Skip to main content

MERDEKA muncul KEMBALI

MERDEKA ! MERDEKA! MERDEKA!
aku terlupe nk wish "Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan Malaysia" yang ke-51

Serius tahun ni mmg xterasa pon musim or bulan kemerdekaan ni..but aku tau lah jugak yg tema dia "Perpaduan Teras Kejayaan".

Pastu taun ni aku miss tgk bunge api sbb mlm merdeka 2 aku ade kat melaka..& aku tlh syahid awal mlm 2..disebabkan kepanatan thp dewa setelah mlm sebelom 2 aku tido lmbt gara2 ke shah alam..pas2 pg 2 blk melaka...pas2 shoot jumpe + lepak ngan lyza...hahah mau nyer xpenat mlm 2 kn..aku pon ala2 lupe mlm 2 diambang ulangthn kemerdekaan..huk22..kalo dok kat umah kerinchi..kompem tgk kat balkoni 2 jek bunge api..pas2 awal2 pagi tgk org terjun dr menara TM..hehehe

Hope Malaysia akan kekal aman seperti sebelum ini..aku rase ni skrg ni kurang aman sbb byk sgt perkara berlaku lately nih! but masih under control lagik aku rase sbb semua leh hidup seperti biasa...hehehee [apelah aku merapu]

teringat aku mase interbiu KPLI awal bln ari2..hahaaha soalan sume pasal sejarah + negara..ha amik ko...kene soal pasal tarikh penubuhan malaysia..pasal ape itu semangat patriotisme..ngeh33...ape lagis kan..2 kn "semangat cintakan negara" aku pon ala2 blurr jugak nk menjawab tym 2 sbb gerun aku tgk org yg interbiu 2..serius gilak! dah lah mmg xsentuh langsung bab sejarah ni kan....pas2 paling lawak..dia tny pasal ideologi malaysia..serius aku xtau ape itu ideologi even aku penah lah dgr pasal term ni..tp xtau gapo dia kan? erm ruper2 nyer rukun negara...seb baek aku ngan selambe ayam tny ape ideologi 2..hak222..ingat 2 kawan-kawan ideologi malaysia = rukun negara

heheehe tp serius mmg interbiu gomen ni agak mencabar lah...sbb soalan dia mmg luar alam lah kn..hehehehe pape pon kite hny boleh berdoa + bertawakkal after penat berusaha tok dpt kn tpt dlm senarai tok di interbiu 2 kan..hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.