Skip to main content

~Adik~

Si adik ni..1st tym aku dpt mengabdikan gamba dia ngan camera aku..b4 diz even selalu jek jumpe [kat opis lah] hehehe tp xsempat nk tangkap gamba dia..hehehe dia ni baru 3thn tp punye lah besar..size dah mcm bdk sekolah tadika [5-6 years] hehehe tp serius anak kak nor ni mmg selambe + gamble orgnyer...pas2 suke nyanyi lagu KEtahuan by Matta band..hehehe suh dia nyanyi selambe jek..adik ttp rock!

Aku baser dgr cerita pasal adik dr MAMA dia..hehehe mg senang nk handle bdk kacak ni..hehehe tp ayat yg aku suke dgr dia ckp mase kenduri sharna "MAMA adik nak baby macam ADAM!" ha amik ko...mcm mane lah nk bg adik 2 baby lg..hehehehe :)



Adik mmh syg kat BABY adam ni.,hehehhe teruk adam di cium nyer..hehehehe seb baek adam jenis cool & kontrol macho..hehehe almaklumlah adam kn seorang baby yg ensem..huhuhu :)


xpe xlame lg bile adam dah blh jln..kire adik dah ade geng baru lah kn..xdelah risau dia kene main ngan bdk2 xbrape nk seusia..


ni dia lirik lagu yg adik selalu nyanyikan [jom nyanyi same-same k!]

Dari awal aku tak pernahPercaya kata-katamu
Karena aku hanya melihat

Semua dari parasmu

Terlanjur kau bilang padaku

Kau tak akan pernah selingkuh
Tetapi ternyata dirimu bermain dibelakangku

*Saat ku melihatmu kau sedang bermesraan
Dengan seorang yang ku kenal

**Oo..Oo.. Kamu ketahuan pacaran lagi
Dengan dirinya teman baikku
Oo..Oo.. Kamu ketahuan pacaran lagi
Dengan dirinya teman baikku
Repeat * & ** Tapi tak mengapa aku tak heran
Karena dirimu cinta saatku

Oo..Oo.. Aku ketahuan pacaran lagi
Dengan dirinya teman baikmu
Oo..Oo.. Aku ketahuan pacaran lagi
Dengan dirinya teman baikmu








Adik dengan Mama & adam




Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…