Skip to main content

Main Perang-Perang [28 June 2008]

AYunio: oooo ko tembak kawan aku ek..meh aku tembak ko plak..ape rase?
Mirae: heheehe dah kawan ko 2 asik pedajal aku jek keje dia..asik2 suh aku stayback sbb dia nk blk dulu..aku geram lah kn...

Mirae: ni balasan ke atas ko sbb menembak kura-kura kesayangan aku mlm smlm dgn remote control..ha amik ni sebagai balasan..

Ayunio: Ala smlm bukan aku sengaja pon...dah remote 2 yg nk melayang dr tangan aku..sape suh ko nyer kure-kure 2 dok depan aku kn..hehehehe

Angkatan tentera yg bakal bertempur

Kalo zaman dolu kala [kanak-kanak lah kan] kat kampung aku..kami gune bemban tok wat senapang [ala2 mcm buluh..tp dia xde kesat mcm buluh & xde miang buluh 2..kire selamat lah tok digunakan..aku xtau betul ke x name 2..tp mmg aku & geng2 kat kampung aku 2 panggil menatang 2 bemban] hehehehe...senapang 2 tok digunakan dlm permainan tembak2 kami..ni kire kalo kes masuk dlm semak samun lah..kalo takat main kat padang..kitaorg gune sumpit & biji kacang ijau + straw..tp kalo musim sentul ke langsat ke..kulit langsat yg digune kn dgn batang pen + lidi or kayu..hahah ni sakit dow....tp skrg aku maen tembak dekat games PC or ape lg...permainan baru yg aku mencube yg perlu mengeluarkan modal yg agak tinggi..hehehe "paintball" name nyer....

ni dah macam power rangers lak..tp aku xmo color laen..aku nk yg color itam jek

aku main pon menumpang budak modular..hehehe aku sensorang jek bdk bernas..yg mmg bernas lah..sbb beras dah byk kene rampas....hahaha ssh nk paham kn ape mslh beras ni..cukup lah sekadar aku buat segala keje aku ni jek udah le....hehehe yg makin hari makin bertimbun...tp adelah sehari 2 aku dok goyang kaki..sbb xdpt nk memikirkn solution tok program..so aku lepak lah..smbil mencuci otak aku nih kan..hehehehehe..ok lah...average game ni aku bg 4/5..even anak jari aku bengkak sebab kene tembak..hampess xde tempat laen agaknyer..serius bengkak yg menakutkan org...sbb jari yg kecil & comel jadik besor giller & keras..hahahs eb baek dah fully recovered..ngeh33 tp yg best team aku menang even team aku xckp sorang kn...hehehehe overall aku mmg puas ati...sbb dpt mencube...ok kembali nnt tok cerita yg laen...TATA

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.