Skip to main content

Page 87

Sesi mencari pembuka selera.almaklumlah baik dari demam aku masih xleh nak telan makanan rasa payau je. Dan ini sangat tidak bagus ye...kesannya asik kelaparan je.aku manalah tahan bila part perut asik nk berlagu dondang sayang kan.maka gigih lah aku dok mencari makanan yg boleh membuka selera. Try meehoon tomyam xjalan.sbb 3sudu lepas tu cannot go.maka ke tong sampah. Try ayam kenny rogers pon sama..membazir rm28 tu hokeh...and




Burger king and baskin robbin lunch smlm...burger suku je blh masuk lps tu rasa mcm loya..haha dah mcm org mengandung je rupenye.aku rasa aku ni alahan dpt dr bdk sblh aku kt opis ni baru mengandung...aku rasa aku terkena tempias..huhuhu over kan citer ni..hehehe

And dinner plak join geng2 opismate buat farewell party utk 4org geng kami yg kena transfer.. Sedihhh kurang geng gossip daaa :(


Nilah yg di raikan. Sikim-lela-ayu-saie. Semua bujang-bujang belaka. Sikim ke melaka. Hehe geng aku lepak bila blk kg nnt tu. Lela ke sandakan..sob sob jauh tu...ayu ke dungun...erm xaci dpt blk kg kn...saie plak kontroversi kejap melaka pahtu tukar lak ke muor...hehe layankan ajelah saie...lepas ni moga saie blh jd garang sbb dah jadi pengurus cawangan (PC) lah katakan...iols sesuai jd CPU je...oppss


Masa baru sampai...lokasi nye adakah di....


D'manggis sg.buloh...mmg jd org sg.buloh lah aku nnt..huhuhu


Gembira dpt mkn...dan ni lah selera aku..hamboiii nk mkn memilih je kn..nak yg jauh je

Itu shj aktiviti smlm..sedih kawan2 nk pindah..anw good luck utk semua and jgn lupa dkodeng cowok2 ganteng di sana.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…