Skip to main content

Menyepi

Wah dah lame takde entry kan.mesti rindukan? Baik mengaku je.....betulkan.


Ok, disebabkan baru start kerja baru..dan macam2 isu nak dipahamikan...politik rakan sekerja..politik kerja..dan sebagainya. Dan akhirnya aku berjaya harungi sebulan ni dengan tabah...dan semoga terus tabah..minggu ni dah kurang rasa down..hehe...

2minggu pertama mmg serius stress..masuk minggu ke3 aku dah mula apply kerja lain. Tapi masuk minggu ke4 je..aku rase ok plak..mungkin ni lah namanya kehidupan.perlu amibil masa utk dptkn keserasian...if task yg pertama aku dah berjaya laksanakan...aku dah mula rasa confident. Berkecimpung dlm dunia axapta mmg mencabar kewarasan aku...tp mmg betul org kate di mana ada kemahuan di situ ada jln dan usaha tangga kejayaan. Cewahhhh...

Dan harini..bajet nk blk melaka terus
lepas keje..tp last minute supervisor aku kate next week aku kena ke melaka utk isnin sampai jumaat...yahoooooooo balik kg...feeling fot kerja kat melaka dah tu..xpe insyallah dah dekat lah tu nak dpt aura kerja kat melaka kn..hehe..tolong doakan eh..hope adalah rezeki pekerjaan utk aku di melaka..

Dan sekarang kl tgh hujan lebat.mmg lemau lah nk drive balik..tgu hujan reda baru nlh gerak blk..sambil tu..kita bace belog sambil layan dingin lavenda episode last..yeahhhh

P/s: KL jangan rindu saya ye

Comments

cyanamoose said…
babe... ko mmg nak tinggalkan KL ker? sob sob
Yun said…
Mmg serius mencari kerja di melaka. I patah hati dgn kl...opss
chocolatePink said…
biasa la tu..slalu nye mula2 kje gase xsrasi je gn kita...tp lma msti prasan best tu akn dtg smpai xsggup nk tgglkn kje tu...slmt bkerja yup...
chocolatePink said…
biasa la tu..slalu nye mula2 kje gase xsrasi je gn kita...tp lma msti prasan best tu akn dtg smpai xsggup nk tgglkn kje tu...slmt bkerja yup...
Yun said…
Owh thanx. Mmg pon nk dpt kn keserasian tu yg ambil masa...tp mmg masa tu adalah plg mujarab utk nengubat kegundahan kn

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…