Skip to main content

Zul Wedding @ Cheras-Ampang

Ini kisah yg masih panas..kerana..baru jek berlaku smlm..hehehehe :P First & foremost b4 aku melalut..wish dulu congratez kat Zul & wifey dia Nurul Qadriah [ha amik ko..name penuih..hehehe]..Aku yg pada mulenyer...hampir2 surrender nk pg..sbb aku ni failed bab jln..so kunun2 nyer nk follow si umi...tp try call umi xdpt..aku pon cargas call org len tny no umi..mane lah tau aku ade no lame ajekan..dpt call arip baru lah dpt..no umi yg ade 4 number..hampesss byk giller..tp aku torai sume xdapek..erm last2..aku call ija..tny dia..kunun2 nk follow dia lak lah kn..erm ijah lak xsure pg ke x..dia cam ade hal..cam xdapek pg..last choice...act not last lah..aku call arip blk tny..berita sedih lg..arip a.k.a harun ade wedding kay muor..dia xog kenduri zul ni since dah pg yg belah perempuan last weekk..wawawa..ni betul2 last choice aku mo follow dilla & acap..heheeh seb baek dilla ade kn as rescue team aku..hak33...so mcm ala2 kompem lah aku akan follow dilla..but kene fdollow dia amik acap dulu..awawawa..bleh lah..tp yg best...subuh ahad 2 umi dok call aku blk..hehehe kire aku berjaya menjejaki umi..sbb aku send sms ke semua no-no dia..hahaha bateri dia kong sebenarnyer..hampess...erm never mind..pas2 dah nk dekat kol 11.30am..ija call aku dia kate dia pg..so dia tny aku mo tumpang dia ke x? hak22 aku yg pemalas nk bawak kete..teruih setuju ajelah kn..hehehe kire ok..tp ija kate 12pm dia smpai..tp nk dekat 12.40pm baru dia smpai..xpelah kn..basah jugak lah ketiak aku dok tgu kat bas stop kerinchi 2..hehehe xpe janji dia sudi menumpangkn aku...smpai kenduri zul..kol 1pm..pergh..pengantin dah abis berarak & makan beradab pon dah setel..giller awai kn..aku yg lapor kure-kure terus balun nasik minyak..rezeki jgn ditolakkan kn..hehehe baru aku perasan sorang2 mase tgh makan..ade yanie, zaa, ah chong, nizam, pas2 che wan [yg ni mule2 aku xperasan..hehehe sbb dia dah golap cam org nepal baru dtg malaysia//hak33] pas2 makin lame makin ramai..ade angah & wife nyer, aima & hubby, ija & hubby, rina & her cuter BF, amir besor..yg smpai lmbt ngan fami..pas2 udeng & jem dr JB [giller lah kome..smpai jugak kn] pas2 umi & her new skandal [heheeh yelah kot..aku main taram jek]..oppss lupe yusnita pon ade..kire ramai lah ex-dungun yg aku jumpe..perghhh dah mcm reunion..yg dilla lak dia smpai awal..tym aku smpai dia dah selamat pulang pon..bkn nk tgu kn....hampessss
tp mmg serius puas ati lah..sbb 1st tym wedding bdk cs dungun batch aku yg aku attend..pas2 jumpe ramai org..hahaha....b4 this aku hny attend wedding sharodzian jek..sbb senang kn..kat melaka jek majority nyer..pas2 wedding geng2 aku mase kat dungun [ni wajib lah kn] ha..pas2 jem plak jemput ke majlis bln 10 nnt [more specific 26/10] kad bakal muncul kendian..kate nyer..perghh giller lah mereka2 ni..hak33
yang best nyer aku terkejut tgk aima agak tem*** kire berisi lah..ruper2 nyer mmg berisi betui..sbb join club ija iaitu club MOM TO BE..hak333.... ija 2 lak..dah nk masuk 7 months..kire bln 11 ni bakal deliver lah..semoga mereka ni selamat melahirkan anak2 yg comel & soleh & solehah..amin!
soalan cepumas..dr che wan..yun anak ko mane? mcm siot nyer soalan..seb baek bab2 ni aku terer jawab...ahahaha..aku reply ngan ayat mcm ni "ooo..anak aku kureng sihat..aku tglkn ngan laki aku kt umah" hahahahahah hambik ko..pas2 sume bantai gelakkan aku cam haram...jumpe fami lak..same jek ayat dia "weh yun, aku xnmpk laki ko dr td..mane dia?" siott jek cm penah tgk laki b4 diz..mmg nk kene dusyum-dusyum..dush..dush..hak..hak ngan aku 2 name nyer..pape lah korang..mmg itu lah keje korang sume..menyakat aku xsudah2..hampess!!!!!
Ok ni pic Zul & wife..
hehehe che wan, jem & udeng
rina & her cuter BF [teringat lak jasa2 bf dia mase aku nk anto tehsis dulu..hehehe]
thanx a lot bro..sbb byk membantu as runner aku & bdk umah aku
pas2 as our driver to ISE dinner..heheheh :)
alamak..aku xready lg lah..hampess!!
Yus, aku, ija&perutnya..hehehe :P, aima ngan perut xbrape nmpk & zaa
ciss..achong ni kali xmenyibok xleh ker? hunsshhhhh~~
ko dah mcm seniman bujang lapok kawen jek..hak33
sweet couple
kalo nk tau wife dia ni ade kembar..tp achong teror lah..sbb dia berjaya tny dulu either kembar wife si zul ni dah tny..so kitaorg assume..dia milik achong..hehehehe:P
Zul & wife with zul family [comel2 kn family dia]
aku, yanie, zaa & umi & pasangan pengantin
sebahagian ex-dungun..aku rase 1% dr total kot..hehehe
wife angah, angah, achong, udeng, jem & che wan & pengantin as usual
ni amir besor.dia xde dlm gambo reramai..sbb dia mai lmbt..so dia nyer pic sensorang K!
Selamat dah majlis zul..so diz weekend lak..majlis dilla...hehehehe ni pon ex-dungun jugak..aku xsurelah sape jek yg mai nnt..but yg pasti ramai..adalah ex-shah alam kami..hehehehe :P aku lak..siap amik cuti jumaat ni sbb nk menyaksikan majlis pernikahan dia & acap...hehehehhee :)

Comments

sharnaliza said…
oiit... ko cuti ka jumaat nie?? tau la cuti ko byk. mmg 080808 tu ramai yg berpusu2 nikah kan.. heheh

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…