Skip to main content

Cannot GO!

antara memori yang ado ngan mereka ni...April 07, kat genting celebrate birthday kakak aku tu




Bile my dad dah kuar ayat "TAK BOLEH" huhuhu so, kene lah ikut perintah kn..kang kene tulah..sape nak menjawab???sape? aku jugak lah kn! sebenornye aku nak amik cuti diz friday sbb khamis kn selangor mmg cuti..so, aku plan mo ke Dungun tok attend majlis pernikahan Sist Ain



----------------

Nota ringkas



yang duduk : from left kak ain & kakak aku



sist Ain - dia ni kawan kakak aku..di mana dulu dia ngan akak aku 2 belajar kat Kolej apetah kat melaka 2..so, dia ni best fren kakak aku..kire dia pon jadik lah kawan aku...hehehe dia selalu ke melaka dulu..lepak ngan kitaorg..2la yg jadik rapat 2...


ni dia pose aku ngan kakak aku mase kat langkawi



kakak aku/kak mass - mcm mane aku leh ade kakak ek? hehehe kire mcm ala2 kakak angkat lah..sbb dia xdek adik & anak tunggal & ibu dia pon ibu tunggal..so, dia & mak dia anggap aku cam family..aku pon anggap dia cam akak aku kn..dia pon anggap aku cam adik beradik dia kn..so, kitaorg mmg closed lah kn...



----------------



mmg dari lagi aku ngan kakak aku dah plan mmg nak pegi majlis kawen kak ain..tp apekan daya musim ujan kn..ayah aku takot aku terkandas kat sane..kn payah! xpelah next tym aku leh melawat dia kat sane kn..hehehee :)



tapikan ayah aku cakap..aku leh pagi bahagian utara..hahahaha hope keadaan mengizinkan lah kn tok serang kenduri kawen kak shikin [my exhousemate 10L] yg nak kawen sabtu ni..yeahhhh kad pon abg redzuan dah anto [selapas kene marah ngan kak shikin..hehehe sori adik-adik kak shikin ni mmg pengadu domba yeaaa abg redzuan]..kalo xdek kad 2..camno kami nk ke sana kn..mane ade peta..huhuhu



Nota kaki: ayah jarang berkata TAK BOLEH, so, bile sekali dia kuarkan ayat tu..aku tau dia mmg syg kan aku..hahahahaa tapi dlm ati..ngamuk jugak lah kn..hehehee

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.