Wednesday, October 8, 2008

BOSS

Selamat pagi Boss
baik boss
ok, boss
Yess, boss
BOLEH, BOSS!


hehehee pasal boss...apsal Boss kite garang? meh bace kat sini actually, aku terbace pasal ni kat N3 blog si sifoo saifulnang...erm mmg betul lah [bkn nk bodek] tp mmg betul lah ape yg diperkatakan...dlm dunia realiti ni..situasi mcm 2 kn normal..hehehe anak buah kompem asik mengutuk boss [termasuk lah aku kot] so, kene tgu kau jadik boss lah baru aku memahami kepahitan+keperitan+kederitaan+kepeningan seorang yg bernama Boss, selagi xjadik boss mane bisa kite memahami kn..mcm boss jugak xmemahami keadaan kite..[sumtime..yeke..tp selalu jek...isu xcukup pekerja..tp workload bapak punye byk..sape nk jawab? bkn nyer bayor extra pon..gaji ttp same..cume job description kite terpakse di flexible kn..gaji tetap TIDAK di flexi kn..] hehehe byk songel lak aku ni!!! tp skrg kat opis aku ni ok kot..cume comp b4 diz jek..mmg keje keras+kuat+xcukup kudrat lah..sbb sorang nk handle 7-8 proj at one time..xtertekejor namenyer.....last-last aku jugak keletihan..dah lah kite masih junior baru masuk mood "saya budak baru belajar..sila lah tunjuk ajar" but most of the time kene belajar handle sendirik jek....betul ko buat dpt lah kate OK! dr boss...kalo salah...amik lah ko panahan amarah dr boss hehehee.. [byk songel lak aku!] saje jek...xtau mo type ape..tp nk type jugak..nk up gamba raya..mmg xde lah kn...so, merapu ajolah keje aku ni ha...TP bile lah nk jadik boss ek....[berangan xsudah..hahahahaa] seb baek bende free kn berangan 2..kalo kene bayor..mau nyer sengkek aku nk bayor duit tax dia jek..hahahahaa
cube sekali..bile boss suruh kite kate xleh, boss! mau kene jelingan maut..& kompem lah ko nyer KPA bakal -ve..hehehee pas2 org len dpt bonus ko nganga lah..org len naek gaji..ko nganga je lah jugak! hahhaahaaa
perlukah pandai gune kipas or air cond? serius sumtym bende mmg menjadik [bkn sumtym mmg most of da tym pon] xpandai pakai kipas..ko dok lah situ diam-diam yek..boss pon silap2 xkenal ko sape..ko buat keje ke? hahahahahahaaa tp mmg kerja pekerja pon kene tunjuk ko wat keje kn..keje kn politik jugak..periuk nasik sendirik 2..jgn korang ttp periuk nasik org len udah leh....
Didi..jgn lupe misi kite ok...kene carik keje baru nih! kalo x, bile mo sampai kota makkah 2..hehehehee ingat target ok! aku boring giller...giller pon xboring mcm ni ha! ok lah nnt smbung blk..tym lunch kn!

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...