Skip to main content

Outing [Equine]



Ha ape yang ko buek dalam somak itu oiii??? ha..ha..ha jgn pikir yg bukan-bukan ok..ini adelah langkah pertama nak "usha" tempat yg terbaek punye utk project kitaorg..hehehe ni kompem lah korang pikir tah pape-pape ek...



bukan project ape-ape yg xsenonoh ok! ni adelah prject yg senonoh & agak sesuwai utk mengisi waktu lapang kami...
tadaaaaaa....ni lah project kitaorg...semalam bersamaan ngan Cuti Hari jadik Sultan Selangor, Aku - DD - Fit wat lah keje mengong yg asik tergendala jek agenda nye kn...so, smlm suppose kitaorg settle kn 3 assignment..but weols hanya dpt langsaikan 1 assignment jek..disebabkan mase yg flies very da fast kan + cuaca sgt lah xmenentu skrg ni...so, alhamdulillah kire nyer 1 assignment 2 dpt disettlekan smlm..so semalam nyer assignment more to teknik pengcahayaan + care-care nk mengawal apperture ngan shutter ngan ISO [bile mase yg sesuai nk turun kn ke naikan ke menatang ni sume] + teknik komposisi...kali ni focus pd shoot outdoor lah kn...pehtu fit lak wat cadangan yg kami ni nk wat grup belajar shoot ni..& every 2weeks kene wat outing..mak eihhh camno lah den nak curik-curik mase nnt...



semalam konsep..ko shot aku..aku shot ko..tp yg best..DD lah paling berjaya menjadi MODEL...leh dpt anugerah Model Beginner yg mendengar kate..ngeh33



Nota kaki ku: Tgh mencarik model-model yg sanggup melakukan tugas secare sukarela@tanpa bayaran [kire dpt tambah pahala tolong kawan-kawan lah]..sape-sape yg sudi..silalah tampil kehadapan yeaaaa....

Comments

cyana said…
wey... aku sanggup jd model.. blanje teh ais dh ler... hiks
Miss Gee De Von Isabelle Simone said…
akaq nak jadi model panty....auwww..menyerlah!...
*Yun* said…
kak sharba : kan i dah kate..mo carik model yg FREE ok! teh ais 2 pon mahal ok!

miss gee : oo akak xwat shoot utk model menatang panty 2 ok..i think you silap agensi ni..ngeh33
Queenin Murni said…
haaa... adik dan adam juga tergedik2 ingin menjadi model... hahahah!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.