Skip to main content

Shoot For Fun lah

Aktiviti : Shoot For Fun
Organizer : Photoskol.net [Mr.Adhadi]
Ahli yg join : 7+ org [seyes ramai]
Model :8 org
Tarikh : 18 Oktober 2008
Masa : 8.00am-3.00pm
Lokasi : Tasik Perdana,KL
Objektif : shot for fun..tiada paksaan..sume nyer redah aje & suke suki sajoks~~ huhuhu:P


Ni grup photo utk " SHOOT FOR FUN"

seawal 8am..aku dah smpai ngan bantuan pemandu aku iaitu Si Mira Hakkinen..kalo aku poie sendirik kompem lah sosat tah mano2 ajo eh...hehehe aku ni dah lah xtau pape info kn sbb aku xbukak pon forum photoskol 2..hehehe aku tau dr DD..tetibe cam nk join even DD xjoin..lantak arr.gamble jek..tp cuak jugak sbb xkenal sesape kn..erm tp ty aku smpai 2..erm cam lelaki jek ... dah mule cuak..tp aku xnmpk lagi mr.adhadi..so, aku lepak ngan mira dlm kete..smpai lah 8.30am..lagi sekali aku cuak..sbb aku g jengah seyes xde batang idung..amik ko..nak gamble dgt kan..hehehe seb baek bro adhadi pong smpai..so, follow jek dia..pehtu barulah kuar beberapa ketui org perempuan..ha amik ko adelah 5-6 org jek kot..yg aku sempat slm wat salam perkenalan kat munira + aisya + nurul...pehti miss ai..erm lagi sorang 2 aku xkenal lak..sbb dia ade geng laen kn...so, seb baek ramai jugak yg beginner cam aku..xde lah aku cuak semacam jek kn..hehehe
so..start kui 9am kesudahannya..mak aiii lambat kan..ala-ala janji melayu lah 2..hehee dah start ..depa mulekan ngan briefing bagai..pehtu bagi kumpulan..fokus shoot for fun nyer aktiviti tok hari ni adalah... macro + sumber lighting + suke lah nk tembak ape pong..tiada halangan..xnak menembak pong xpe...

so..liza ni model grup aku sebenornye...ha tok aktiviti ni bebas ko nk pilih sape jadik sifoo ko..so, aku decide pilih yg xramai lah kn..ha si mr.ananamri camxde org..so..last-last team aku ade 3org pelajar..model kitaorg ni lambat..but bile dia sampai team org len dah rembat ..nasib lah kn...erm kene join team org 2 plak..layan kan ajo...xlame pehtu..hujan menyembah bumi..mak aii bertempiaran lah kitaorg ni berlari-larian di dlm hujan..hehehe [xdelah lebat mane pong]..kene lepak kat pondok lah plak..tp dr sini pon kitaorg leh shoot sbb model si liza ni tahan lasak..dia bantai jek posing dlm ujan 2..hehehe...


so ni lah antara nyer..ooo aku belajar lah penggunaan yg betui pasal apperture + shutter + ISO ngan mr.anan & miss aii..thanx kat depa..even xde dlm sillibus ari2..dia tetap ajo aku..pehtu ajo aku cek white balance gune grey card..erm so pasni dah tau lah...before shoot mmg kene cek white balance camera ok ke x..wawawa sssh sebenornyer gune camera canggih..sb banyak songel..ha amik ko nak sangat gune kan!

2la..tgh equipment org yg dah otai..mak aii kerdil nyer I tau..dah lah kite lens jek..pehtu flash plak SB600..nk wat remote xleh lah kn..hehe beli ape kenama tah..lupe lak aku..hahahaa xpe lepas ni aku study pasal aksesori dia lak eh..hehehe
xpe seb baek dapat model yang comei-comei + sporting + ok-ok belaka..ok ni jek gamba..laen-laen dlm fotopages aku..as usual lah kan..masuk byk2 kat sini ade yg poning mo tgk..hehehe kalo nk kenal ngan mana2 model..bukan urusan aku..sbb aku xdek amik ctc no model2 ni..hehehee

Comments

mirae said…
hehe as usual la aku bleh jadi pemandu peribadi ko kan tanpa dikenakan sebarang charge tambahan...
uish, beshnyeeeeeee dapat blaja amek gambo secare pro....jeles!!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.