Skip to main content

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]




Macam mane aku kenal kak shikin ni? owh..sonang ajo..dia lah housemate aku kat 10L, kg.kerinchi tu..hehehe mcm mane dia leh masuk grup 10L, sebab mase tuuu Feb 2007 Marini nak kuar umah, so dia kene carik pengganti..& kebetulan yg kak shikin ni merangkap kawan kepada opismate dia..dpt keje kat KL..so bermula lah perkenalan kami..hehehe dalam ramai2 ahli 10L ni..dia paling senior lah dr segi usia..alah tua setaun jek dr kami [tp skrg dah ramai junior..so, aku lah plg tua merangkap senior yg xkuar-kuar lg dr umah tuu..ngeh33]



So, di awal perkenalan kitaorg..kak shikin ni mmg seorang yg lemah lembut + manje gitew..mmg terok dibuli dek kami [adek-adeknyer di rumah 10L tu...tp aku tau..dat one lah yg jadik da best moment utk kak shikin kenangkan nnt...hehehe tapi kan..setelah setaun lebey berguru ngan kami...akhirnya kak shikin pon dah teror utk menjadik seorang yg brutal + peng kung fu handal utk menepis segala serangan adek-adek nyer di rumah..huhuhu :P][so, kak shikin tidak lagi skema + lurus bendul ok!] hehehee






tapi lepas raya ari2..kak shikin di kejutkan ngan surat dr LHDN...wawawa LHDN telah memisahkan kami..huk33..so, dia kene blk ke home town dia di Ipoh..so, lepas kawen dia bakal PJJ lah ngan laki nyer iaitu Abg Riz "dulu abg rizuan" [huahuahua..kantoi ngan kitaorg ade name glemer laen rupernyer..actually kitaorg tau mase kenduri dia tuu...hehehe nasiblah kantoi depan kitaorg kn..jadik bahan lah jawab nyer..abg riz..ngeh33]



so, dengan sekali lafaz..maka sah lah kak shikin ngan abg rizuan sebagai suami isteri...mereka ni adalah pasangan ke-5 10L yg menamatkan zaman bujang [sori ahli 10L hanya yg perempuan]..Tahniah kepada kedua-dua mempelai..semoga berkekalan sehingga akhir hayat~~~



Kitaorg serang Manjui, Perak tu bertiga jek..sbb ahli laen sume bezee balik kampung [aku-mira-nik] & kitaorg pegi balik hari jek..gerak kui 8am..kui 10am dah smpai umah pengantin...tunggu jap..sbb majlis nikah kui 11am & tunggu pengantin bersanding..smpai kitaorg ni naik fitam sbb kepanasan...hehehe tp pape pon..even keletihan yg amat..weolss puas ati dpt memeriahkan majlis kak shikin...bestt ooo kakak-kakak kak shikin + abg-abg ipor dia + anak-anak buah dia sume rajin-rajin belaka..huhuhu







kebetulan aku-mira-nik mmg kene ngan tema dr segi pemakaian kami..sbb pink + purple kan..sbb pink tym nikah, purple lak tym sanding..hehehe & kitaorg cargas balik ke kl kui 3.30pm & singgah R&R Tapah utk menghirup udara kesibukan umat di sitew..& sampai KL kembali dlm jam 7.00pm..huh..letihh nyer~~~

Comments

mirae said…
eh dear, ko da salah tu bukan 10L kg kerinchi ok..tp 10L bangsar south...glamer gitu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.