Tuesday, December 9, 2008

Tak suke! tak suke! tak suke!




Mane ade orang yg suke bile soal Traffic diperkata kan..kan?lebey-lebey lagi bukan orang KL yg xbaser ngan keadaan jem yg leh wat iman seseorang jem di kala itew...huhuhu mane xnyer kan...kompem tym jem 2 kite bakal mengumpul beberapa ketui dosa lagi..sebab nyer..paling-paling tidak..



1) kite akan berkata DAMN! ni kompem xciden [seolah-olah menyalahkan xciden..kadang xde xcden pon..kire dah masuk buruk sangka lah kn]

2) xpon mengutuk..kete depan yg jln slow..pdhal org tu tgh berhati-hati..hehehe

3) membebel xtentu hala...dengan menyalah kn org yg wat jln ni..xstudy betul2 lah..hehehe [dphal xmasuk silibus jem pon kn menatang ni...

4) marahkan semua org sibok nak beli kete [pdhal diri sendirik pon salah..sape suh beli + pakai kete kn..nk salahkn orang laen lak]

5) pehtu dan-dan 2 nak nyalahkan org sume yg xreti nk dok rumah..hahah tapi sendirik salah nak menyibuk sekali kat atas jln 2 watpe kn...sape suh diri sndr kuar merayap..

6) salah kn musim ujan..pdhal dah mmg termaktub ujung taun ni mmg musim ujan..hahahaa

7) marah kan tujuan utama kite terpakse merempuh jem 2..hahaha pdhal blh jek kn xyah pg [tp kalo g keje 2..xdapek lah nk dipersalahkan kn..kan..slh kn diri sndr..ape pasal x kuar awal2..tym org len xkuar lg..hehee..pilihan ditangan anda]

8) lahh malas lah..mmg byk jek sebab yg leh mengundang DOSA free ni kan..even dosa itew dikategorikan dosa kecil saja....kite mane nk perasan kn..hehehe



bebenornye mau mengadu domba pasei keadaan traffic semalam kat highway utara-selatan di mana...aku dr Melaka nak pulang ke KL...oleh kerana aku balik ngan kete pehtu nk tinggal kan laling aku bertapa di kampung [atas sebab-sebab tertentu lah kn yg xdapat nk dielakkan] so, aku kene balik ke KL tanpa laling..tetapi dah name pon musim raya..mane ade tiket bas di kala last minute ni kan..tp ni hanya alasan..aku g skodeng tiket pon lagi 3days nk balik melaka..mmg lah xdapat kn..hahahaha pehtu yg wujud dikala itew..hny tiket pagi..mane kusanggup nk pulang ke KL di pagi raya...so, idea BERNAS aku pon menyala...hahaha ape lagi...ni lah name nyer idup kene pandai gune plan & trick utk memudahkan keje..hahaha ape lg tym boraking ngan ayah aku..masukkan bab xdek tiket..kompem ayah aku akan bg idea menyokong dengan menggunakan ayat "xpe..ayah anto jek balik KL nnt"...aku "yeaaaaaaa" dlm ati..hahahahaa so, aku relax jek lah..hahaha ayah yg drive kn..so, ayah aku yg wat statement gerak lepas asar....nak jek bg idea balik subuh esok..tp takot lak ayah aku xsetujukan..sbb nyusahkan dia nk bersusah payah pagi-pagi kan..so, layan kn aje...gerak dr umah aku dlm kui 5pm...kuar tol aye keroh maseh leh pecut lg lah kn..aku dah sound ayah aku..takot jln jem..sebab balik dr cuti raya kn..tp ayah aku kompiden jek...mengatakan TAK KOT! sebab kan cuti sekolah..maybe yg dah berkeluarga amik peluang bercuti panjang...ha amik ko...lepas ke exit simpang empat..diingat kan simpang empat iatu 34KM dr exit ayer keroh ok! kete dah mule slow..hahahaa padan muke...mmg jem tahap gaban ok! terpakse singgah di hentian "Ayer Keroh South Bound"..sbb almaklumlah cuaca sejok kan..so, my MOM xtahan lah kn..hehehee...dah mmg crowded ok..sbb sume dok pakat nk berenti situ utk qada' hajat or watever lah kn..urusan mereka...lepas 2 cont our journey yg mmg jem xhengat..tensen ok...kat mane2 pon jem...lenguh dok..even xdrive aku pon nek lenguh..dah lah ayah aku kuarkan arahan keras "sila biasakan penggunaan sit belt kat belakang" so, aku kn anak yg solehah...turuti ajolah arahan itew...gile xbest,..tp kalo xdilentur dr rebung..smpai bile2 pon jadik kekok kan..hahaha [skema x i?] xpelah..demi keselamatan...buang lah egois utk jage perkataan SKEMA sbb being a skema is not a crime & perlulah diingatkan safety first..hahhahaa



sesampai kat r&r seremban lak..dah kui 7.55pm..ape lagis cargasssssss lah carik toilet..giller sejuk suasana kan..pehtu singgah maghrib..dah rimas ngan org yg penuh sesak...ade ke patut ayah aku ajak minum-minum..nak tunggu turn tok dpt kan ttp duduk pon aku dah rase nk tercabut kepala lutut..so, aku selambe jek balas ajakan ayah aku dgn cakap..ntah kui bape lah smpai KL nnt...hehehe esok nk keje..dan-dan tu ayah aku bersimpati..hambik ko..teruskan perjlnan yg jem giller...& tetibe idea biasa aku muncul..ayah masuk exit ke shah alam ek..kite kuar shah alam pehtu baru masuk federal..xsanggup lah nk tempuh jem kat tol sg.besi lak nnt..tah kui bape smpai..yeahhaaaaaa pilihan ku mmg tepat..sbb jln clear..ayah aku pon sonok dpt memcut dgn jaya nya..hahhaa so, tetibe nmpk r&r dengkil yg dah lame xdikunjungi,,ngeh33 so, aku pon melunas kan impian ayah aku nk rehat minum-minum..tp aku tau ayah aku dah lapar ok! so, berehat dlm 20min jek tok minum + makan tok alas perut...mase 2 dah kui 9.50pm..ha amik ko..ko bayangkan lah bape hazab dr r&r somban nk ke exit shah alam 2..hahahaa...& setelah pecutan dilakuan oleh ayah aku..smpai kerinchi kui 10.30pm..hahhahaa yeahaaaaa dah smpai..& makayah aku pon cont journey depa ke melaka blk..hahahaa bile pikir balik..aku ni mmg pembuli makayah aku lah..asik dok buli depa dok atas jln raya jek..hahhhaa but i know dat my mom & my dad luvessss me...hahhaaa..xkan nk dibiarkan anak dia ni terkontang kanting pehtu muke xmalu nk mintak simpati org len lak kn..



oleh itu, di sini saya ingin menyimpulkan semalam saya kene hadapi jem yg tahap dewa ke-18 & membuatkan emosi sy xbrape nk stabil..:P naseb baek suasan jem itew..tidak membuatkan saya meroyan seperti rakan seperjuangan yg selalu meroyan...

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...