Skip to main content

Smiley Moon

Malam Semalam punye kejadian iaitu bersamaan 1 Dec 2008 [isnin], dptlah menyaksikan --> Moon + Jupiter +Venus = smiley moon. Actually aku xalert pon pasal mende ni..tp smlm aku balik dr opis terus ke Mid valley tok carik bedsheet kn...dah 2jam aku tawaf mid valley 2 tok wat perbandingan harga + servey mende laen xsepatutnya ade dlm wish list aku smlm..hehehee dlm kui 8.15pm aku cargas pulang..seb baek Rapid KL ni baguih..sbb xperlu tunggu lame kn..so, sampai umah aku mmg dah letih + emo lah kn..dh lah kaki kelenguhan, bukak tudung kecik sound yg kak ida call suh amik gamba bulan..aku mule lah bebel **&^%$$# kan..tp dlm bebel-bebel xpuas ati 2..aku tetap lah kuarkan mr.nik aku kn..aku pon terus kuar umah..opsss da same time aku ngah punggah kuar kamera mira sound..ape yg cube aku laku kan? hehe aku pon acuh xacuh lah kn tp bkn acuhan ok! menjawab persoalan dia..tp dia ikut jugak aku kuar umah utk snap gamba...beberapa kali try ade lah sikit & yg jadik xde..yg hampir2 ok 2 ade lah..hehehehe 2la xikhlas wat keje kn..pehtu xdek tripod ngan kit lens jek pon..mane lah nk zoom sangat kn..pehtu kompem lah gegar sbb aku keletihan ok! but ade lah yg ok..mira siap pakse org tu tgk lak..sure org tu pon blurr mcm aku...bile aku dah setel keje shoot ape yg patut..masuk dlm umah..lepak sat ilangkan lelah..buletin utama pon dah kepenghujungnya...ade plak pasal smiley moon 2..kire bangga lah jugak kan sbb aku dah shoot dulu..pehtu baru bdk umah len terkedek nk kuar tgk..huahuahuahua gamba di atas sebelah kanan itu aku grab dr "Aku Amik dr Flickr ni"
erm..try google kan...rase nyer kat aussie depa nmpk lagi clear kot....smlm tym aku shoot 2 pon dah ala2 xclear jek..



yang sebelah kiri ni adalah hasil dari camera aku yg xseberapa...sbb giler jauh kan..xtergapai dek zoom kit lens aku itew... pehtu mate yg sebelah 2 dah xbrape nk clear tym 2 kan..almaklumlah nk dekat kui 9pm...pape pon thanx to Kak ida sbb pakse aku shoot [actually dia xpakse pon..cume dia suruh jek..hehehe:p] Aku yg xsempat nk setting pehtu Try & Error lagi ngan setting..makan mase lah jwb nyer..so, aku gune jek night mode, pehtu tangan as tripod..hahahahaa tripod dlm kete lah...



Ok last one, ni shoot dr jauh...ni lah gamba plg best aku dpt kn utk view bangsar south skali..hahaha pdhal kg.kerinchi..tapi skrg dah ade name baru kn, xpe xlama lagi mmg makin glem lah tpt tinggal aku ini~~~~lalalalalaa




Nota kaki: Post ini aku siapkan kui 9.06am pada hari Rabu bersamaan 3 Dec 2008...sbb nyer smlm kn aku xbawak SD card 2!

Comments

mirae said…
Gila lah kan view kerinchi tu dah ala2 view kawasan yg sgt elitkan..padahal tikus bersepah...hihi..tp smiley moon tu sgt cantik...besar btol kuasa tuhan..yup ada org sama blur mcm ko..hehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…