Thursday, November 8, 2012

Nisa

Ofkos ni nama aku kan..hehe

Actually, aku bukan tak suka nama manja aku yg sedia maklum oleh semua orang sekeliling..iaitu YUN. Aku ok je cuma bila nama tu nampak sempoi memang perwatakan aku pon jadi sempoi secara automatiknya. Lagipun ada yg panggil yon, ayun, yone,yuni, yunes,yunio, ayon,ayong,yung..byk sangatlah versinya kan. Nama ni mmg mencerminkan karektor jugak kan.

Since aku masuk asrama masa form 1 lagi aku cuba ubah nama panggilan ni tapi boleh berkekalan dalam sebulan je kot sebabnya geng sekampung aku sedorm dgn aku...semua orang prefer pgl aku yun akhirnya...so,tak menjadi. Mak aku panggil aku khairun. Hehe comelkan...omelnyeeer. Oppsss

Then percubaan time matrikulasi..mmg xmenjadi lah sbb budak sekolah aku melambak je kt matrik londang tu kan.maka terkubur lagi impian kan.

Usaha kunun diteruskan masa masuk uitm dungun tapi aku daftar sekali dgn bestfren aku since sek. Rendah...dah terang lagi bersuluh dia pgl aku apa kn. Yg bestnye kitaorg suke suki je dok dlm 1 grup mase induksi.hehehe

Masuk degree plak dah mmg geng2 dari dungun melambak kn.

Start keje kt MPSB plak seopis dgn geng degree.huh hentikanlah impian.

Masuk bernas plak...mase interview yg terakhir..geng aku kt dungun and shah alam ade sekali...dah mmg derang pgl yun kn. Layan kan je...

Masuk synergy dah namapon geng bernas ramaikan.

And masuk hitachi kunun nak ubah..mmg aku guna nama nisa but supervisor aku adalah exvendor aku kt bernas..so melekat lah nama ayun....

Since mei aku join AIM...alhamdulillah tpt baru permulaan hidup baru. Bila orang panggil nisa automatik aku jadi lebih behave..yolah da bahasakan diri nisa jugak takkan terejal macam biasakan...apa yg dilontarkan pon akan ditapis and dijaga....pada aku mmg agak berkesan lah...lagipon nisa tu kan maksud dia wanita...sweetkan...uhuk..hope berkekalan panggilan mcm ni even utk kat opis je sbb masa kat opis kan lebih lama..huhuhh

Ok bai nak layan citer julia...huhuhu

2 comments:

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said...

aah kan ,, chomel bila pakai nama nisa,,, yerlah yerlah panggil kor nisa,,, HAI NISA,,,, nice to meet you,,, best gak yek panggil nisa,, takper takper aku sokong kor a4 ratus persen.

Yun said...

dialu-alukan ye...

comelkan..Nisa...sebut betul2 nisa..uhuk...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...