Monday, October 20, 2008

Open House [Episode - Nisrina House]

Maseh raya ke-18 nyer story

xdelah open house ajak sume org kengkawan si yam ni ke..cume open house utk geng-geng sekolah kami [actually time sekolah kami 7 sekawan - Aku, yam, khatul, lyza, ajar, ethong & izu] geng ni bermula jadik geng yg asalnyer ber5 [aku, lyza, khatul, ethong, & ajar] geng ni start di tubuhkan taun 1997 di mana kami di tempatkan di H16..hehehe pehtu taun 2 lak taun kami PMR...so, saling memerlukan lah kn tok bantu-bantuan antara satu sama laen, pada mula nya aku xdelah geng sgt sbb aku ade geng laen yg mmg segeng dr taun sebelomnya...tp geng kami telah diseperate kn [mmg kejam warden di zaman itew] mmg payah nk berkumpul sbb sume mmg mcm kat kutub utara kutub selatan ..satu lagi kat garisan khatulistiwa...lelame...kami still berkawan cume aku makin rapat ngan geng baru ni...lepas abes PMR..we all decide tok stay kat sekolah terchenta kami ni..even ade yg dpt tpt laen..kn..hehehe tp we all mmg sehati sejiwa stay kat sekolah yg aman permai ni...erm masuk form 4 [result PMR kami quite good lah..hasil kerjasama kami semua..hehehee] -nnt lah aku cerita mcm mane kami bley jadik ber7 lak yea..kang off-track lagi lah plak..heehe

Umah si yam actually mengikut agenda dlm plan yg asal..adalah tok makan tgh ..hehehehe tp..disebabkan aku nyer program pagi tulah..so, kene tukar ke makan malam... yam masak nasik berlaukkan ungkep + sup cendawan..pehtu kami request pizza dr khatul..so, pizza ni dia amik resepi dr mak dia..pehtu kami try buat reramai [alah ber4] tp pd hari kejadian..khatul jugak yg terkontang kanting sendirian..sbb kat umah yam ade microwave oven 2..xmuat lak talam yg kahtul bwk tok dijadikan based pizza 2..hehehe ajar pon offer oven kat umah dia...lupe lak nk ckp aku smpai umah yam around 6pm [very da punctual..hehehe] yg len xsampai lg...nmpk anak dara yam yg senyum jek..terus aku sambar lah kn..pehtu malas mo citer...

Hasil dari Dapor Khatul + tukang kaco nyer kami yg laen..hehehe

before maghrib sume dah smpai..kan ajar offer gune oven dia..so, aku pong offer teman dia blk ke punchong amik oven 2..hehehe waaaa even 12km jek dr umah ajar..kene gak sejam 15min tok pg-blk..hampessssss jem kat depan hicom 2lah kn... sesampai jek sek 8 & dilokasi kejadian..mak aii...comei jugak oven ajar ni..hahaha last2 solution dia..gune tudung periuk yg kecik..seb baek yam bkn jenis kesah dia suh jek balun gune tudung periuk mane yg ade..hahahahaaa last2 dpt lah hasil nya 1 talam besar + 3 tudung periuk kecik..ko bayang kn lah byk kn...dpt lah kitaorg tapau sorang sikit tok wat brekpes esoknyer..hehehehe abis wat pizza dah kui 10pm...xlame lepas 2 kahtul + hubby nyer kene chow sbb almaklumlah org dok menumpang dirumah mentua...kene lah baek,,kang kene soal siasat lelebih lak..hehehe ajar lak xsedor diri mcm xberlaki lagi ala2 mcm aku ni...sbb laki dia xdek..sibok ngan open house anak2 keratong..2 yg dia sakan join aku lepak kat umah yam sampai kui 12am..hahahahaaa kire khatam tok kali ke-2 lah citer fasha sandha 2..hehehe..sian kat yam.,,sbb laki dia kn keje mlm 2...anak dia pon dah ngamuk nk tido

dah ala-ala potrait family time raya..tp ayah nya ngak ade
apelah nisrina tgk stoking dia yg dah comot 2 jek!
we alls [khatul-nisrina-yam-aku-ajar] sian Imran kene jadik tukang amik gambo..hehee
2lah masalah..kalo dah smpai umah yam..mmg xnak blk jek rase nyer...sbb abak dara dia nan sorang 2lah kn..hehehe nnt bile dia pindah sek20..haruslah aku belajar jln ke sana plak kn...hehehee ok hope our next plan nak bercuti bersama-sama..termakbul lah hendaknyer!!!!

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...