Skip to main content

Page 49

Rombongan ATAT a.k.a ROMBTAT ke Utara pada cuti tahun baru cina yang lepas, tujuan utamanya adalah memenuhi dan memeriahkan walimatulurus Don Butet & Isteri. Selamat dah panglima sorang ni melayar bahtera alam berumah tangga. rezeki don butet tahun ni yek.

Ucapan standard dari aku, "Selamat Pengantin Baru, Semoga berbahagia ke akhir hayat". gitew lah template standard ucapan kahwin kepada rakan-rakan seperjuangan yek.

,
Kemain lagi pengantin, makin segak di hari persandingan. if tak segak, baik toksah jadi pengantin ye dak.. heehehe well, comei bini hang ya Tet.

and as usual, rombongan cik kiah, cik senah, cik bedah, cik limah, cik odah , encik mat, encik abu, encik taib, encik dot dot dot dan semuanya, mai terjah kubang semang
semata-matauntuk sama-sama amik berkat aura pengantin, dan melalilat tali tamplong sapekah yang akan amik turn seterusnya, tapi masing2 takut..tak berani..cehhh

masjid tempat persinggahan untuk bersolek-solek sebelum terjah rumah pengantin..hehehe.. dan kena lah amik gambar, rugi bawak amir if tak digunakan sepenuhnya khidmat beliau.
takde aksi tak matang ni tak sah lah jawabnya....ish ish..sedor-sedor le kengkawan, 30++ dah kan..uhuk...
dah macam kitaorg pulak rombongan orang sebelah yek....kesian kameraman berlari2 nak snap gambar..huhuhu
tu dia pengantin mai dengan senyum sokmo..ahai....

lah ade lg gambar rombongan cik senah ni...

dan nama pengantin sebenar...uhuhuhu pdn lah cari DOn Butet, tak jumpa-jumpa kan.

dan lepas masing-masing dah kenyang makan nasi kat kenduri, kami semua cargas ke Homestay yang telah di booking awal-awal oleh cik fizah, thanx fizah sbb menemukan kami dengan homestay yang sangat best. Nama Homestay tu ialah Embunan Emas Homestay.
Kitaorang duduk kat Rumah Seri Embun, sebab mudah, seri embun ni mcm rumah sebab ada 3 bilik tidur, 2 hall, 1 dapur dan 2 bilik air. and TV pon ade 3 kot..hehehehe senang semua kumpul dalam 1 rumah, yang lg dua jenis tu, mcm studio and bilik sahaja. tak de tempat lepak... dan trip kalini, amir perkenalkan game Bang. mcm polis sentri lah, main kill2 orang jugak..aiyoooo....tapi aku xjoin sebab malas nak pikir .... otak sebu...hahaha ade ehh term otak sebu..layan kan je. malam tu kitaorang dinner kat Restoran Manggis. ala2 restoran yg glem jugak kat Kulim tu..hehehehe

dan esok paginya, sarapan kuih keria yg best..hahaha walhal menu utama is nasi lemak, tapi perut aku xleh nk terima sbb berapa hari berturut2 kot makan nasi lemak jek..kalini perut aku lak yang sebu..ahaks...



an inilah pemilik homestay, dia mai hantar motor utk kitaorg gunakan if teringin nak ronda2 kampung tu kan...owh lupa, homestay ni terletak sebelah Balai Polis Junjung, Kulim. senang yo nak carik...tapi agak jauh jugaklah nak sampai..hehehehe

muka gembira dapat makanan di pagi hari....ni geng acik2 odah ye... 6orang je gadis pingitan kalini..yang lain semua balik hari or ada yg xdapat mai kan.




amboi bergossip..bukan main lagi..atok2 ngan nenek ni kan...

dan lepas makan kami pon check out terus sebab nak masuk hutan lak....

yeah...aktiviti setrusnya di Sedim, mula2 kami ke Tree Top Walk, sebab sampai dah lambat, kalo x, kompem derang dapat water rafting dulukan...so, organizer tu terpaksa dhl kan kumpulan yg dah sampailah berlepas dulu..maka jalan2 atas pokok dulu....
khusyuk dengar taklimat masing-masing....
ni lah geng yang berani ber rafting haritu..yang lain2 malas...aku pon malas sbb nk balik KL haritu jugak kan....mau lemau dlm perjalanan, lagipon tgk air sungai mcm xbest je..hahahaha ayaq kering...musim kemarau kat kedah nun.
yang lain2 menunggu orang WWR dengan mencari tempat melepak dan berteduh,..uhuk berjam weh nak tungggu sementara nk buat aktiviti seterusnya...

ehh ade lak gambar ni kat tree top walk..layan kan..susunan gambar dah tak betul ni...


still standing..tu lah caption paling sesuai..macam2 style lah dak budak ni..yang tak tahan ade jugak yg tibe2 rambut ala2 zain min ho..amik ko layan citer hingga hujung nyawa rupenye korang..kantoi..oppss
dan bila ingat balik hasil gambar paling best ni....mmg mengerikan tukang amik gambar tu..hahahahaa
 ni antara view dr atas...

ok seterusnya, kami ber ATV lak.
yeah...ber ATV. tapi aku naik dengan DD sebab ATV xcukup..hehehe even dia dah pasang yg baru pon xckp..tapi xpe...aku pon bkn retikan nak bawak..dok belakang tukang amik gambar udah le...next time baru cuba sendiri ye dak...

dan singgah kat ayaq terjuin..lepas dalam 15min, sebelum gerak balik dan pulangkan ATV semula..
cehh nak mandi tak boleh..maka rendam kaki je udah...jeles tgk orang yang boleh mandi manda kan...
dan tamatlah ceritanya, geng kereta aku balik KL malam tu jugak lepas dinner kat Toyam Periuk Besar, yang lain meneruskan perjalanan ke homestay agro di kuala kangsar......
sampai bangsar south..cehhhh....kol 4.00am..hahahahaha layan...esoknya balik melaka lak..amik ko jalan jem ye even dah hari isnin...uhuk...

Nota kaki: Gambar semua ehsan dari budak-budak ATAT (esp Zaff) sbb aku tak bawak kamera..dan henpon asik lah kehabisan bateri jek...rasa macam memerlukan power bank tu lah...nnt travel balik kan...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…