Skip to main content

masa untuk berkumpul

Alhamdulillah, yang dirancang selamat dilaksanakan. dan thanks to jue coz sudi follow hubby nya training di KL. maka, dapatlah kami berkumpul. if, dahulu kala berkumpul time raya, tapi kini agak payah dek kerana ketidakcukupan ahli. hehehee

actually, bukan 7 years but this year baru 6 years. tapi xpe, aku ngan jue mmg dah masuk tahun ke-7 pon.
dan seperti biasa, Ila volunteer utk bukak pinta rumah terima kedatangan kami. yupp, mmg preferred jumpa di tempat tertutup dari lepak di mana2 kedai makan kerana tempat public agak kurang sesuai. yolah sedar tak sedar 5jam hokeh kitaorg bersembang, sampai Daous (hubby Ila) angkat kaki masuk bilik & zzzzzzzzz. kesian takde geng. hehehehee tapi seronok lah kan. macam-macam topik kami sembang dan anak-anak depa ni pon terkawal dalam rumah je kan. itulah tujuan utama supaya anak2 mereka tidak bertempiaran lari sana sini. tak tenteram mak-mak nak sembang kan.
see, terpegun dengan akti ultraman di TV. paling peramah as usual, anak dara si nik lah kan. si zara. hehehe takpe gigirl mmg kena peramah kan. ahaks
dan dapat jumpa jugak si Ida, anak dia yg 2nd pon dah nk setaun. lg sebulan kot. makanya dah lebih setaun aku xjumpa dia..huhuhuhu
and hari tu jugak aku 1st tym jumpa aqeef. dan masuk 5 bulan baru kakak yun jumpa Aqeef..hehehhe
port sembang sambil makan. thanks ila hidangan satay yang lazat. dan sila abaikan aku yg nampak super duper gerga kan...tu ilusi optik sbb duduk paling depan..ngeh33
ish kejap kat meja makan. kejap kat sofa..kejap atas lantai..semua tempat lah jadi port sembang kan..hehehe serius lah, kitaorg boleh buat reunion ni bila Jue balik malaysia jek. hope raya nanti dapat jumpa Jue and insyallah raya nanti ada lagi 3 jr. 10L. so, total Jr. 10L akan menjadi 11 org. ramai tak? hehehee
ok, koleksi otomen si Aariz. hehehe banyak kan? macam-macam kaler ade. dan macam-macam size pon ada.
tym ni menyambut kedatangan Ida. Seb baek sempat dia singgah kan. kalau tak mmg xjumpa lah sbb aku nk kena hantar jue ke melawati.
Si firas ni paling pemalu. donno lah dia ikut apaknya ke maknya ke. aku rasa lebih pada maknya kot. hehehehe
dan ni Aqeef dah kepenatan melayan tetamu. hehehe comel baju Aqeef kan. dan aku mengaku xlarat nak pegang Aqeef lame-lame..huahuahuahua....

see Zara & abg Firas....anak dara si nik mmg keletah. suka nak menggoda abg firas..hahaha ayat xblh belah.
oklah. semua gambar dari camera kecuali gambar kek gegar dari camera aku..hahahahaa malas lah nk bawak camera dahhh...dan malas dah nak snap... semoga panjang umur, kita dapat berkumpul lagi kan.

Nota kaki: malam tu, aku ikut jue & family makan kat Saba' Cyber..hehehe makan jek keje nya kan..nanti kena timbang kati balik ni.

Comments

xhn said…
huihh igtkan pi join mkn durian jek..sekali smpai cyber daaa..
sdp sgt ek saba' tu???nk try gak lah.huhuuuu
semut-terbersin said…
itu lah pasaii! jadik jugak korang ke saba'! ingatkan dughian je..aiseh ju lagi mau komplen2 berat dia naik..padahal musang dia rembat, kambeng pon dia sental! hihihi
bezznye dapat makan saba'! aku jugak tak pi2 lagik! jom zehan kita pi!!
Yun said…
Kompem lah jd ila.ibu mengandung mengidam kn. And if korang nk pg ajak lah i..awwwmmm

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…