhh putih idaman kalbu



dan yang bawah ni plak GF3. merah pon menarik jugak. tapi GF3 ni, tapi sayang, tak boleh guna external flash.. uhuk...beza GF2 dan GF3 ni cuma processor dia di upgrade sket. dan spec lain2 sket. takdelah byk beza.







see, ini lah built flash dia. dan harga paling best boleh dapat RM2100 kat times square utk pajej 2 lens. dan normally kedai jual dalam RM2300-RM2500. model baru. tapi kebanyakkan kedai jual model GF2 lagi mahal dari GF3, disebabkan flash & design dia.





oklah, pada sesiapa nak beli..jgn lupa kan aku yek...sob sob..sebab tak dapat join nak membelinya pada ketika & waktu ini..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa









Comments

Kenanga said…
uik...dah nk pakai micro 4/3 plak dahh...yg lama dah jual ka?
Yun said…
hahahaa servey jek..org laen yg beli..maybe nk amik utk travel kot nnt. kalo ada rezeki lebih.
semut-terbersin said…
Serius?? Warghhh aku mau jugakk!! Sampai bila promo tu? Aku br terbace entri ko ni
cik reen said…
aku mau jugak!!!!!! tlg la sapa2 yg de duit lebih tu sedekah kat aku plssss...am begging....
Yun said…
ILA: INSYALLAH KALO AKU ADA DUIT TERPIJAK NNT. HAHAHA AKU KAN KEDEKUT. PROMO AKU XSURE....NK CEPAT...SBB MMG RAMAI TGH SERVEY MODEL NI.DAN KEBANYAKKAH KEDAI JUAL MAHAL SBB MMG PERMINTAAN TINGGI DALAM MARKET

CIK REEN: NK MINTAK SEDEKAH PG JEK KAT JLN TAR TU..RAMAI SKET ORANGNYA..HEHEHHEE BELI LAH SEKETUL...CIK PUA PEGAWAI KN NK DPT BONUS + KENAIKAN GAJI..UHUK

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…