Skip to main content

1 night thousand hopes - Zoo lates adventure

Asalnya terperasan post membe aku kt wall fb dia.kebetulan dia baru post aku pon terus comment...nak join. Lepas tu xingat sampai lah membe aku email mintqk duit utk daftarkan. Terus je transfer masa tu kebetulan mmg dok depan laptop masa kt opis kan...dan aku xingat sampailah dpt email confirmation beberapa kemudian...yeay...dapat join.

Aktiviti ni dianjurkann oleh student uitm sempena projek akhir disamping utk collect sumbangan pd MAKNA. Dan aktiviti zoo lates adventure ni adalah acara k3muncak program mereka. Syabas utk team Awana Citra di atas kejayaan program ni.

Dan setelah sekian lama xmasuk zoo...dpt lah tengok haiwan2 waktu mlm. Binocular utk night vision disediakan. Dan penerangan dr mr.amin. Byk jgk input berguna...



Disebabkn cuaca skrg hujan je time ptg-mlm..maka bertambah adventure lah kan... Thanx alot kat amoi and the geng. Next time aku nk join lagi ye.

Paling best masa perasmian majlis tu..kena nyanyi lagu negaraku dan lagu uitm dihatiku...teruja giller nk nyanyi lagu uitm after 7years..huhuhu ofkos aku senyum je sbb tak ingat l8rik kan..hehe

Time berjalan serius lah kepancitan...tak larat sgt..ingatkan penyakit apa..rupanya penyakit bulanan...spoil mood kan nk berjalan.
Program abis kol 12lbh jgk n sampai rumah nk dkt kol 1am...n tido kol 3am

Disebabkan tido lambat dan terlupa nk set jam...dan bestnya aku membuta dalam bilik yg gelap gelita..mmg xdsedarlah dah kol 9.30..haha dek sbb tu termungkir janji nk ber badminton..huhuhu sorry kenanga..serius wa xsedar.....nnt iols belanja uyk say sorry ye.

And harini dok siapkan kerja sampai lenguh pinggang...adoiyai..lapar le plak. Baru teringat tak makan lagi. Dengggg. Babai nk cari bende yg boleh dibaham...dah macam rimau mlm smlm

Ehhh lupa disebabkan aku pg zoo smlm and time tu harimau tgh mengaum. tu sebab malaysia menang mlm tadi..syabas kepada cara sokongan aku yg pg ke zoo instead of stadium..huhuhu Syabas harimau malaya...jom nyanyi selamanya harimau malaya.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…