Skip to main content

Gigi Vs Kepit

TAK JADIK lah nak tunggu esok...sbb xsabar nk kuar bahan utk di update. Standard lah kat opis kan, kompem ade geng2 sndr kan...makanya, kat opis aku ni glamer ngan pasangan 3-stooges, aku pon xketinggalanade geng mcm ni..kalo dulu ngan sazz [yg kekal aku ngan nyiok jek] tapi kini digantikan dengan Murni. & paling Glemmer & lame, geng Amy, Dila & Jue
Geng 1 - Yun ^^Murni^^Sharna

Geng 2 - Dila^^Amy^^Jue

Perasan Atau tidak, ade beberapa persamaan & perbezaan antara kedua-dua grup tu. aku hanya nk buat perbandingan bg membezakan kumpulan kami. ni bkn kumpulan lah..lebih pada org kate best buddy kat opis lah kan

  • group 1, akan senyum dengan menampakkan Gigi, tapi sebaliknya bg group 2, di mana, mereka lebih prefer utk melemparkan senyum kepit..hik22
  • Size badan ye....Group 1, lebih glammer ngan team membina badan..wakakaka maka group 2, lebih pada org yg suke sangat berjimat cermat tang bab makan, tu yang mereka kurus.
  • Group 1, kulit mereka ala2 xberapa nk cerah kan, hitam manis gitew, tetapi group 2, semua nye putih2 belaka..ahaks
  • & pd pengamatan aku, konklusi yg aku buat, Group 1, lebih suka menunjukkan GiGi ketika senyum kerana supaya org akan perasan akan mereka, kerana keadaan warna kulit mereka, yg group 2 xsuka menonjolkan gigi mereka ketika senyum kerana, wajah mereka dah putih berseri..ahaks...

Walaupon kami xteror main bowling, Jom lawan bowling antara Geng Gigi & Geng Kepit...wakakakaka

Nota kaki: pada yang berkenaan jgn terkecik hati, aku cuma terperasan akan hakikat ni...saja nak suka-suka ok!

Comments

cyanamoose said…
ayat 'Jom lawan bowling' tu ko serius ka? ko lupa mo sebut lg satu perbezaan.. Group 1 suka bina badan, no sport ya. Group 2 tu atlet oii... tp kalo mo lawan bowling Group 1 wakil penaja Colgate... akak on jek beb.. ahaks.


okei kita tunggu apa kata Group 2..pasukan senyum kepit. opps!
Kenanga said…
.nyiok mmg sejak azali suke sengih nampak gigi....tp kalo dier nampak muskuskus, dgn lidah2 dier kuarkan....chabot!
Marvic said…
yun, kalo geng2 aku plak, mcm2 kaler and saiz ada...hahahaha
Yun said…
cyana: serius lah....friendly match namenye..keh keh..saje nk suke suke..aku tau lah team depa tu atlit...

kenanga: no komen

marvic: owh tu ko kene lah buat perbezaan & persamaan plak. geng ko, aku rase lebih dr 3org maaaa..payah sket..ahaks
cyanamoose said…
marvic... geng ko more than 3, so kena pecah 2. amacam friendly match?

kenanga nie sungguh teror wat analisis teori.. syabas!
mama tisya said…
kalakar plak tgk gmbr 3 stooges...kami mmg tk brp reti senyum nmpk gigi...suka tgk gmbr korang mcm iklan colgate...

bab nk friendly match tu ok gk...stiap group ada pemenang kategori individu..caya la...

tkde makna putih belaka..ku sorg je yg gelap...bdn pn ku sorg je yg berisi...tp still bole geng la..hehehe

nanti set date nk main bowling ek
julia said…
pertama kali komen di blog yun...biasa dok baca je tak komen per2 hehehe sebab ada gambar daku kat sini, haruslah komen :p

bila baca perbezaan & persamaan 2 group ni :)tersengih lah gak hah...pandai wat perbandingan yer yun...

jom baling :)
Delimasari said…
dasyat le pandai wat he222
bagus2222 = leh masuk buletin...
Delimasari said…
choppp
geng 2 tu sorang tu xpandai main boling == panjat gunung boleh...
ampunnnnnnnnnn
Yun said…
heehehe..ok nnt kite set date & time utk friendly match ni k

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…