Skip to main content

Open House [Episode - Adam House]

Raya Ke-18

Lokasi kene serang : Rumah Murni si Bandar Tasik Selatan
Mase aku serang: 3.10pm
Menu: sungguh selera aku makan sbb aku tgh kebulur gillak tym 2..hehehe:P
[meh aku list kan - nasik tomato ka beriani (aku lupe sbb kusyuk sgt makan) + ayam
masak merah + Acar buah + Serunding daging + nasik impit + kuah kacang + rendang
ayam + kek coklat yg sgt sedap + kuih lapis merah putih + kuih seri muka yg mmg enak
+ cup cake yg comei + air strawberri F&N..mmg lazat..kalo ade lg yg aku lupe..mmg
aku lupe betul sbb aku xrase..hehehe :)]
Me & Naily in action
Seb baek aku smpai umah kejadian tepat pd waktunya..sbb pd mase yg same opismate aku yg len pon berduyun2 sampai..so, xdelah terkontang kanting kan..hehehehe :P..aku yg sebenarnyer 1st tym redah ke Bandar Tasik Selatan [2la len kali jgn bergantung harap ngan para driver laen..kan xreti jln kat KL ni!] tapi alhamdulillah aku berjaya smpai dengan JAYANYA..hehhee sbb tuan penganjur telah menyediakan peta yg amat bagus + user friendly sbb leh dibawa ke mana2 [dia punye peta dah ala2 peta yg letak dlm kad kawen 2..mak aii punyer lah lawa..kalo org sesat mmg xptt!] hehehe sesampai jek kat rumah dia aku yg mmg sedia kebuluran dr pagi..terus serang..actually, pagi 2 aku ade program "Shoot For Fun" dengan forumer Photoskol.net, tp time lunch hour aku chow..sbb depa kate lepas lunch cam suke suki..ari2 adelah 1st day aku join depa..segan jugak sbb kite kn beginner..tp aku nekad..even lone ranger...aku gamble kn diri tok join..dah lah cuak memula tgk sume boys jek kn..seb baek ade kuntuman bunge yg mekar join ..heheh ade lah aku geng 5-6org...& ade jugak yg beginner cam aku..xdelah aku rase Rendah serendahnyer kn..hehehee oppss off track la plak...
aku makan semahunya..smpai mmg kenyang yg amat..ahahah mau xnyer siap ade 2nd & 3rd round...hahahahaa dah kenyang baru wat keje paparazi..tapi...tapi..tym 2 adam dah mule ngamuk..so, lepas dpt jek dadah pilihan hati dia..dia tido..so, xde lah gamba si adam..faris ajolah concurer tahta posing ari2..hehehehe

Kak sue [Faris minat kat kak sue..xptt batol], Aku, Alor & Murni

Posing b4 balik..seb baek Adam dah bangun tym ni...

yeahhh..finally ade jugak gamba aku ngan ADAM da macho man..hehehhee

Lepas makan sakan kat rumah murni..jam dah menunjukkan kui 5pm..aku dah cuak sbb aku kene cargas ke Shah Alam plak..kang aku lmbt aku jugak yg MALU ngan kengkawan aku..sebenor nyer aku + geng sekolah [bkn geng bas sekolah sbb aku xpenah g sekolah naek bas] aku plan nk beraya bersama..so, kami pilih rumah yam as our PORT kali ni..hehehe senang sket..so, xyah lah nk pg 1 rumah ke satu rumah..leceh...tp zaman sekolah dulu bley jek kn beraya..tour 1 melaka dr merlimau - alai - masjid tanah - jasin [air barok - town jasin - kesang jaya - bemban] dlm mase sehari..mak aiii bile pikir balik mmg success kami budget mase dulu kn...hahhaa tp skrg mmg payah nk kumpulkan semua..yg dpt kumpul ari2 pon hny aku + yam [of course lah kn dah wat kat umah dia] + khatu + ajar... ethong kene outstation ..lyza lak jauh nun di muor, xdapek nk naek KL sbb a week b4 dia dah naek + izu lak maseh dlm pantang..hehehe mane yg ade ajolah..nk tgu semua mmg xjumpe lah jwb nyer... 2la kali ni kene kumpul kat KL..sbb kat mlk mmg xdapek lah ngan masing2 kene balk kg mertua bagai kn..huk22 [xtermasuk aku k! aku maintain ade jek kat melaka 2 tym raya]

aku pon cargas ke shah alam dengan meredah jem..yg DAMN! i hate it! xsuke xsuke xsuke tp..layan jelah lagu dlm kete 2..erm dah lah sensorang..xbest langsung..2la geng sume pon beezeee serang umah open house..hehehee

Comments

cyana said…
sedy nyer tk dpt join.... :( ngade betui ko mo tngkap sume ank teruna orang yer
*Yun* said…
nasib lah kan..sbb I kan bujang..so, anak teruna org I scan lah...try & error..huhuhu :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…