Skip to main content

My Bro Wedding

Tanggal 18 Mei 2008 bersamaa 12 Jamadil Awal 1429 iaitu jatuh pada hari Ahad, bertempat di Masjid *** Batu Anam, Segamat, Johor [ Sori aku lupe name masjid baru 2..hehehehe] Alah masjid ni dekat jek ngan UiTM segamat...tp serius ..xmo aku pg lg..sbb jauh nak mampos..hahahahahaa

Tepat jam 10.21AM adik aku selamat bergelat seorang suami..setelah lafaz kali ke-3 baru dia sukses..hehehehehe nasib lah..sape suh makan pulut mlm 2..kn dah gagap & kelu..xdelah..ade ke patut sebut nyer..kn tok kadi xterima…hehehe..aku as official photog ari2..terpakse mengengalkan tgn snap gamba..hampes…bile ptg..tgn aku mmg sengal pegang camera berat 2…huh…

Setelah tgu beberapa jam..bertapa di masjid..kami gerak ke rumah pengantin dlm kol 1:00PM ..kununye nk berarak dah..tp hampess..kami sampai pengantin xsiap lg..aku dah mule berasap..mau xnye dah lah panas….serabut lagi kn..erm last2 ujan turun ngan lebatnyer..even sekejap jek..tp lebat lah jugak..so dah kol 2lbh tp xberarak..rombongan kami pon ade yg dah blk..sbb ade hal masing2..yg tgl..dr 10bijik kete, 1 bijik van & 1 MPV..hanya tgl 6bijik kete & sebijik Van..laen2 dah selamat pulang..last pengantin berarak bwh khemah..aku syiok dok dlm umah jek..hahahahahaha…setel sume..kol 4PM jugak lah kami gerak ke masjid nk smyg kn..hehehehe smpai melaka pon kol 5.30PM jugak..huh..pape pon semua nya selamat & aku happy majlis adik aku dah selamat..so, lepas sengsara kenduri kat umah aku..aku dah boleh tido ngan aman nyer di kala weekend menjelang..hahahahaa

Note: Selamat Pengantin Baru Khairi & Sariannie

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.