Skip to main content

Al-Kisahnya Malam Semalam

25 November 2008 bertepat jam 8.50pm di bawah pintu gerbang Selangor..alah yg depan umah aku 2..bontot laling ku selamat dicium oleh seekor WAJA yg mana pemiliknya seorang India yg bernama Mr.kathi..ni sume gara-gara kancil depan aku yg tetibe jek break emergency..aku xtau sbb ape..nk kate depan dia ade kate..aku tgk jln clear jek...tetapi dia telah membuat break emergency yg aku pon terkejut lalu menekan break..aku berjaya utk tidak mencium bontot dia..sbb aku tau bontot dia kompem kureng enak baunyer..tetapi bontot laling ku yg dicium dek kerna bebau harum lah kot!



perasaan aku ketika itew? entah..xrase pape..cume agak cuak mendengar bunyi "gedebum" yg kuat...terus ke tepi jln..seb baek india 2 xlari mcm kes yg dulu 2 kan..so, bile aku tgk bontot laling aku..fouuuhhh selamat calar sikit jek..xde lah kemik bagai...seb baek dia nk bertanggungjawab..so, dia kate setel luar jek..hehehe :P so, aku kene hantar kat PJ jln222, tp aku xtau jln 2 di mana....wawawa kene servey lah sabtu nnt kot! aku seyes xtau nk wat ape...& aku xdek perasaan ketika itu..dah mls nk rase pape..lantak piiii lahhh!!!!!!!!



tapi agak kesian..sbb waja dia agak terok...huhuhuhu kemek bonet depan + bumper depan kemek jugak + plat no patah..huhuhu







Balik umah SMS mira tny dia tau ke x jln 222 itu di PJ..tp dia xtau...& lepas 2 call mak aku..aku ckp kene langgar mak aku dah cuak..aku siap leh gelak..kene marah seposen ngan mak aku kn..hahahhaa tapi alhamdulillah aku xdek pape...

Comments

miss Gee said…
huhu..hebat savvy nih...sib baik dgn waja..kalo dgn ford ranger...penyek laa..jadi sawi masak lomak!.
Queenin Murni said…
btul la... waja ciom savvy,waja kemek,savvy calar? wah.. kecik2 cili padi tau... aku rasa aku tau mana itu jln s222.. nak map, 20%... :P
Miss Uganda said…
kalau WQH aku kena langgar, harus banjir seri kembangan!! hehehe
*Yun* said…
2la aku jadik xberperasaan lak..malas nk pikir..janji berjalan lg!

dengar bunyik dia yg kuat mmg aku mengucap pjg pikirkan bontot laling aku bakal "k.e.m.e.k" tp alhamdulillah lah....calar balar sajoks...idopp savvy!
alohai, syiyan laling kaq yun! terguris siket bontot die... seb bek!~
chajuya said…
yun...aku nye ofis kan seberang jln 222 tuh..apara
*Yun* said…
know i know..where is jln 222 ok! mane aku tau jln 2 name jln 222 pdhal mmg selalu lalu...

2la len kalihafal jln + name jln skali..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.