Skip to main content

Kami Serang Baling, Kedah

Selamat pengantin Baru Ina

Semoga Berkekalan Selamanya

Selamat Pengantin Baru Ida & Zul

Congratulation to Ida
Mira & Ida
Zehan & Ida

Nik & Ida

Aku & Ida

31 Mei 2008..opps silap..perjalanan bermula pd 30 mei 2008..b4 start aku mengarut..wish kejap..happy belated birthday to my beloved dad...sbb birthday dia 30 mei yg lepas..hehehehe ok kol 9.30 mlm kami gerak dr kerinchi..singgah shell di bangsar...so kami terus kn perjalanan ke Jitra mlm 2..sbb xleh nk straight ke umah pengantin di Baling sbb pengantin bgtau yg jln ke rumahnya sgt marabahaya..hahaha so kami decide tido umah nik mlm 2....erm Mira edora yg drive kn..ahhaahahaha..so phm2 ajolah...kol 11.15 kami dah smpai tol kuala kangsar...laju ke x dia bwk..lu pikir lah sndr..hahahaaha dh lah naek savvy aku jek..if naek wira dia xpe lah jugak kn..erm..ok..pas2 berenti kejap kat mane tah..hahaha lupe..45min...pas2 cont jln balik..ha ni citer gabra lak…pasal minyak… mase 2 ade 3 bar..pd firasat aku..sempat jek..sbb aku xtau dah bape lame dia dok takuk 3bar 2 kn..hahhahaa aku decide tok teruskan jln..sbb mcm sempat jek bertahan..hahaha pdhal mase 2 baru jek lepas tol juru..so lepas ni another 65km tok jumpe petrol pam kat gurun..pergh..korang rase sempat x?...jgn xtau..lg 40km nk ke gurun exit..minyak dah blink2..aku ngan mira yg dok kat depan cuak nk mampos..lg 21km..kete makin slow...hahaha mase 2 tuhan jek yg tahu..jgn lah kete berenti tepi jln lak..last2..alhamdulillah smpai jugak kami ke caltex gurun 2..thanx caltex penyelamat..kete kami yg dah makin slow dah thp nk berenti..hhahahahahaha lepas 2 xberani dah nk bior kete tanpa minyak..ngeh33...so..kami smpai ke exit bandar baru aman, jitra around 2.50am..so kami smpai depan rumah nik kol 3.01am..jam kat dahsboard kete aku 2..heheh so..mira hakkinen drive sorang2..aku syiok jek buat tahi mate kat sblh..yg kat belakang..si nik & zehan..mmg dah thp syiok membute...ngeh33..sian mira..aku dah offer tukor..dia xmo kn..hak33...ok smpai jek umah nik..mak dia dah ready bukak pintu..hehehe ape lg,..,smpai terus aku carik bantal..ngantok dowh..dah lah jumaat 2 penat byk keje kat opis kn...

ok pg 2 lepas subuh sume bantai tido lg..dah lah tido umah org..seb baek mak nik tgl sorang2..hahahahaha xdelah kesah sgt..aku pon cam dah baser...sbb ni pon dah kali ke-3 since bln apr taun lepas..asik pg umah nik jek..hahahaha skali bile nik kejut kate dah kol 9.30am..terkejut aku kn...hahahah yolah nk patah blk ke baling..koman sejam lebih nk ke rumah ida...mira masih kental nk drive..amik ko drive kat jln ular kene palu..hahaahaha....smpai jugak umah ida..even 2kali kami terlepas sket..jln dia..peta ida 2..bengong...kompius kami tau! but kami smpai tepat 1pm..seb baek ida baru jek blk dr make up..pas2 tgh tgu pihak lelaki..sbb nk berarak kn..erm...kami kuar kejap g makan seraound..sbb dah lapo thp gaban..menyosal x balun mee goreng & pisang goreng byk2 kat umah nik td..hehehehe..so kitaorg lah peneman si ida...dah lah si ida hangen sbb pengantin lelaki mmg dah ready..cume rombongan depa jek lmbt….xsampai2..lg 1..pengantin lelaki nyer rombingan siap leh pg bershopping kat pekan alor setaq..perghhh....last2 depa berarak nk dekat kol 4pm..di mana..sume org dah blk..yg tgl hanya lah kami & kaum keluarga..xpe ida..sabar yek..ko buli jek si zul lepas ni..hahahaah smpai hilang rase bersalah dia 2..abis lah ko zul....jgn xdpt sudah..nasib badan lah jwb nyer....

ok kami gerak pulang setelah berjaya makan pulut itam yg diidam2 kan..hahahaha kami gerak dlm 4.30pm..kali ni aku drive..kesian tgk si mira 2..tp dia degil..aku pon degil jugak..zehan suh ikut jln grik-kuala kangsar..mak oii jln bagai ular dipalu2....pergh.....dah lah ujan sekerat..xujan sekerat..hahahahaa...xpe..cool...sume bantai layan mate..hampesss.....kat hentian ape tah lepas jambatan raja muda nazrin 2 kami stop smyg..lepas 2 terus straight blk KL..xde stop2 lg dah....kuar kuala kangsar terus shot ke KL..kol 9.30pm kami dah smpai KL..masing2 dah mcm tougeh layu...hahaha tp smpai KL carik makan ..ape lg rezeki kedai bwh umah aku 2 lah kn..dah le lembap nk mampos....jenuh menunggu..seb baek kami lapo .xxpe jugak kn..tp yg best skali..kunun2 penat..tp sorang2 lepas mkn sebok layan cerekarama..hahhahaha last2 tido lmbt jugak kn..hehehehe...

esok nyer plak..aku ngan mira xpdc ke bangi lak..another kenduri..umah kak ida di mana adik dia si ina kawen..hahaha xpe yg best dpt jumpe wafi yg ensem..& aisya yg comei..geram tgk aisya...seb baek pg kejap..kalo x..aku curik aisya bwk blk..mak dia bkn perasan pon dah sibok2 2 kn..

ok lah to ida & zul..selamat pengantin baru...ida jgn marah lame2 sgt k! ari baek ko kene senyum lebih k! hehehehehee

utk ina & azizi pon..selamat pengantin baru..& semoga kekal selama nya tok kedua-dua pasangan

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…