Skip to main content

Cerita tertangguh

cerita tertangguh, opppss biasalah uols, payah nak upload nak menaip lagi kan. gambar plak separuh kat phone separuh kat kamera...and nak ON laptop ni lagi lah malas...almaklumlah laptop opis lom dapat lagi..maybe odw kat laut nu...lambat nau nak sampai..tulah jauh bebenau lah ko orderkan...layan kan... dan dah beberapa minggu ni aku bertapa kat lab je lah..dok guna PC kat lab, tp best jek rasanya dok kat lab tu ..hehehe

ok, bermula dari 20 mei, aku ngan didi and si bib mai awal ke batu pahat. kitaorg stay kat hotel biz hotel. boleh lah..ater cari hotel bajet kan..so, facility pon ikut bajet lah..tapi katil dia ok..tilam pon ok, aircond pon ok..so, tido pon nyenyak lah..heheehe...bila dah makin meningkat usia, malas nk rish sgt trip balik harini...dah alang2 tu bercuti sekali ke tpt tu even cuma nak tidor & cari makan jek....

tapi demi pengantin ni....si fitri ni aku ngan didi redah kan jua..budak ATAT yg lain semua mai pagi ahad tu....
dan berjumpalah kami di rumah pengantin...ehh yg bawah ni bukan rumah pengantin..tp rumah menanggah eh namanya..hehehe...ramai jugak budak ATAT yg melapangkan diri utk turun ke parit raja ni...

to fitri & wife..selamat pengantin baru. hope cepat dapat zuriat....bertambah waris ATAT....hehehe
posing ATATians...ni wajib lah kan...dan balik dari sini lah kisah laling aku yg tersadai di SK tu kan... dan weekend selepas tu.....wedding kazen aku on saturday plak. hampir2 aku tidak menghadirkan diri seb baek laling dah ok...kalo tak..memang tadah telinge setaun lah..aku takde time nikah jumaat tu pon ramai dah tanya kenapa...& mengapa....payah kan...nk kata..aku kan baru 2minggu start keje baru....mane boleh cutikan.....dah tu jumaat tu aku outstation plak tu kan....abaikan je lah...derang tetap nikah jugak kan..hehehe
ok ni lah geng aku dari kecik..sbb kitaorg ni kategori rakan sebaya dalam institusi sepupu sepapat kitaorg..even dia tua setaun..tp jadi isu jugak lah masa aku masuk Sharodz dulu sbb aku tak panggil dia kakak..hahaha dah abg dia pon aku belasah panggil nama jek kan..takkan dia darjat kakak plak..hehehee well kitaorg kan org moden...

dan selama dah beberapa taun kebekangan ni bila dah masuk usia zon amaran...aku ngan dia selalu jugak jadi bahan one two jus kan...tapi skrg aku lah one two jus sorang2....sob sob..ko tinggal kan aku tapi takpe...aku tetap doakan korang bahagia selamanya..don worry..aku tengah gigih ni...gigih skodeng calon..miahahahahaa
ok ni antara mak sedara ngan sepupu sepapat tapi xsemua..ni cuma 5% jek kot..hehehe mane yg ade jelahkan..yg lain semua bertaburan kat bawah..ni antara yang mengelat..opppss ni geng amik duty after 3pm lah kan...
to both of you...halita & firdaus, semoga kalian tabah menempuh dugaan alam berumah tangga...doakan turn aku plak lepas ni ye.
dan esoknya pula, aku ke kluang pula..huhuhu ni trip balik hari ye....hehehe serang kenduri ejot plak. dan aku terpaksa import khidmat ayah aku as driver..betul2 xlarat nk drive....tu alasan jek..walhal malas...hahahahaaa yolah nnt malam tu nk balik KL plak kan....at least dpt lah aku qada' tidur dalam kete tu kan...tp mmg betul2 aku membuta pegi & balik ye....

dan dapatlah aku saksikan majlis pernikahan ejot & hubby dia. walaupon ade cerita bengang di sebalik make up ejot...tapi ko tetap gojes pd hari tersebut...aura & seri pengantin le katekan...

babe, aku doakan....cepat lumba marini...hahahaa dan nanti aku plak potong ko..hehehe and nnt rajin2 turun KL yek..kita buat reunon 10L lagi..sbb dah bertambah ahli kan..oppps
dan nomey jadi pengapit si ejot adelah aku geng masa nikah tu kan...dan ade geng nak menyibok posing..hehehhe


dan....cukuplah....nak kol 12am dah ni..nak tidor esok nak kerja.....kena siapkan kerja..hahaha sbb khamis & jumaat nak kena outstation lagi....even xjauh pon..tp stilll PD tu luar kawasan KL kan..hehehehe

Comments

semut-terbersin said…
oh ada kisah bengang make up ejot? nampak takde sebarang cacat pon? cantik berseri2 je ejot!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.