Monday, December 15, 2008

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]




Macam mane aku kenal kak shikin ni? owh..sonang ajo..dia lah housemate aku kat 10L, kg.kerinchi tu..hehehe mcm mane dia leh masuk grup 10L, sebab mase tuuu Feb 2007 Marini nak kuar umah, so dia kene carik pengganti..& kebetulan yg kak shikin ni merangkap kawan kepada opismate dia..dpt keje kat KL..so bermula lah perkenalan kami..hehehe dalam ramai2 ahli 10L ni..dia paling senior lah dr segi usia..alah tua setaun jek dr kami [tp skrg dah ramai junior..so, aku lah plg tua merangkap senior yg xkuar-kuar lg dr umah tuu..ngeh33]



So, di awal perkenalan kitaorg..kak shikin ni mmg seorang yg lemah lembut + manje gitew..mmg terok dibuli dek kami [adek-adeknyer di rumah 10L tu...tp aku tau..dat one lah yg jadik da best moment utk kak shikin kenangkan nnt...hehehe tapi kan..setelah setaun lebey berguru ngan kami...akhirnya kak shikin pon dah teror utk menjadik seorang yg brutal + peng kung fu handal utk menepis segala serangan adek-adek nyer di rumah..huhuhu :P][so, kak shikin tidak lagi skema + lurus bendul ok!] hehehee






tapi lepas raya ari2..kak shikin di kejutkan ngan surat dr LHDN...wawawa LHDN telah memisahkan kami..huk33..so, dia kene blk ke home town dia di Ipoh..so, lepas kawen dia bakal PJJ lah ngan laki nyer iaitu Abg Riz "dulu abg rizuan" [huahuahua..kantoi ngan kitaorg ade name glemer laen rupernyer..actually kitaorg tau mase kenduri dia tuu...hehehe nasiblah kantoi depan kitaorg kn..jadik bahan lah jawab nyer..abg riz..ngeh33]



so, dengan sekali lafaz..maka sah lah kak shikin ngan abg rizuan sebagai suami isteri...mereka ni adalah pasangan ke-5 10L yg menamatkan zaman bujang [sori ahli 10L hanya yg perempuan]..Tahniah kepada kedua-dua mempelai..semoga berkekalan sehingga akhir hayat~~~



Kitaorg serang Manjui, Perak tu bertiga jek..sbb ahli laen sume bezee balik kampung [aku-mira-nik] & kitaorg pegi balik hari jek..gerak kui 8am..kui 10am dah smpai umah pengantin...tunggu jap..sbb majlis nikah kui 11am & tunggu pengantin bersanding..smpai kitaorg ni naik fitam sbb kepanasan...hehehe tp pape pon..even keletihan yg amat..weolss puas ati dpt memeriahkan majlis kak shikin...bestt ooo kakak-kakak kak shikin + abg-abg ipor dia + anak-anak buah dia sume rajin-rajin belaka..huhuhu







kebetulan aku-mira-nik mmg kene ngan tema dr segi pemakaian kami..sbb pink + purple kan..sbb pink tym nikah, purple lak tym sanding..hehehe & kitaorg cargas balik ke kl kui 3.30pm & singgah R&R Tapah utk menghirup udara kesibukan umat di sitew..& sampai KL kembali dlm jam 7.00pm..huh..letihh nyer~~~

1 comment:

mirae said...

eh dear, ko da salah tu bukan 10L kg kerinchi ok..tp 10L bangsar south...glamer gitu

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...