Skip to main content

PIKOM PC Fair Dec 2008




Jumaat-Ahad yang lepas telah berlangsung nya PC Fair wat sekian kalinye kat KLCC convention center yang lebih dikenali as PIKOM PC FAir...



Aku mmg dah plan..since aku mmg dah berzaman xjejak kan kaki ke PC Fair ni kan..mau xnyer zaman belajar yolah..byk mende gadget nk dicarikan..ni tym dah bekerja ni..xkuasek den nak melayan kn..huhu...semalam aku berjaya jejak kan kaki ke sana...1 masalah yg terpakse aku harungi even TAK SUKE kan..ialah meredah lautan manusia kat PC Fair tu..wawawa TAk suke! TAk Suke!



Aku sebenar nyer nak carik SD card jek..sbb nk wat koleksi..hahahah [xlogik ek?] alah nak tambah nilai utk bilangan gamba leh snap lah...aku hny ade 2GB jek..pehtu kebetulan Mira pon ajak..dia mo servey barang tok wat PC baru..hehehe so, semalam aku berjaya meredah lautan manusia..even kaki aku kene pijak beberapa kali...paling dasat tah kelingon mane tah..pijak tanpa perasaaan..giller sakit bodooooooooooo...pehtu leh wat statik lak..xrase bersalah langsung..seb baek jari kaki aku xpenyek tau!



skali aku balun beli 4GB SD card baser & 8GB SD card Ultra II [ni speed dia laju skit & rege dia laju banyak lah kn] ..jln-jln lagi ternampak lak pendrive cun color purple..amik ko..xtau apsal aku nak beli jugak..4GB = RM25 [kn dah membazir] hehehe tp aku amik color purple mira sambar yg blue color...huahuahua teringat zaman 1st time beli pendrive dulu..rase nyer Ogos 2003...ohh lupe aku beli mase besdae aku 17 ogos 2003, aku sambar brand Apacer 128MB jek tp rege RM178 ok! ni aku jumpe kat kedai paling murah dlm low yatt tu tym tu lah kn..ko tgk rege skrg ngan rege dulu Rm178 ni aku leh external 160GB ok! huahuahuahua 2la technology berubah sangat pantas..xlarat nk kejor kn..so, skrg pendrive jek dah bape byk dlm koleksi aku tah..gune ke? hehehe aku akan pikirkan sendirik nnt!



yg best nyer utk 8GB SD Card 2..kalo aku set JPEG Fine leh dpt 1000 piccas...wow!!! ana xtau nak snap gamba ape...hehehe byk tuuuuuu



tp bile tgk org len memborong notebook cam beli notebook yg wat conteng2 jek..angkat 2bijik mcm xde pape jek pehtu beli camera cam beli roti boy jek...hehehe 2la ekonomi org skrg..xterjangkau dek akal + poket ku lg...ape yg aku pikirkan skrg ni..aku nak ikhtiarkan menatang ni jadik kenyataan "Work From Home" jom murni cube lah kite ikhtiarkan macam mane nak merealisasikan impian ni...hehehehe [berangan xsudah aku ni!]..dah melalut jek..moh buat keje lak

Comments

cyana said…
brangan tkpe...simpan cite2 tu bak si murni.. mo keje d umh bley jage bby kan???
*Yun* said…
2la pasai..impian..impian nih~~~

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.