Skip to main content

Nama Baby

Mak buyung ade kat umah sewa kitaorg...mlm smlm smpai sbb nk tumpang..al-maklumlah hubby nyer g outstaion ke Kemaman..so, kalo dok umah dia sndr sianlah kn..sensorang..if jadik ape-ape [nauzubillah..mintak dihandarkan] dekat umah kitaorg adelah org nk layankan...nk borak ka bertekak ke & pon lawan berdebat kn..hehehe so, Mak buyung menumpang kasih di umah kami yg thp tongkang pecah keadaannya tu..hehehe sori jek John... aku ala-ala cuak mlm smlm dia kate lapo..amik ko mane ade stok makanan sgt kan kat umah 2..kalo takat beskut kering + beskut raya [yg ala2 tinggal serdak] + sosej lom goreng [kecik punyer] + instant2 yg xbrape khasiat kn..hehehe name pon umah org bujang kan..hehehe..sorilah yeaa Jue..

Oleh sebab perut Jue tu cam dah besor..siap ade yg takot nak pegang..pdhal nk kawen bln 12 ni..hahah xpe nnt pegang perut sndr..huhuhu :P Insyallah Jue due bln 1 nanti so, baby 2 leh xshare present ngan Ayah & Ibunya..hehehe sbb depa ni mmg pandai bab family planning...anak pong lahir bulan same..verylah da save budget kan..hehehe :)

Malam tadi kitaorg dok sibok berteka-teki bout the baby gender..hahaha boy ka gurl ka..hehehe aku ngan nik & kecik nyer firasat kate gurl..tp zehan sibok sensorang kate boy ..huhuu xkiralah boy ka gurl janji baby sihat..opppssss pehtu kami dok sibok pasei name baby [terover excited lak..hahaha melebey-lebey dr makbapak baby 2 lak gayanya kitaorg ni] huhuhu :P ni dah ala2 terlebeh sudu dari kuah...mulelah dok tny dah plan ke name anak? hahaha Jue said adelah sikit-sikit kan...if gurl "Inaz" sumthing2 lah...dia pon lupe tapi hubby ala2 xsuke lak..hehehe nasib lah doa jek inchik abg ko terbukak ati nk terima...oh lupe lak...end of diz month baru Jue mo pi scanning...hope gurl..hahaha [jahat x aku..bior si zehan kalah] hehehee

dalam pada 2 kitaorg dok sibok nk bg idea tok name anak Jue...hahaha sakan sorang2 kan..erm pagi aku terpanggil nak google mane leh dpt sumber name baby,...selain buku...internet kan ade..gunelah teknologi semua yg wujud dlm dunia ni kan..hehehee If Jue jengah sini..leh lah ke link-link kat bawah ni skodeng ape yg patut!!!!

Besides that, leh tny kat kak Sharna..dia dah ade list yg berjela..mane tau leh cilok 2-3 ketui name yg best hehehehe :P [larikk mau kak sharna kejor aku jap lagi!]
aku rase malam ni bakal bersambung nye debat pilih name baby 2..ade ke patut ade yg cadang kan name Fuad..mak aiii dah ramai sgt name 2..pehtu ade yg suh name Omar...[very da old style] kalu Ummar..ok diterima lah jugak...tapi yg sedih...one of my fav name "nuha najla" amik ko...ruper2 nyer name anak buah si Jue...wawawawa dah lah "Naufal" pon name anak buah..kesudahannya nak suggest name anak dia sume dah ade dlm keluarga..mcm mane kan..kene pikir name laen lah..hehehhee...aku suh dia letak je Wafa Nasuha ke kan..tp 2 nick YM dia..hahahaha..tp best name 2...mcm Yam best plg xkesah sbb siap undi lagi..kalo x name Nisrina Nabihah 2 asalnya Siti Mahsuri..tp nk wat camno dah tertulis dr azali name dia Nisrina Nabihah..so, 2 lah dah termaktub namanya kan...nanti dah Januari 2009 & anak Jue dah selamat kuar & dah selamat bernama..aku update lagi...ape kah kesudahan name nyer..sbb ayah nya nk sangat name anak dia di depan mule dengan "Nur" cahaya...mak aiii....

Comments

cyana said…
haa... meh check list name ank akak nie...planning pelbagai...padahal tk berisi pun lg... hahaha...

cousin aku ade name Umar... Umar Adli... clasik jek... tkpun letak la Omardani.. ahks

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…