Skip to main content

Masih Sayang

Sekarang ni 3310 aku berkhidmat tok pakcik Celcom aku lah kan sbb ari2 ade prob nk type sms..lmbt bebenor gune encik moto 2..so, aku tukor lah simcard...ko tau x.. mr 3310 aku ni [giller xuptodate nyer org kn aku ni] sbb bapak zaman tok kadok dulu kala nyer phone masih digunakan...gile old fashion aku ni kan???? ntah le aku pon xtau apsal aku masih setia..hehehee

aku rase dah nk smpai mase nyer kot tok tukar BF lagi..wawawa 3310 2 cam nk tamat rewayat dah..ade ke ptt dengan suke suki nyer smlm dia dok call org sendirik..amik ko..kan dah nyusahkan org pehtu nyusahkan aku nk bayor bill lebey lak [tp xdelah byk pon.setakat seminit 2 jek..heheh] tp dah smpai thp leh tercall sendirik ni..ni dah masuk hukum wajib balun ke selat melaka 2..

3310 aku 2 actually present ayah aku bg..aku ingat lagi..disebabkan dok hostel baru & xdek public phone & aku wat perangai xcall umah kan..ha cuak lah makayah aku 2 kan..erm memule aku mo beli HP..beria xmo bg..aku kn anak yg mengikut perintah..so, dengarkan ajolah..sbb ayah aku bekalkan kad phone [tok kegunaan public] sebanyak rm40 sebulan..hehehe so, aku ni jadik lah minah public every jumaat mlm [seram dowh] sbb nk tepon kampung halaman..baser aku mmg berjaya bg telekom 2 kaya lebey sbb mane penah aku gune abis kad phone 2...kompem berbaki 10-15 hengget nyer..tp kad tah mane losap..hahahaa xpon aku sedekah jek kat kengkawan...setakat nk phone mak ayah aku bape sen jek gune pong kn..huhuhu oooo ni dah terlajak lak..balik dp citer asal..mase blk raya 2..ayah aku xtau aku blk bile & dgn ape...oohhh lupe kejadian 2 mase 2001.. aku yg xdpt tiket bas ni telah menumpang membe aku blk ngan kete [tumpang kete bf dia] so, terkejut lah mak ayah aku sbb smpai umah aku kat alai kui satu pagi lebey..hahahaa..setelah disoal siasat..aku bg alasan xde public phone kat hostel..nk pg kat hostel lame jauh..hehehe 2 la alkisah aku dpt 3310 yg time sape yg pakai mmg giller glemmer lah...almaklumlah time 2 3310 baru jek kuar dengan rege lapan rat ok! so, aku pon dpt lah bergaya dgn HP canggih pd ketika itew [pd ketika ini..kalo sape tgk 2..kompem pandang ngan pandangan yg menjengkelkan kot] hehehe 2 sbb aku syg giller..even dah berpuluh kali tercampak tp dia masih setia berbakti..

tp smlm dia wat perangai..call org len xpasal2..bkn sorang tau..4org ok! sume dok call blk + sms ingat aku ade kecemasa..hahahahaa almaklumlah time 2 time org blk keje..mane lah tau kan..pdhal aku sodap jek tgh membute dlm bas time 2..hehehee sori lah ek..sesape yg aku tercall tp xcakap..hehehe kire phone 2 dah nk masuk 8taun daaaa..wawawa syg oo..ayah aku siap naik dungun sbb nk anto phone 2..huhuhu :P nk ganti baru den mane ade budget ke arah itew..xpe tunggu "durian runtuh" dr cameron kot! hehehe..hope dia xwat perangai lagi lah hendaknyer..sbb khidmat dia maseh diperlukan! aku kene ganti HP ayah aku dulu lah..HP org tua aku 2 asik lah nk padam..aku dah ganti bateri baru pon prob maseh same..pdhal aku beli hp tu 2 taun lepas tok dia..ganas betui ayah aku 2..asik lah nk jatuhkan jek phone 2..marah i tau..sbb nk kene ganti..HP i ni xterganti lah jawabnyer

Comments

jiwa kacau said…
beli la nyah yg baru dan meletop sket!....baru la seswai dgn imej ustazah kontemporari..auww!.
*Yun* said…
uikss ustazah kontemporari haruslah wasatiah ok! berbelanje ikut keperluan jek..jgn membazir..hahhaaa ustazah kontemporari ko pgl aku...nk tukar profession lah mcm ni!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…