Friday, November 14, 2008

Masih Sayang

Sekarang ni 3310 aku berkhidmat tok pakcik Celcom aku lah kan sbb ari2 ade prob nk type sms..lmbt bebenor gune encik moto 2..so, aku tukor lah simcard...ko tau x.. mr 3310 aku ni [giller xuptodate nyer org kn aku ni] sbb bapak zaman tok kadok dulu kala nyer phone masih digunakan...gile old fashion aku ni kan???? ntah le aku pon xtau apsal aku masih setia..hehehee

aku rase dah nk smpai mase nyer kot tok tukar BF lagi..wawawa 3310 2 cam nk tamat rewayat dah..ade ke ptt dengan suke suki nyer smlm dia dok call org sendirik..amik ko..kan dah nyusahkan org pehtu nyusahkan aku nk bayor bill lebey lak [tp xdelah byk pon.setakat seminit 2 jek..heheh] tp dah smpai thp leh tercall sendirik ni..ni dah masuk hukum wajib balun ke selat melaka 2..

3310 aku 2 actually present ayah aku bg..aku ingat lagi..disebabkan dok hostel baru & xdek public phone & aku wat perangai xcall umah kan..ha cuak lah makayah aku 2 kan..erm memule aku mo beli HP..beria xmo bg..aku kn anak yg mengikut perintah..so, dengarkan ajolah..sbb ayah aku bekalkan kad phone [tok kegunaan public] sebanyak rm40 sebulan..hehehe so, aku ni jadik lah minah public every jumaat mlm [seram dowh] sbb nk tepon kampung halaman..baser aku mmg berjaya bg telekom 2 kaya lebey sbb mane penah aku gune abis kad phone 2...kompem berbaki 10-15 hengget nyer..tp kad tah mane losap..hahahaa xpon aku sedekah jek kat kengkawan...setakat nk phone mak ayah aku bape sen jek gune pong kn..huhuhu oooo ni dah terlajak lak..balik dp citer asal..mase blk raya 2..ayah aku xtau aku blk bile & dgn ape...oohhh lupe kejadian 2 mase 2001.. aku yg xdpt tiket bas ni telah menumpang membe aku blk ngan kete [tumpang kete bf dia] so, terkejut lah mak ayah aku sbb smpai umah aku kat alai kui satu pagi lebey..hahahaa..setelah disoal siasat..aku bg alasan xde public phone kat hostel..nk pg kat hostel lame jauh..hehehe 2 la alkisah aku dpt 3310 yg time sape yg pakai mmg giller glemmer lah...almaklumlah time 2 3310 baru jek kuar dengan rege lapan rat ok! so, aku pon dpt lah bergaya dgn HP canggih pd ketika itew [pd ketika ini..kalo sape tgk 2..kompem pandang ngan pandangan yg menjengkelkan kot] hehehe 2 sbb aku syg giller..even dah berpuluh kali tercampak tp dia masih setia berbakti..

tp smlm dia wat perangai..call org len xpasal2..bkn sorang tau..4org ok! sume dok call blk + sms ingat aku ade kecemasa..hahahahaa almaklumlah time 2 time org blk keje..mane lah tau kan..pdhal aku sodap jek tgh membute dlm bas time 2..hehehee sori lah ek..sesape yg aku tercall tp xcakap..hehehe kire phone 2 dah nk masuk 8taun daaaa..wawawa syg oo..ayah aku siap naik dungun sbb nk anto phone 2..huhuhu :P nk ganti baru den mane ade budget ke arah itew..xpe tunggu "durian runtuh" dr cameron kot! hehehe..hope dia xwat perangai lagi lah hendaknyer..sbb khidmat dia maseh diperlukan! aku kene ganti HP ayah aku dulu lah..HP org tua aku 2 asik lah nk padam..aku dah ganti bateri baru pon prob maseh same..pdhal aku beli hp tu 2 taun lepas tok dia..ganas betui ayah aku 2..asik lah nk jatuhkan jek phone 2..marah i tau..sbb nk kene ganti..HP i ni xterganti lah jawabnyer

2 comments:

jiwa kacau said...

beli la nyah yg baru dan meletop sket!....baru la seswai dgn imej ustazah kontemporari..auww!.

*Yun* said...

uikss ustazah kontemporari haruslah wasatiah ok! berbelanje ikut keperluan jek..jgn membazir..hahhaaa ustazah kontemporari ko pgl aku...nk tukar profession lah mcm ni!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...