Skip to main content

Training - Portable Flash

Aktiviti : Portable Flash for Beginner
Organizer : FMDC
Ahli yg join : 30 org
Model : 4 org
Masa : 4.00pm-8.00pm
Tarikh : 25 Oktober 2008
Lokasi : Dataran Merdeka
Objektif : Mendapat kefahaman pasal Portable Flash + kegunaannya + cara menggunakannya + belajar sampai pandai..hehehee

Aku join aktiviti yg di uruskan oleh FMDC iaitu Mr. Amin ngan sifoo-sifoo yg len [jaggat, acai, bubba, zul [betul ka name dia] + yg len-len aku xbrape nk ingat..kang sebut salah name plak]..enjoy jek rupernyer aktiviti camni..mcm2 leh dpt..leh share ilmu..yg penting dpt ilmu byk dr otai-otai + geng2 seangkatan..actually aku ni xdelah bukak forum 2..tp dpt tau dr DD..si fit lah kan yg roger..hehehe

So, after pikir memikir..aku join..tapi kene kelentong sket ngan mak aku lah..kate ade training..if aku kate training shoot gamba..kompem kene bambu..almaklumlah..mak aku bkn nyer suke sangat pon ngan hobi aku ni kan..hahahaha layan ajo..tapi xdelah mak aku menghalang..cume maybe sebab rege equipment dia yg mahal 2 mak aku ala2 xsokong kot [sbb sure dlm ati dia..better duit 2 bg kat dia]..mak ampum xde niat nak ngumpat..hehehe xpe mak aku sporting..balik ahad 2 aku dah citer hal sebenor..tp mak aku senyum sebab dia dah agak..xkn tarining bernas nk anto tym cuti kan..tp ade tau..bebudak ni kene g training VB.Net tym cuti deepavali..hehehe seb baek aku xdpt masuk list disebabkan perkara-perkara mcm xde org nk sign borang lah kn..erm kalo aku kene pg training vb.net 2..kompem aku kene pikir idea ape nk habaq mai kat mak aku..almaklumlah last aku balik mase cuti raya 2 jek...dlm sejarah jugak lah kan aku xbalik lame! hehehee
so, pd hari kejadian..aku terlambat ok! fit dah emo tgu kat mid valley..hahaha naseb lah..aku kene langsaikan urusan melawat open house dulu..sbb aku lapar ok! malas nk carik makan..& aku dah tau lmakanan best mak kawan aku masak..laksa yeaaaaa ade jugak! hehehe..tapi aku singgah PUDU beli tiket balik melaka..2 yg lmbt jadik nyer..tp kami smpai ngam-ngam 4.30pm..depa baru nk start..hehehe KL lak jem..mmg DAMN! lah kn..tp ok..semua berjln ngan lancar..hujan pon xmenonjolkan diri ari2...so, sesi pembelajaran berjalan ngan lancar...

NI lah antara hasil-hasil..dari dulu nk join tp aku xde DSLR lagi kan..so, skrg bleh jek join kalo ade lagi..hehehe tp ni mmg class betul-betu;l sbb kitaorg kene anto hasil da best shoot tok 3 keping utk di komen oleh tenaga pengajar..wahhh seramnyer..nnt kene print lak..peh tu ade sesi lepak + komen secare face-to-face..mak aiii....ada getaran di jiwa nnt..amik ko nk sgt belajar..to sifoo wat care pengajaran yg betul lah 2..nnt leh pick up cepat semua ilmu..ni belajar jek..xtau betul ke x kn..heheh..kali ni rase wokeh sbb DD & fit ade..xdelah terkontang kanting cam shoot for fun 2..hehehe cuak aku tgk sume lelaki jek..xmuncul2 wanitanya..ruper2nye ade..heheh selamat aku! pehtu model-model pon sporting..tapi cume aku jek malu-malu ayam [bak kate mr.mentor aku] mmg betui pon aku malu...nk tertonggeng terlentang depan org ramai yg lalu lalang kn..mane biasa den ngan keadaan 2..huhuhu dia kate xpe..lelame nnt dah immune..dah OK lah jadik nyer nnt!
To all yg join, thanx alot ngan coperation korang sume..i like..sume sporting! so, mmg aku berazam nk belajar smpai teror..hehehe [angan-angan mat jenin ni..hope aku x tenggelam berasam labu-labu ku..huhuhu:P]

Comments

cyana said…
wah... cantek la bju model tu... ko tk tanye ker mane beli??? gmbo ko kt dataran tkde ke???

blajo pandai2... nnt ajo aku plak ek
*Yun* said…
erm dah name photographer kan..mane ade gamba sendirik ok! gamba model jek lah yg byk!
jiwa kacau said…
ngaper pic akaq ade kat sini uols...ade org snap tanpa kebenaran kah?...
*Yun* said…
bile mase ko jadik model lak?
uish! cun2 gambonye...sekali lagi sy jeles yek akaq yun!
*Yun* said…
mmg niat ku utk menjeleskan mu..huhuhu :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…