Skip to main content

Untitle

Dah lame tak membebel dan merapu kat sini. Asik post benda yg sangat straight to the point. Dah lame xbuat orang yg membaca bengang degan tajuk dan isi kandungan tak sync. Hehe well siapa yg kenal aku tau mcm mane aku sembang kan. Tgh2 citer topik A akuvtanya pasal isu C. . Orang tgh debat isu C aku tetibe mencelah citer B. Hehe and lepas tu aku tanya pasal topik D plak.siapa tg tak biasa dgn aku boleh dpt suhu bengang free je. Hehe

Mak aku pon selalu je komplen. Ade aku kesah kn. Tapi masa sek. Ren. Aku selalu je wakil sek utk pertandingan mengarang. And penah lah menang. Tak merapu pulak karangan aku ek..hehehe

Ok nk citer mlm ni xdpt jumpe ustaz comel sbb nk date dgn org sarawak. Oppsss. Nilah manusiakan lbh kn hal duniawi. Nak buat camno...nilah 1st time nk jumpe org srwk tu. Xpela ustaz pon dah sihat..haha so tak perlu risau.

Malam td tazkirah pendek dr ustaz pasal hadith dhaif. Hadith yg boleh diikuti tapi tak boleh dibuat hujah. Nk buat hujah hny boleh guna 4 buku shj iaitu al-quran, hadith bukhari, lg 2 aku update nnt.lupa plak :D

Dan pg td tazkirah pasal attitude.owh lupac kt opis baru ni. Mmg setiap pg kena santapan rohani dulu..hehe mmg ada tazkirah and kena kump semua utk baca ikrar, doa, tazkirah and etc.

Dan aku tgh kesengalan sbb report utk upu&coo bg program transformasi xsiap lg. Kesian programmer tu tgh peneng dok pikir tu..

Dahlah. Dah abis time lunch break. Nk sambung keroje blk.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.