Skip to main content

Selamat Hari Raya


Serius aku xtau nk start mcm mane ha...oklah start with sesi 0-0 yerk [salam-salaman di hari raya]


ampun dan maaf andai..

TERkasar bahasa [baser lah kan..aku kn laser jek..sape-sape penah terasa ngan kat-kata aku yg mengguris ati 2...sori lah bebanyak..aku xberniat secara langsung..sbb thp keleseran aku ni..xleh dibendung....]

TERsilap bicara [hehehee ni pon selalu jek aku rase sbb aku ni kadang2 terlupe perkataan dlm kamus..so, nnt aku maksud laen..org paham laen..hehhee]

TERmarah yang tak kena [oppppsss..betulah kot..aku kn mmg selalu EMO xbertempat]

TERtanya tak tentu hala [ngeh33...ni mmg lah kan..kalo x sesat jln lak aku nnt!]

TERbising menyakitkan telinga [kalo aku ternyanyi pas2 mengeluarkan suara sumbang aku 2..sori lah bebanyak k..ni jek care aku nk hepi kn diri sndr]

TERsasul yang tak sengaja [baser lah manusia..lidah kn xbertulang...]

TERpukul kat mana-mana [ade ke?..aku bkn kaki pukul! & aku bkn pembuli yg tegar]

TERpekik di telinga [ni bkn sesame ke wat keje giller ni?]

TERhantuk di kepala [keras ke kepala aku? maybe tym mengigau kot kepala kite terhantuk]

TERpinjam harta benda [kalo ade 2 kire HALAL lah yek..kalo ade yg aku lom pulangkan..tolong ingatkan kembali..mane tau aku terlupe..bkn disengajakan pon]

TERmoody tak semena-mena [ni baser lah..name pon perempuan..sebulan sekali kompem ..ade nyer waktu ini..hehhee]

TERumpat bila-bila [opppssss pg raya dah xbuat..cume makan ketupat jewk...raya taun ni..sob sob...xleh mkn rendang..aku kene demam campak...mmg campak ke laut lah lauk pauk 2 dr hati aku!!!!]

TERmacam-macam lagi yang kene mengena [& ape-ape jelah yg sewaktu dengannya]


Ok selamat Hari Raya

Maaf Zahir & Batin

yea kawan-kawan aku sekalian..

aku xsempat membuat perutusan rasmi sebelom raya ari2..sbb aku cuti mengejut kerna demam panas melampau..yg aku sndr xlarat nk bangun......pas2 ngan internet di kampung yg meragam tym raya..langsung aku xleh nk update ape2 di blogs ku ini....sehingga lelabah sibok wat sawang dengan sewenang-wenang nyer...seb baek aku dah kemas kn pg td!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.