Friday, December 12, 2008

Los Dan Faun









Rabu malam khamis...hehehe ni aku ngan DD wat keje mengong sbb even letey baru blk keje..tp geygeh nak tgk muvi jugak kan.. asalnye..mase Ber YM tym keje ptg tu..tetibe nak wat keje giller ni...nak tgk midnite muvi [sbb nyer esok nyer 2 kan aku cuti..semoga sultan dipanjang kan usia.... yang DD lak dah terang lagi bersuluh lah dah mmg off tym tu kan]..tp weolls decide mo carik citer yg ala2 leh wat berangan or leh wat kiteorg nyer usus+pankreas mengeras dan mengembang di waktu yg same..hehehe setelah skodeng....1..2..3..minutes kat website GSC...."wallawe"..payah nyer nk carik muvi ape yg ptt kami tonton mlm 2...lepas a short diskusi ngan DD...kitaorg kate..taram jek lah..janji masuk wayang malam 2...hehhee so, itu lah terjadik nyer aku wat reservation thru website GSC lah utk citer LOs dan FaUn...so, senang lah kan...mlm 2 kitaorg gerak ke mid valley [menjadik pilihan sbb paling dokat ngan umah kn] dlm kui 10pm..terus amik tiket pehtu balun Mc D jek sementara nk tgu 11.30pm utk masuk memulakan aktiviti senaman perut+organ dalaman+mulot+kaki tangan







"LOs dan FaUn" - Aku budget citer ni xramai org yg nak tgk kn [tp ramai jugak yg masuk wayang tgk citer ni]..almaklumlah mind set rakyat malaysia ni..kalo citer made in malaysia..kompem xbest jek..kalo omputih 2 wat citer bangang pon depa kate citer 2 bagus..huhuhu aku bkn nk mengutuk ke ape..but itulah realitinyer kn..aku ni mmg xkesah lah citer ape..sume aku layan..kalo dah kate aku nk masuk wayang tym 2..taram je lah citer ape pon kn..muvi tamil pon aku leh layan...tp kalo aku mmg xdek mood mo berwayang..citer paling best + termahal menjadi kegilaan ramai pon..aku akan kate "TAK BEST!" Actually aku mmg dah berzaman..ade setaun kot..aku xtgk muvi ni kat wayang..hehehe so, ni mcm lepaskn "gian"..ala2 mat pit dpt heroin lah kirenyer..ngeh33 [mau aku kene sumpah ngan mat pit semalaya nnt]








If korang nak review pasal "about da movie" sila lah ke Los dan Faun nyer website.
aku malas jek nk citer ape kah kisah nyer citer ni..kang xrangup lak kesuprisesan citer ni..so, kalo nk tau kome g lah wayang tgk sendirik...but if ade sape-sape nk pg menonton..leh lah ajak aku..sbb utk citer ni aku leh tgk ulang 3-4 kali kot,... pehtu kn..aku nk citer pon xbrape sgt sbb tym 2..aku nyer processor ala2 slow sbb dia ala2 nak hibernate mlm 2..tp kene pakse bekerja kn..so, tym 2 aku paham..tp nk simpan memory 2..ala2 lost & xfaun lah jadik nyer...seb baek citer 2 lawak so, aku ngan DD berjaya xter "berdengkur" dlm wayang 2..dah lah sejok giller kn...







kalo korang nak tau jugak..aku leh decribe citer ni macam ni jek:
- best [aku bg 4.99/5 bintang]


- lawak giller [even ade yg ala2 bangang jek lawaknyer..tp sempoi..wa GELAK ok!]


- berjaya lah ilangkan kemurungan aku diwaktu ini


- mlm 2 aku tido nyenyak sambil bermimpikan hans isaac [pdhal dia xwujud pon dlm mimpi aku mlm 2..saje wat citer..tido nyenyak..sbb giller ngantoks kn]


- kalo dlm kebuhsanan or geram ngan boss or keje..sesuwai lah tgk..


- terbang sekejap kestressan aku pd waktu itew


- same2 lah sokong filem malaysia sbb omputih pon wat citer lawak yg lg bangang cume depa nmpk bijak oleh pandangan korang sbb lawak dia dlm bahasa omputih..so, korang kompem rase lawak 2 lawak paling terror..pdhal bile translate dlm bahasa ibunda kite..jadik lawak paling tah pape tah..hehehe :P


- letih lah..pegi lah tgk sendirik..xrugi oooo...







pembikinan citer ni since 2006 [mak aiii..dah lame rupenyer] sebab ku tgk kat sini Al-kisahnyer dr blog afdlin shauki lame jugak lah kn dia amik mase utk berjaya memasuki tahta tayangan 2..hehe..tp apepon...LAYANNNNNN!!!! lah citer ni ok!





Nota Kaki: sila tgk kalo rase leh layan kn...erm tp aku promote ni..Tengoklah..anda tidak akan menyesal [aku tlg afdlin promote citer diA ni..tp tanpa apa2 bayaran ok!], but if you da one yg mmg bangsar type, english speaking, pakai taxedo or nite gaun [ape kene mengena?]...toksah lah TenGoK ok!..kang aku meluat + berbulu lak nak bace komen korang yg menkondem hasil karya rakyat malaysia ni...

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...