Tuesday, January 21, 2014

Berjalan dan makan adalah perkara yang tidak boleh dipisahkan

Sekiranya dipisahkan..maka pincanglah aktiviti tersebut. Benda yang utama apabila berjalan adalah mencari port makan yang TERBAIK dan terkenal kat kawasan tu kan.

well aku pon terjebak dengan aktiviti macam ni sejak dulu kala lagi..takyah nak kata aku ni bukan jenis pemakan ke apa ke..Nampak nau temberang, tengok berat badan cukuplah..lebih-lebih lagi aku bukan jenis fussy bab makanan ni..aku bedal je..tak kena dengan tekak..maka sikit lah aku makan..kalau ngam ngan tekak..maka macam banyak je aku telan nanti..uhuhuhu

Ke penang ni tahun lepas cuti sekolah tengah tahun. aku join budak caldina konvoi..even aku xpakai caldina...aku bijak sikit, sebab muka tembok sikit dan kaki jalan sikit..maka dapat lah join derang ni..ahahahahaa... Lyza kan join club caldina...kah kah kah...aku tumpang dua kaki je dalam kete dia...tukang layan sembang dan tukang menceceh..mudah je tugas aku..

dan utk trip ni aku Berjaya lah naik parasailing ni..perghhh terbaik lah wok...impian since 2011 tu..hehehe and byk jugak aktiviti sengal aku masa 2013. Aku naik benda alah ni ber2 dengan Lyza, maka RM150 je..bahagi jelah 2, dapatlah harga sorang...mula-mula memang cuak..last2 dah ada kat atas...syiok plak..teringat masa 1st time naik flight...giller kecut perut dengan bunyik enjin kuatkan..last2 skrg...dah lali and belum pon kapalterbang berlepas...aku dah boleh krohh krohh...ahaahaha giller buruk perangai. dah macam perangai aku masa naik bas dulu

thanx to lyza sebab rajin ajak iols. dah sampai penang tu..wajib lah pekena pasemboq dan nasi kandaq kan...
dekat padang kota lama kot...macam dalam frame gambar je kalo orang-orang ni semua takde kan...

pasemboq ni...pecah rekod one of geng konvoi ni beli...sepinggan besar..harga RM110..mak eiihhh terus jadi bahan....mmg sampai next trip lah jawabnya..lepas tu paksa plak kami tukang perabis..hahahaha
yang ini tak sampai RM15 punya harga..yang mahal tak boleh amik gambau, nanti tuan empunya kuar api kat mulot dia..wakakakaka
mee goring sotong..as usual...
sotong bakar....
sotong kangkung..owh kangkung dah murah sekarang ni kan...
kerang bakar...wajib makan tak kira kat negeri mana pon kita pergi..hehehehe teringat kerang bakar dan kuew teaw kerang kat vista angkasa
dan ni sesi ronda-ronda aku dengan lyza, gara2 nak juga bergambar dekat mural-mural yang ada di sekitar penang ni..walhal kat Melaka pon ada...
tingkap lama yang aku rasa patut dikekalkan...
semua lorong kami masuk supaya tak tertinggal mural-mural yang ada...lenguh jugak..sebab park kat depan..jalan kaki masuk sana sini patah balik...lah..aduhai..pemalas betu...
gambar memang super banyak..tapi aku super malas nak pilih nak tengok mana yang ok ke ko ke.mana yang aku klik..ni jelah.


 
 
dan inilah yang kitaorang gigih pegi jugak melantak even dah tengah malam...sebab katanya, wajib pekena bila dah sampai penang kan..kah kah kah kah
meleleh ayaq liuq naaa

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...