Thursday, October 30, 2008

Shoot For Fun lah

Aktiviti : Shoot For Fun
Organizer : Photoskol.net [Mr.Adhadi]
Ahli yg join : 7+ org [seyes ramai]
Model :8 org
Tarikh : 18 Oktober 2008
Masa : 8.00am-3.00pm
Lokasi : Tasik Perdana,KL
Objektif : shot for fun..tiada paksaan..sume nyer redah aje & suke suki sajoks~~ huhuhu:P


Ni grup photo utk " SHOOT FOR FUN"

seawal 8am..aku dah smpai ngan bantuan pemandu aku iaitu Si Mira Hakkinen..kalo aku poie sendirik kompem lah sosat tah mano2 ajo eh...hehehe aku ni dah lah xtau pape info kn sbb aku xbukak pon forum photoskol 2..hehehe aku tau dr DD..tetibe cam nk join even DD xjoin..lantak arr.gamble jek..tp cuak jugak sbb xkenal sesape kn..erm tp ty aku smpai 2..erm cam lelaki jek ... dah mule cuak..tp aku xnmpk lagi mr.adhadi..so, aku lepak ngan mira dlm kete..smpai lah 8.30am..lagi sekali aku cuak..sbb aku g jengah seyes xde batang idung..amik ko..nak gamble dgt kan..hehehe seb baek bro adhadi pong smpai..so, follow jek dia..pehtu barulah kuar beberapa ketui org perempuan..ha amik ko adelah 5-6 org jek kot..yg aku sempat slm wat salam perkenalan kat munira + aisya + nurul...pehti miss ai..erm lagi sorang 2 aku xkenal lak..sbb dia ade geng laen kn...so, seb baek ramai jugak yg beginner cam aku..xde lah aku cuak semacam jek kn..hehehe
so..start kui 9am kesudahannya..mak aiii lambat kan..ala-ala janji melayu lah 2..hehee dah start ..depa mulekan ngan briefing bagai..pehtu bagi kumpulan..fokus shoot for fun nyer aktiviti tok hari ni adalah... macro + sumber lighting + suke lah nk tembak ape pong..tiada halangan..xnak menembak pong xpe...

so..liza ni model grup aku sebenornye...ha tok aktiviti ni bebas ko nk pilih sape jadik sifoo ko..so, aku decide pilih yg xramai lah kn..ha si mr.ananamri camxde org..so..last-last team aku ade 3org pelajar..model kitaorg ni lambat..but bile dia sampai team org len dah rembat ..nasib lah kn...erm kene join team org 2 plak..layan kan ajo...xlame pehtu..hujan menyembah bumi..mak aii bertempiaran lah kitaorg ni berlari-larian di dlm hujan..hehehe [xdelah lebat mane pong]..kene lepak kat pondok lah plak..tp dr sini pon kitaorg leh shoot sbb model si liza ni tahan lasak..dia bantai jek posing dlm ujan 2..hehehe...


so ni lah antara nyer..ooo aku belajar lah penggunaan yg betui pasal apperture + shutter + ISO ngan mr.anan & miss aii..thanx kat depa..even xde dlm sillibus ari2..dia tetap ajo aku..pehtu ajo aku cek white balance gune grey card..erm so pasni dah tau lah...before shoot mmg kene cek white balance camera ok ke x..wawawa sssh sebenornyer gune camera canggih..sb banyak songel..ha amik ko nak sangat gune kan!

2la..tgh equipment org yg dah otai..mak aii kerdil nyer I tau..dah lah kite lens jek..pehtu flash plak SB600..nk wat remote xleh lah kn..hehe beli ape kenama tah..lupe lak aku..hahahaa xpe lepas ni aku study pasal aksesori dia lak eh..hehehe
xpe seb baek dapat model yang comei-comei + sporting + ok-ok belaka..ok ni jek gamba..laen-laen dlm fotopages aku..as usual lah kan..masuk byk2 kat sini ade yg poning mo tgk..hehehe kalo nk kenal ngan mana2 model..bukan urusan aku..sbb aku xdek amik ctc no model2 ni..hehehee

2 comments:

mirae said...

hehe as usual la aku bleh jadi pemandu peribadi ko kan tanpa dikenakan sebarang charge tambahan...

farie♀♥♂farihan said...

uish, beshnyeeeeeee dapat blaja amek gambo secare pro....jeles!!!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...