Skip to main content

TAK Jadik Pindah!

fouuhhhh selamat~~~~ kalo x, poning kepala aku nih nk mencarik rumah or bilik laen...almaklumlah nk stay umah 2 if xdapat pengganti mmg wajib aku dok berumah tangga dlm kete jek..xmampu ehh nk tanggung bayor duit sewa yg mak aii mahal nk mampuih! erm after berdiskusi + tuan umah pujuk aku stay + dia nye offer bayar as usual yg aku bayar jek..smbil 2 baru carik penyewa laen..wawawa selamat..xyah aku nk ngangkut barang aku yg bertimbun2 2..mau patah pinggang aku nnt kan...seyes byk giller barang aku..ntah mane dtg aku pon xpasti..hehehe :P

So, disebabkan aku xjadik pindah..aku kene lah sambung menatap wajah macho menara rebong tu setiap malam & pagi....kire bende terakhir aku tgk before tido + bender first masuk dlm memori aku adalah menara rebung itew..huhuhu dah jadik BF seidup semati aku jek gamak nyer..hehehee aku ingat aku bakal merindui menara 2..tapi..aku xkn merindui dia lagi..sbb aku masih di situ...utk berapa taun lagi..aku xsure..hahahahaa .. 2la pejam celik..pejam celik aku xsedor yg aku dah 2 taun 9 bulan aku dok kat umah 2..kalo ikut dah berapa orang silih berganti jadik penghuni 10L tu..tapi yg maintain aku ngan kecik lah...hehehe ntah sape lah antara kami bakal jadik yg terakhir keluar..hehehe..kalo dikire balik total yg penah jadik penghuni 10L adalah seramai 16org..mak aii ramai kan..hehehee majority chow di sebabkan dah kawen + tukor keje..hehehe alhamdulillah semua penghuni yg setakat ni OK-OK belaka [yolah sbb semua geng-geng sendirik..hehe] lepas ni dok tau lah guane..sbb dah mule nk open to public kan..hope dpt yg serasi lah kan...

tapi seyes aku kene pikir balik utk mengurangkan kandungan barang2 aku dlm umah 2..mak aii..mmg banyak giller..aku pon xtau ape lah kegunaan barang2 2 sume..huhuhu :P ade sape2 nk offer diri tolong aku ngangkut barang utk dibuang ka? huhuhu camno lah aku nk pindah betul2 nnt..let say aku kene dok lagi 2 taun..so, 2taun nyer barang lagi kan akan ditambah...lu pikrlah bape byk barang aku nnt! hehehee :P
tapi yg xsyiok..aku mintak kureng tuan umah lom bagi kate putus..cam xdapek jek..kompem jawapan dia mcm dulu..malas mo layan..bdk laen bkn nk try bodek tuan umah kan..aku yg disuruh bodek..xdapek lah..aku tny skali..dia say no..aku malas nk ckp dah....hehehe pasal maintainance 2 yea lah aku leh nego kan...pasai sewa ni malas aku nk layan ehh..bayor ajolah jawabnyer!

Comments

saifurudin said…
aku bleh tolong ko angkut barang .. tapi tggu aku bli crane dulu ek .. senang sket .. huuhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.