Skip to main content

Sharna Liza & Mus'ab Al-Khair [Nikah]

Ni majjlis persandingan si Sharna..kat dewan ape tah..lupelak aku..but sebelah masjid jek..hehehee ni adelah table VVIP...akak xdok sini k..aku jadik runner mase kenduri dia..kire aku & da geng yg laen ade tugasan masing2 lah..ape yg aku xsabo..aku nk tgk video hasil dr company si mucab 2...tah bile mucab nk siapkn video kawen sndr tah...tp album kawen depa dah siap..si nuat dah siapkan..kalo nk tau meh tgk FP OP tok majlis si shana ni - NUAT FOTOAPGES. kire cepat jugak lah mamat 2 siapkan Seb baek ko pakai heel babe..kalo x kompem ko tenggelam di ketiak mucab..hahahaha pape pon u look beutiful my fren....tp untung tudung 2 sbb byk jase dia ngan ko yek..dr bertunang ke majlis kawen ko dia berjasa..hahahaha
ko selesa ke x 2 mucab..apelag pengapit 2..xreti wat keje ape..kome bayo ke x pengapit ni..mcm nk xnk jek mereka bekerja..ker depa ni join nerves korang kot..hak22..jgn marah ye cik pengapit sekalian..
Bertempat di Masjid umar ibnu al-khattab, Bayan Baru, Penang Kire utk kenduri dia ni aku ke Penang bersama Saz, manje, & DD [bukan name sebenar] hehehe bertolak mlm jumaat kol 10pm smpai penang kol 5am....mau xnyer..lame gille tgu abg manje kat shell JURU..hampess.seb baek perut aku meragam mlm 2 kn..so aku mls mo drive...kak manje ngan sazz yg gilir drive..DD hampess...name nyer kumbang sekor..tp pemalas nk drive...blk dr penang ke KL pon aku drive sensorang... aku mls nk susun dr atas ke bawah..sbb dah slh teknik mengupload..ikut suke aku jelah kn mcm mane nk cerita kn..hehehe
wow..byk 2 duit...duit-duit-duit...ha jadik lah isteri yg solehah ye kak shana..dah xleh nk menggedik ok~~~~
apsal lah sume photog dok belah sane..aku sensorang jek di others side..hak22....tp so sad sbb flash camera aku xleh gune tym ni..sbb aku lupe charge bateri + xbwk spare bateri..hehehe pdn muke aku lah kn
mucab yg malu2 kucim mule2.....last2 berjaya jugak wat adegan ni ngan gelak sakan....pdhal malu ramai sgt org tgk kn...name pon pengantin kn..mmg lah sume org nk tgk..
ni pengantin bersama ibu & bapa...semoga keluarga-keluarga ini bahagia hingga ke akhir hayat...mak embun & pak shaari yg color putih...& YB Dr. Dzul & Pn. Azlin in brown color...
ni red carpet mase kat dewan...aku pon xtau lah bile mase org pelamin 2 siapkan ..hak22.rase nyer mereka xtido kot..sbb mlm ahad 2...aku tgu kat dewan smpai kol 2am..mereka xsampai2..last2 kitaorg blk baru mereka smpai..mls nk tgu...baik blk tido..aku smpai pg 2 kol 8am...sume dah siap..hahaahaha wa caya lah babe!
ha ni lah kak liz tukang make-up 2..hehehe
Seri bakal seorang isteri
Nyomel nyer kak sharna kn..kan..kan :P
aik..termenung lagi....
ni mase buhsan menunggu turn sharna nk make up..2la kn dah kene tgu...sbb kami terlewat sebenarnyer..hak22...ade mslh kat umah yg xdpt nk dielakkan...

Comments

sharnaliza said…
hehe... itu die cik saz yg sedang tk sabo tunggu lamaran dr abg soljer. dun worry saz... akak dh ade pengalamn. nk tlng buat bunge teloq serah akak... gmbo si yun la kan... hehe
sharnaliza said…
cayelah yun... ko jek photo woman kt situ... pandai la gak ko carik angle... hehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…