Skip to main content

Tag Lagi! = Bencik ok!

TAK Suke..TAK Suke..TAK suke nyer kene TAG ni,..sbb poning nk jawab..ngalahkan nk jawab soalan exam tym study dulu kala..tp xpe lah..layan kan..time boring ok jek kn..



kui 12pm td aku ngan beberapa org ISD yg laen g melawat en.husin kat hulu langat [umah dia]..en.husin ok jek..makin sihat..tp dia mmg gamble + selambe buat2 org mmg xsakit...sgt merbahaya ok! xpelah... balik dr umah en.husin..smpai opis kui 3.10pm..hehehe..heaven kn..masuk opis smyg zohor pehtu dah kui 4pm...tgu sat dah masuk asar..smyg asar..yeaaaa dah kui 5.30pm..jom balik [kalo boss aku bace ni] mampuih kene banned sume org yg berpikiran cam aku jugak..next year..no increament + no bonus..ha sape nk tolong??? hehehe



ni dia ape yg aku setelkan tok TAG dari sazz ni..dari jijon nyer 7things ko 2..aku xnk jawab ok! nak kate aku xsporting ka ape ka.Tag ko 2 mmg luar jangkauan pikiran aku ok!



1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?

Eleh angkat kaki..blah je lah! Kuasek lah nak setia kat org mcm tu..dasar penipoooooo!!! Nak marah pon xgune…dah bende nak jadik..

2. If you can have a dream to come true, what would it be?

Nak jadik anak yang solehah…

3. Whose butt would you like to kick?

Ur butt..sbb menTAG aku!

4. What would you do with a billion dollars?

Wish list aku byk jek,.,tp kalo di totalkan xde lah sampai “billion” regenye… kalo aku nak rm 100k jek blh x? lebey 2 sape nk amik lah…

5. Will you fall in love with your bestfriend?

no komen..sbb besfren aku sume perempuan kan..yg lelaki dah kawen ok!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?

Sure aku nk "being loved by someone"..letihh oohh nk syg org..bek carik yg syg kite [tp sure payah nk dpt punyerr]

7. How long do you intend to wait for someone you really love?

Aku xkn tunggu even sesaat pon sbb membazir mase + perasaan + peluang laen jek
8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?

anggap ajolah xdek jodoh!Ade yg lg baek yg telah ditentukan oleh Tuhan utk diri..so, tunggu~~~~~

9. What do you pray each day for your loved one?

Aku lom ade kan pujaan ati!..so, doa aku laen sket r! hehehee

10. What takes you down the fastest?

Sebelom minggu lepas – tayar xcukop angin/tayar pancit..rase cam nk jual jek kete 2..kini it wont make me feel down again..sbb aku dah reti pam tayar [bende plg sonang pon xreti..terasa loser ok!]

So, lepas minggu lepas – lom ade lg lah kan..hehehe sbb aku xrase down lg!

11. How would you see yourself in ten years time?

Wahhh 10yrs.. I wish to stay young…hehhee

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?

Rase nk sepok jek org yg create TAG ni!

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?

Bergaya ngan mulot itiknye~~~cabotttt!!

14. Would you rather be single and rich or married but poor?

Rase xde dlm pilihan jek…married & simple [jadik miskin payah…jadik kaya lagi payah ok!]

15. What’s the first thing you do when you wake up?

Tgk langit….[ohh lom cerah~~~~mase yg betul lah ni..kalo dah cerah~~pikir lah sndrik]

16. What’s the character must have in your partner?

Ek eleh kene bgtau ke? Malas blh x?

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?

Donno coz xpenah terpkir & xpenah terjadik…

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?

Nope...i’m da one yg forgive but do not forget ok! [jUJUR x aku?]

19. Do you prefer being single or having a relationship?

For da time being…aku berstatus single kan?..of course aku kate aku prefer being single hehhee[tp sape lah yg nak single smpai ke tua kn..hope I’ll find my @!#$@!#$#]

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?

Tgk lah ape nyer yg di impikan..kalo bende baek…terpakse lah kn..kalo sumthing yg xmasok akal…bek xpayah..kang aku lak yang terlebey menanggung kerinduan kat makayah aku!


Sedikit Pesanan : Aku xmo TAG sesape ok!Thats all

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…