Skip to main content

Gembira plus Sedih

Last week banyak sangat perkara yang menggembirakan berlaku. betul kata orang dulu yang makan garam lebih banyak dari yang baru hidup..hehehe :P setiap yg gembira pasti datang kesedihan kan.

Ok pertamanya, dapat jumpa kawan yang dah 19tahun tak jumpa.....even sempat sembang sejam je...tp sangat-sangat menggembirakan, iyelah dulu masing2 selebet tepek jek lagi kan. sekarang dah dewasa...huhuhu last jumpa 11 tahun...sekarang dah 30...perghhh berapa zaman dah dilangkaui kan..hikhik...yang penting 1 jek komen aku utk dia....dia gelap...muahahaa....komen dia kat aku....simple jek....pipi tetap sama...aset kan...mesti kena kekalkan..oppps...ok ni cerita selasa minggu lepas...

sabtu lepas tym makan2 kat umah mira..jumpa kawan sekolah sharodz. last jumpe masa SPM kan...kire adalah dalam 13tahun xjumpe kan..huhuhu rupanya dia isteri kepada opismate si wafi..what a small world kan..huhuhu dah 2org anak dia..and dah besar pon..sbb yg sulung dah 6tahun. xlama lagi anak dara dah anak dia tu kan...

dan malam ni mak aku call bgtau kazen aku baru buat operation ptg td disebabkan kanser lidah tahap 4. dan mak aku pon baru tau. aku doakan beliau cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.

Comments

Yanie said…
Huhu..Semoga kazen yun cepat2 sembuh..Amin..Hmm lama tak usha blog kawan2..nih maknanya aku rindu kat ko lah yun..hehe :D

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.