Skip to main content

BOSS

Selamat pagi Boss
baik boss
ok, boss
Yess, boss
BOLEH, BOSS!


hehehee pasal boss...apsal Boss kite garang? meh bace kat sini actually, aku terbace pasal ni kat N3 blog si sifoo saifulnang...erm mmg betul lah [bkn nk bodek] tp mmg betul lah ape yg diperkatakan...dlm dunia realiti ni..situasi mcm 2 kn normal..hehehe anak buah kompem asik mengutuk boss [termasuk lah aku kot] so, kene tgu kau jadik boss lah baru aku memahami kepahitan+keperitan+kederitaan+kepeningan seorang yg bernama Boss, selagi xjadik boss mane bisa kite memahami kn..mcm boss jugak xmemahami keadaan kite..[sumtime..yeke..tp selalu jek...isu xcukup pekerja..tp workload bapak punye byk..sape nk jawab? bkn nyer bayor extra pon..gaji ttp same..cume job description kite terpakse di flexible kn..gaji tetap TIDAK di flexi kn..] hehehe byk songel lak aku ni!!! tp skrg kat opis aku ni ok kot..cume comp b4 diz jek..mmg keje keras+kuat+xcukup kudrat lah..sbb sorang nk handle 7-8 proj at one time..xtertekejor namenyer.....last-last aku jugak keletihan..dah lah kite masih junior baru masuk mood "saya budak baru belajar..sila lah tunjuk ajar" but most of the time kene belajar handle sendirik jek....betul ko buat dpt lah kate OK! dr boss...kalo salah...amik lah ko panahan amarah dr boss hehehee.. [byk songel lak aku!] saje jek...xtau mo type ape..tp nk type jugak..nk up gamba raya..mmg xde lah kn...so, merapu ajolah keje aku ni ha...TP bile lah nk jadik boss ek....[berangan xsudah..hahahahaa] seb baek bende free kn berangan 2..kalo kene bayor..mau nyer sengkek aku nk bayor duit tax dia jek..hahahahaa
cube sekali..bile boss suruh kite kate xleh, boss! mau kene jelingan maut..& kompem lah ko nyer KPA bakal -ve..hehehee pas2 org len dpt bonus ko nganga lah..org len naek gaji..ko nganga je lah jugak! hahhaahaaa
perlukah pandai gune kipas or air cond? serius sumtym bende mmg menjadik [bkn sumtym mmg most of da tym pon] xpandai pakai kipas..ko dok lah situ diam-diam yek..boss pon silap2 xkenal ko sape..ko buat keje ke? hahahahahahaaa tp mmg kerja pekerja pon kene tunjuk ko wat keje kn..keje kn politik jugak..periuk nasik sendirik 2..jgn korang ttp periuk nasik org len udah leh....
Didi..jgn lupe misi kite ok...kene carik keje baru nih! kalo x, bile mo sampai kota makkah 2..hehehehee ingat target ok! aku boring giller...giller pon xboring mcm ni ha! ok lah nnt smbung blk..tym lunch kn!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.