Skip to main content

L.E.M.A.U

1st day keje yg mood agak lemau..selemau biskut yg dah masuk angin...baik punye suasana yg suam-suam kuku jek..sbb mendung jewk KL ni kn...email yg beratus2 2 pon selamat aku khatam kan..tergelak-gelak aku abce gossip bebudak ni tym aku MC ari2..hehehe pape pon semua dah selamat beraya & dah selamat memulakan kerja kembali..even mood LEMAU 2 maseh beraja dihati masing-masing [aku tau aku dah skodeng ati & perasaan kome]...mmg sekor-sekor malas nak keje..i know dat...dont lie ha...raya ni..kan baru jek mintak ampun maaf bagai..siap adegan air mata lah ...mcm-mcm dunia ni...tp kesedihan berlalunya ramadhan masih terasa sbb aku xdapat nk melunaskan impian nk terawih penuh...

korang dah bushan ke? dah lah masih ramai yg bercuti lagi..sakan korang yeaaa beraya...almaklumlah masing2 dah ade byk kampung nk kene jengah...hehehe yg best nyer my best pren bakal jadik org melaka..pas2 sebelah kampung aku jek..sonok aku lah kn..kompem lepas2 nih..tym raya mampu lah aku nk jejak umah dia..hehehe kalo kg dia skrg ni..mmg xtak terjangkau dek kudrat lah kn..jauh bebenor..hehehee kalo dia kawen 2 mampo lah jugak aku gaygeh kn diri redah onak & duri ke sana...[mcm lah payah sgt jek bunyik nyer...hehehe]
ape korang buat kat opis 2? aku tau korang sume sibok menyibokkan diri dengan berlakon depan boss...jgn kantoi dok YM udah ler..BOSS aku cuti lg..hehehe jgn jeles!!!!envi dlm opis ni pon mampo buatkan mate aku lelap jek ha...ngantoks gillerr [ni ngantok gatal namenyer..sbb xde motip pon nk rase mengantok sbb ni mate lemau yg xtau nk tgk ape...tgk PC ni leh juling mate i ni tau!] aku layan youtube..pas2 sume lagu jiwang jek...dr I'm yours...jadik lagu indon jek ha...amik ko semua jiwang xlarat nk dengar hahahaha...sesuwai lah kot ngan mood lemau ni..hehehehe

pas2 terlayan lak lagu lame mengimbau kenangan zaman sekolah dolu kala...hahahahaa layannnn lagu ni lak yeaaa~~~~~

pas2 aku terlayan lak aku kegemaran aku suatu ketika dulu..best lak versi piano ni..hehehehee jom layan..kompem korang pon suke punyer...

Comments

mirae said…
Aku layan gak lagu youtube no 2 tu...hehehe lagu dia best

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.