Skip to main content

Perjalanan 2013 pun bermula

Page 1-9 of 365

Mungkin agak terlewat utk aku buat entry pasal Tahun baru 2013..sebenarnya aku dah taip baik & pajang giller masa 1 Jan and dah post pakai phone..tapi aku xtau apsal entry tu lesap macam tu je. bukan senang nak dapat idea.nak ingat balik apa yang aku merepekkan time tu pon aku xpasti apakah isi kandungan kerepekan yang aku coretkan masa hari tersebut. makanya, kenalah buat cerita lain dengan emosi yang lain pula.

sambutan?

mana ada istilah sambutan ni. tapi aku ngan DD adalah jengah kawasan-kawasan berpotensi kununnya tapi non hado hasilnya. mula-mula kami ke Solaris, Mont Kiara..perghhh nak pegi tempat kelazz je kan..walhal, nama je kelas tapi Non Hado...sangat sedih..parking sekejapan dah RM10 malam tu...layankan jelah..sebab tugas kami malam tu as wartawan tak berbayar memang tak berbaloi. persembahan artis yang tak dikenali..main rembat je tu..so, tak teruja langsung. mungkin ada hikmah utk kami xmelihat benda2 lagha...oppss...tp niat nak pegi tempat2 macam tu kan asallnya, nasib baik dipanjangkan usia, boleh bertaubat kan...sebenarnya kami cuma nak cari tempat minum kopi yang halal. tapi semua tempat disekitar tu mcm was-was je.and aku bawak lah didi ke plaza damas, sbb hartamas square dah takdek so, ingatkan uncle don adelah kan kat plaza damas, tapi uncle don ke aji don ke dah bertukar menjadi mapley...makanya, layan kopi kat mapley ajelah..sob sob....lepak2 minum + makan lite-lite sampai tak sedar bunyi letusan bunga api..hehehe balik rumah dah keletihan & kengantokan. rasakan...

azam?

ni sesuatu yang standard dan wajib di setkan. if takde azam macam takde matlamat hidup plak kan. ok azam standard aku macam biasa...aku akan carry forward mana yang tak tercapai. setakat 2012 nya azam..ada 2 je yang aku carry forward..alhamdulillan yang lain2 tercapai kan. yang 2ketul ni tak lain tak bukan adalah...

     1) Jodoh
     2) Umrah

dan yang standard biasa yang wajib ada tetiap tahun adalah

    1) dapat mempertingkatkan ilmu duniawi dan ukhrawi.
    2) dapat memperbaiki segala kedegilan pada kebaikan
    3) mengekalkan tahap kesihatan. semoga sihat sentiasa:)

dan yang hendak di tambah

    1) Belajar menerima
    2) Sentiasa bersyukur

dan lain-lain
    
    1) dan sebagainya
    2) dan lain-lain :P

lain-lain tu masuk kategori if ada/dapat ok..if tak ada/ tak dapat pon aku ok je...giller tak semangat kan azam aku..hahahahaa

2012...

bermula dengan paid leave selama 20hari. phewwww...yolah aku resign dan tolak cuti terkumpul aku yg menimbun tu kan....maka....almost a month...di awal2 taun plak tu..hahahaha tak ke seronok. mungkin itulah rezeki rehat aku setelah 6tahun pulun bekerja masa tu. uhuk

banyak benda berlaku pada 2012 ni. tukar kerja, sampai 2kali. kau ada? hehehe insyallah adalah rezeki aku kat kampeni sekarang untuk aku kekal bertapa sampai aku rasa nak pencen. huhuhu. memang payah nak buat keputusan dan setelah ditimbang tara, mungkin inilah yang aku cari. alhamdulillah rezeki pekerjaan ni melimpah ruah masa 2012...even pagi ni pon ada lagi yang mai menyerah diri. mungkin inilah balasan pada kesabaran lalu. tapi bukan bayangan RM yang dicari. cukuplah sekadar yang ada, dan aku taknak lagi rasa apa yang aku rasa masa 2012 ni. dan semoga aku dapat menimba lebih ilmu di alam pekerjaan di kampeni sekarang. yang penting jiwa aku tenang dan gembira kat sini.

banyak benda yang aku teringin beli/memiliki tapi tak berjaya. tu bermakna...aku xmampu..muahahaa tp alhamdulillah cukup lah minum/makan, pakai & tempat tinggal. asalkan xmerempat..kira cukup lah..even xmelebih2 kan...syukur je cukup utk diri aku and family.

travel....oh yeh...tahun 2012 adalah tahun aku bertenang kot. serius aku tak ke mana2. awal tahun je ke cameroon dengan geng ATAT. itu sahaja. yg lain2 hanya trip ke kenduri kawen semata. giller boring tapi dah nama tukar kerja 2kali..amik kau....mana ada cuti kan..hahahahaa tapi aku lebih kepada bertenang..sebab poket pon tak berapa nak mengizinkan sebenarnya..dan aku OK je even xtravel ke mana2.

2012 jugak aku rasa aku makin matang kot. hahahaha sendiri rasa...sebab aku dah mula pikir apa yang aku cari & perlu cari & cari. mungkin 2012 tahun kesedaran pd diri sendiri.

yang tiada perubahan..aku masih duduk di rumah sewa yang lama..hahahaha berapa taun punya rancang nak pindah tapi..aku masih di sini....uhuk....

dan disebabkan harini dah 090113..maka kalo ikut tahun lepas esok adalah bermulanya hari aku joli katak sebab bermulanya percutian bergaji aku..hahaha tapi tu tahun lepas..tahun ni..esok aku kerja ya..toksah nak verangan. uhuk.

dan itu sahajalah omelan aku pasal 2012 dan 2013. sekian

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…