Skip to main content

Nisa

Ofkos ni nama aku kan..hehe

Actually, aku bukan tak suka nama manja aku yg sedia maklum oleh semua orang sekeliling..iaitu YUN. Aku ok je cuma bila nama tu nampak sempoi memang perwatakan aku pon jadi sempoi secara automatiknya. Lagipun ada yg panggil yon, ayun, yone,yuni, yunes,yunio, ayon,ayong,yung..byk sangatlah versinya kan. Nama ni mmg mencerminkan karektor jugak kan.

Since aku masuk asrama masa form 1 lagi aku cuba ubah nama panggilan ni tapi boleh berkekalan dalam sebulan je kot sebabnya geng sekampung aku sedorm dgn aku...semua orang prefer pgl aku yun akhirnya...so,tak menjadi. Mak aku panggil aku khairun. Hehe comelkan...omelnyeeer. Oppsss

Then percubaan time matrikulasi..mmg xmenjadi lah sbb budak sekolah aku melambak je kt matrik londang tu kan.maka terkubur lagi impian kan.

Usaha kunun diteruskan masa masuk uitm dungun tapi aku daftar sekali dgn bestfren aku since sek. Rendah...dah terang lagi bersuluh dia pgl aku apa kn. Yg bestnye kitaorg suke suki je dok dlm 1 grup mase induksi.hehehe

Masuk degree plak dah mmg geng2 dari dungun melambak kn.

Start keje kt MPSB plak seopis dgn geng degree.huh hentikanlah impian.

Masuk bernas plak...mase interview yg terakhir..geng aku kt dungun and shah alam ade sekali...dah mmg derang pgl yun kn. Layan kan je...

Masuk synergy dah namapon geng bernas ramaikan.

And masuk hitachi kunun nak ubah..mmg aku guna nama nisa but supervisor aku adalah exvendor aku kt bernas..so melekat lah nama ayun....

Since mei aku join AIM...alhamdulillah tpt baru permulaan hidup baru. Bila orang panggil nisa automatik aku jadi lebih behave..yolah da bahasakan diri nisa jugak takkan terejal macam biasakan...apa yg dilontarkan pon akan ditapis and dijaga....pada aku mmg agak berkesan lah...lagipon nisa tu kan maksud dia wanita...sweetkan...uhuk..hope berkekalan panggilan mcm ni even utk kat opis je sbb masa kat opis kan lebih lama..huhuhh

Ok bai nak layan citer julia...huhuhu

Comments

aah kan ,, chomel bila pakai nama nisa,,, yerlah yerlah panggil kor nisa,,, HAI NISA,,,, nice to meet you,,, best gak yek panggil nisa,, takper takper aku sokong kor a4 ratus persen.
Yun said…
dialu-alukan ye...

comelkan..Nisa...sebut betul2 nisa..uhuk...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.