Thursday, October 23, 2008

Nama Baby

Mak buyung ade kat umah sewa kitaorg...mlm smlm smpai sbb nk tumpang..al-maklumlah hubby nyer g outstaion ke Kemaman..so, kalo dok umah dia sndr sianlah kn..sensorang..if jadik ape-ape [nauzubillah..mintak dihandarkan] dekat umah kitaorg adelah org nk layankan...nk borak ka bertekak ke & pon lawan berdebat kn..hehehe so, Mak buyung menumpang kasih di umah kami yg thp tongkang pecah keadaannya tu..hehehe sori jek John... aku ala-ala cuak mlm smlm dia kate lapo..amik ko mane ade stok makanan sgt kan kat umah 2..kalo takat beskut kering + beskut raya [yg ala2 tinggal serdak] + sosej lom goreng [kecik punyer] + instant2 yg xbrape khasiat kn..hehehe name pon umah org bujang kan..hehehe..sorilah yeaa Jue..

Oleh sebab perut Jue tu cam dah besor..siap ade yg takot nak pegang..pdhal nk kawen bln 12 ni..hahah xpe nnt pegang perut sndr..huhuhu :P Insyallah Jue due bln 1 nanti so, baby 2 leh xshare present ngan Ayah & Ibunya..hehehe sbb depa ni mmg pandai bab family planning...anak pong lahir bulan same..verylah da save budget kan..hehehe :)

Malam tadi kitaorg dok sibok berteka-teki bout the baby gender..hahaha boy ka gurl ka..hehehe aku ngan nik & kecik nyer firasat kate gurl..tp zehan sibok sensorang kate boy ..huhuu xkiralah boy ka gurl janji baby sihat..opppssss pehtu kami dok sibok pasei name baby [terover excited lak..hahaha melebey-lebey dr makbapak baby 2 lak gayanya kitaorg ni] huhuhu :P ni dah ala2 terlebeh sudu dari kuah...mulelah dok tny dah plan ke name anak? hahaha Jue said adelah sikit-sikit kan...if gurl "Inaz" sumthing2 lah...dia pon lupe tapi hubby ala2 xsuke lak..hehehe nasib lah doa jek inchik abg ko terbukak ati nk terima...oh lupe lak...end of diz month baru Jue mo pi scanning...hope gurl..hahaha [jahat x aku..bior si zehan kalah] hehehee

dalam pada 2 kitaorg dok sibok nk bg idea tok name anak Jue...hahaha sakan sorang2 kan..erm pagi aku terpanggil nak google mane leh dpt sumber name baby,...selain buku...internet kan ade..gunelah teknologi semua yg wujud dlm dunia ni kan..hehehee If Jue jengah sini..leh lah ke link-link kat bawah ni skodeng ape yg patut!!!!

Besides that, leh tny kat kak Sharna..dia dah ade list yg berjela..mane tau leh cilok 2-3 ketui name yg best hehehehe :P [larikk mau kak sharna kejor aku jap lagi!]
aku rase malam ni bakal bersambung nye debat pilih name baby 2..ade ke patut ade yg cadang kan name Fuad..mak aiii dah ramai sgt name 2..pehtu ade yg suh name Omar...[very da old style] kalu Ummar..ok diterima lah jugak...tapi yg sedih...one of my fav name "nuha najla" amik ko...ruper2 nyer name anak buah si Jue...wawawawa dah lah "Naufal" pon name anak buah..kesudahannya nak suggest name anak dia sume dah ade dlm keluarga..mcm mane kan..kene pikir name laen lah..hehehhee...aku suh dia letak je Wafa Nasuha ke kan..tp 2 nick YM dia..hahahaha..tp best name 2...mcm Yam best plg xkesah sbb siap undi lagi..kalo x name Nisrina Nabihah 2 asalnya Siti Mahsuri..tp nk wat camno dah tertulis dr azali name dia Nisrina Nabihah..so, 2 lah dah termaktub namanya kan...nanti dah Januari 2009 & anak Jue dah selamat kuar & dah selamat bernama..aku update lagi...ape kah kesudahan name nyer..sbb ayah nya nk sangat name anak dia di depan mule dengan "Nur" cahaya...mak aiii....

1 comment:

cyana said...

haa... meh check list name ank akak nie...planning pelbagai...padahal tk berisi pun lg... hahaha...

cousin aku ade name Umar... Umar Adli... clasik jek... tkpun letak la Omardani.. ahks

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...