Tuesday, December 2, 2008

Smiley Moon

Malam Semalam punye kejadian iaitu bersamaan 1 Dec 2008 [isnin], dptlah menyaksikan --> Moon + Jupiter +Venus = smiley moon. Actually aku xalert pon pasal mende ni..tp smlm aku balik dr opis terus ke Mid valley tok carik bedsheet kn...dah 2jam aku tawaf mid valley 2 tok wat perbandingan harga + servey mende laen xsepatutnya ade dlm wish list aku smlm..hehehee dlm kui 8.15pm aku cargas pulang..seb baek Rapid KL ni baguih..sbb xperlu tunggu lame kn..so, sampai umah aku mmg dah letih + emo lah kn..dh lah kaki kelenguhan, bukak tudung kecik sound yg kak ida call suh amik gamba bulan..aku mule lah bebel **&^%$$# kan..tp dlm bebel-bebel xpuas ati 2..aku tetap lah kuarkan mr.nik aku kn..aku pon terus kuar umah..opsss da same time aku ngah punggah kuar kamera mira sound..ape yg cube aku laku kan? hehe aku pon acuh xacuh lah kn tp bkn acuhan ok! menjawab persoalan dia..tp dia ikut jugak aku kuar umah utk snap gamba...beberapa kali try ade lah sikit & yg jadik xde..yg hampir2 ok 2 ade lah..hehehehe 2la xikhlas wat keje kn..pehtu xdek tripod ngan kit lens jek pon..mane lah nk zoom sangat kn..pehtu kompem lah gegar sbb aku keletihan ok! but ade lah yg ok..mira siap pakse org tu tgk lak..sure org tu pon blurr mcm aku...bile aku dah setel keje shoot ape yg patut..masuk dlm umah..lepak sat ilangkan lelah..buletin utama pon dah kepenghujungnya...ade plak pasal smiley moon 2..kire bangga lah jugak kan sbb aku dah shoot dulu..pehtu baru bdk umah len terkedek nk kuar tgk..huahuahuahua gamba di atas sebelah kanan itu aku grab dr "Aku Amik dr Flickr ni"
erm..try google kan...rase nyer kat aussie depa nmpk lagi clear kot....smlm tym aku shoot 2 pon dah ala2 xclear jek..



yang sebelah kiri ni adalah hasil dari camera aku yg xseberapa...sbb giler jauh kan..xtergapai dek zoom kit lens aku itew... pehtu mate yg sebelah 2 dah xbrape nk clear tym 2 kan..almaklumlah nk dekat kui 9pm...pape pon thanx to Kak ida sbb pakse aku shoot [actually dia xpakse pon..cume dia suruh jek..hehehe:p] Aku yg xsempat nk setting pehtu Try & Error lagi ngan setting..makan mase lah jwb nyer..so, aku gune jek night mode, pehtu tangan as tripod..hahahahaa tripod dlm kete lah...



Ok last one, ni shoot dr jauh...ni lah gamba plg best aku dpt kn utk view bangsar south skali..hahaha pdhal kg.kerinchi..tapi skrg dah ade name baru kn, xpe xlama lagi mmg makin glem lah tpt tinggal aku ini~~~~lalalalalaa




Nota kaki: Post ini aku siapkan kui 9.06am pada hari Rabu bersamaan 3 Dec 2008...sbb nyer smlm kn aku xbawak SD card 2!

1 comment:

mirae said...

Gila lah kan view kerinchi tu dah ala2 view kawasan yg sgt elitkan..padahal tikus bersepah...hihi..tp smiley moon tu sgt cantik...besar btol kuasa tuhan..yup ada org sama blur mcm ko..hehe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...