Thursday, February 27, 2014

Macam-macam hal

naik tow truck lagi kereta aku, 1st time 2012 (bateri kong)..ni bukan sebab tak boleh jalan tapi masalah gear dan jalan super jem..and aku mmg nak hantar kete pegi servis pon. aku malas nak handle gear tu sbb bila gear 1 je lama2 jadi N...jalan jem ni memang menyusahkan kereta aku ni kan... bila jadi N dia payah nak masuk gear..last-last..aku berhenti tepi jalan call insurans mintak tow truck bawak aku pg pusat servis kereta..jimat tenaga aku nak hadap jem...call tow truck insurans bukan kena bayar pon kan..lepas tu... bukan kena caj pon sebab masih dalam kawasan local..meh korang tiru lah cara aku ni...aku boleh tenang2 layan hotfm dlm tow truck tu..sejam lebih kot nak sampai sek.13 PJ tu..kah kah kah...itulah kegunaan bila kita bayar insurans :D 
 
 
 
disebabkan kereta aku masuk bengkel, maka aku takde kereta nak pegi kerja. nak ambil cuti memang tak boleh lah kan sebab sekarang tengah sangat2 lah bz. makanya makayah aku lah yang volunteer mai KL nak tolong anak dia..sorry ye..tak boleh nak pinjam kereta ayah sebab aku tak reti nak bawak kereta manual..sorrylah..gear waja tu aku xboleh nak handle..kah kah kah..tp seronok apa, g kerje orang hantar balik orang amik..perghhh itulah nikmat bila xperlu nak mengomel kaki lenguh..kekeke. bila makayah aku mai, maksudnya dia kena angkut sekali budak kenit ni yang dah gemoksss...selera makan dia entah le...kalo belum time lapar memang dia xmakan lah..tapi kalau lapar memang dia mintak nak makan. lepastu dia jenis mudah, makan semua, nasi + lauk asam pedas + kicap adalah fav dia lah. senang sebab dia geng atok kan. bawak dia pon mudah...nak melalak ingat makayah dia memang taklah..makayah dia yg meraung asik Tanya bila nak balik..wakakakakaa nasib le badan.
 
ni masa kat ikea, belikan barang utk ibu dia.. ajak orang balik sebab boring kena ddk dalam troli lepas tu sebab nak susu..tak malu!
 
 
kereta aku pon dah OK. seminggu jugak lah nak siap. bila kereta dah berusia ni faham-faham lah kan..banyak lah kerenah dia..maka layankan...nak tukar baru tak mampukan...so, redha ajelah.
 

dan ini deknor..dah kawen pon dia. selamat pengantin baru. semoga berbahagia ke akhir hayat. 

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...