Skip to main content

Cubicle Song for cubicle Kejongzz

Bace N3 kat Blogs DD maka tercipta lah IDEA ni... memberi gelaran "Cubicle Kejongzz" tok ruang kerja di pejabat...such a brilliant Idea kn..hehehe mau xnyer dah space yg ala2 cinonet..pehtu kite menghabis hampir 10hours per day di tempatitew saja... memikirkan ceritera pasal Cubicle kejongz ni..aku teringat lah sazz penah send dulu lyric tok Cubicle song ni dulu...the lyrics & video [in youtube] as follows:- [seb baek mr.google ade kan..hehehe..give a *thumbs up* to mr.google] -sila rujuk video di bawah yeaaaaaa

pehtu ade jugak lah TAG yg nyah sazz kene kan kat blogs dia tu..lawa jugak bantal dia yg round satu opis 2 kan..erm....tapi aku bersyukur sbb ade cibicle kejongzzz ni dr orang2 afrika yg dok merempat sbb xde tpt penginapan & bersyukur jugak bile tgk org yg keje di bawah terik matahari kan..ni aku hari-hari asik komen aircond sejukkk jek...heheh seyes aku mmg xtahan ok! smpai otak aku pon leh mengigil..[wujud ka?] tp seyes..smpai terpikir yg otak aku leh krem tetibe disebabkan kesejukan [byk berangan nih] oklah layan kan ajo ape2 lagu yg aku sediakan ni..penat tau carik!






“My Cubicle”


Lyrics by: Morning Sidekick


Performed by: Jym Britton


Parody on “You’re Beautiful” by James Blunt





My job is stupid my day’s a bore,



Inside this office from eight to four


Nothin’ ever happens my life is pretty bland,


Pretending that I’m working, pray I don’t get canned.





My Cubicle, My cubicle


It’s One of Sixty two


It’s my small space in a crowded place


Just a six-by-six foot booth


And I hate it that’s the truth





Well, I give a sigh as the boss walks by,


no one ever talks to me or looks me in the eye.


And I really should work but instead I just sit here and surf the Internet.





In My Cubicle, My cubicle


It doesn’t have a view.


It’s my small space in a crowded place


I sit in solitude.


And sometimes I sit here nude.

Comments

elixadexelia said…
Wah..cantiknya layout, aku baru perasan :) Yun, thanks 4 ur advice ya..wish u all da best too!
dd said…
muntah aku ngan kubikel kejonggggg..aku mau vakasion..vakasion plisss..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.