Skip to main content

Page 87

Sesi mencari pembuka selera.almaklumlah baik dari demam aku masih xleh nak telan makanan rasa payau je. Dan ini sangat tidak bagus ye...kesannya asik kelaparan je.aku manalah tahan bila part perut asik nk berlagu dondang sayang kan.maka gigih lah aku dok mencari makanan yg boleh membuka selera. Try meehoon tomyam xjalan.sbb 3sudu lepas tu cannot go.maka ke tong sampah. Try ayam kenny rogers pon sama..membazir rm28 tu hokeh...and




Burger king and baskin robbin lunch smlm...burger suku je blh masuk lps tu rasa mcm loya..haha dah mcm org mengandung je rupenye.aku rasa aku ni alahan dpt dr bdk sblh aku kt opis ni baru mengandung...aku rasa aku terkena tempias..huhuhu over kan citer ni..hehehe

And dinner plak join geng2 opismate buat farewell party utk 4org geng kami yg kena transfer.. Sedihhh kurang geng gossip daaa :(


Nilah yg di raikan. Sikim-lela-ayu-saie. Semua bujang-bujang belaka. Sikim ke melaka. Hehe geng aku lepak bila blk kg nnt tu. Lela ke sandakan..sob sob jauh tu...ayu ke dungun...erm xaci dpt blk kg kn...saie plak kontroversi kejap melaka pahtu tukar lak ke muor...hehe layankan ajelah saie...lepas ni moga saie blh jd garang sbb dah jadi pengurus cawangan (PC) lah katakan...iols sesuai jd CPU je...oppss


Masa baru sampai...lokasi nye adakah di....


D'manggis sg.buloh...mmg jd org sg.buloh lah aku nnt..huhuhu


Gembira dpt mkn...dan ni lah selera aku..hamboiii nk mkn memilih je kn..nak yg jauh je

Itu shj aktiviti smlm..sedih kawan2 nk pindah..anw good luck utk semua and jgn lupa dkodeng cowok2 ganteng di sana.

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…