Skip to main content

Meriahnya Raya 2014

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin
 
walaupun harini dah masuk raya yang ke-19, baru ada kesempatan membelek gambar dan blog. raya macam biasa je, petang raya kompem tersadai membuta sebab kepenatan even raya pertama memang aku tak kemana-mana pon siangnya sebab menunggu trip-trip yang tak putus-putus "assalamualaikum" well, apak den anak sulung dan rumah den rumah kampong pusaka..maka mmg loaksi yang startegik diserang pada raya pertama..ehh...
 

raya tahun ni, gambar tak lengkap sebab alang yap takde, apajadah tak keje dia, raya pertama kene keje...bulan puasa baik ko terbongkang tidur je kan.. dan tahun turn budak masam raya di Alai, so meriah lah sket, melayan kerena budak masam, yang asiklah bosan katanya..banyaklah ko punya bosan. kecik-kecik dah pandai nak rasa bosan..lempang sedas kang..baru tau!

dan inilah trip pertama, adik-adik ayah aku. kepada busu dan maklang aku, semoga tabah dengan dugaan masing-masing kerana masing-masing beraya tanpa pasangan. busu aku kira 1st time kena handle 4orang anak sendiri.

dan lain-lain ofkos lah tak sempat snap sebab ahkak kan kene pegang ais, minyak-minyak kat dapur...jangan harap lah nak relax2 pegang camera...rentikanlah mimpi di siang hari. ok semoga umur kita panjang, bertemu lagi di ramadhan akan datang.

and membe kamceng. busu marzuki dan danial
ingat ye danial..ni apak sedara bukan kawan sepak terajang.

and last but not least...
tadaaaa " nenel & ayong"
sedap-sedap maklong.. budak pelat ni sebut ayong...
ayong pon ayong lah..janji rock :D

Comments

Rose Azadir said…
Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…