Skip to main content

~~Last Kopek Raya~~~

Arini dah masuk last day raya...yea yea..pasni dah start musim org pegi haji plak...

Pehtu arini masuk awal, pdhal same jek mase aku sampai opis mcm hari2 yg lepas. cume arini kami kat Bernas ni kene start keje kui 8am-4pm [yea yea balik awal!]. Sebenornye, time ni adalah utk arini sajok..sebab kami kat Bernas ada majlis jamuan raya [Upset last day raya baru nk wat jamuan]. Xpe janji leh balik awal..

Aku sebenor-benornye nak citer bout kek cokelat..hahaha jgn ade yg terliur udahler.. nak buat dia sangat senang sbb aku perlu skodeng gobok mak aku kat dapor umah..tgk ape yg ade..wahh ade tepung + gule castor + koko + butter + serbuk bikarbonat + serbuk penaik + esen vanilla + cokelat masak ...wah cukup ni kalo nk buat kek cokelat celup..hehehe adik aku pon dah sound jugak suh buat [pdhal my mom baru jek buat last week - ni si Trah yg citer..sbb dia kn assistant terhormat kat umah 2]. so, sbb bahan cukup..aku layan kan ajo..leh bg busu aku sikit tok birthday si afnan [but so sad, afnan xcden lah plak..tp dia maintain bedal jek kalo org suap]. opsss lupe aku cek kat dapor..wahh telor nyer stok maseh byk..so aku decide wat 2 adunan..amik ko..lenguh sendi aku nk pegang mesin pemutar 2...gedebak gedebuk..maka siaplah kek cokelat celup aku versi cupcakes...tp upset lah kan..white choc xdek stok plak..kalo x..kompem lg cun aku nyer kek..
hehehee sempat wat khas tok aku nyer 2...2 adunan 2 aku leh dpt dlm 64bijik cupcakes...so, aku tibai 12bijik bwk blk KL...pehtu kasik kat busu dlm 10bijik...lebey2 selamat di balun oleh orang2 kat umah aku [adik2 aku lah kn yg pelahap itew] hahaha aku call semalam..dah selamat semuanya ditelan org..hampess xleh thn lame langsung! siap suh wat lagi..tp ayat standed aku jwb..aku MALAS nk layan! tau request jek..ingat aku ape..tukang masak peribadi ko? [tp 4 sure kalo aku rajin nnt..tetibe dpt cahaya kerajinan aku buatnyer..sbb aku nk try resepi baru aku dpt]..hahahahaaa..Bilekah cahaya kerajinan 2 nak muncul lagi ek?
dapat lah kasik budak umah + opismate aku rase sikit..nk buat kek ni xdelah ssh sgt if bahan ade..[baser mak aku nyer bahan2 lah kene tibai kan] hehehehe ni pon sbb aku tengah nk test camera lame aku..so aku snap lah 8keping gambo kek ni..2 yg terwujud entry pasal kek ni..sbb ade gamba..huhuhu :)

Asik makan jek..berat aku pong dah naik balik..hampesssssssssssss gas dot com betul lah kn!!!!!! xpe lepas ni kene sibok catu makan ok! [dlm ati aku berkata-kata ..mampukah ko tahan godaan makanan?] hehehehe mengutuk diri sendirik lak kan..oklah..nnt kalo ade bab makan-makan best aku citer...
To Murni: Sori dear..mmg xdapek lah nk kasik kat ekau kan..hehehe 2 la sape suh g training time-time macam ni..hehehee xpe portion ko dah selamat kak nor makan kan..hahahaaa tapi ko dapat tgk gamba kan..hehehehe:P

Comments

Murni said…
wa...konpem aku tak dapat rasa cuppies yun ni..huhuhuuh~!
cyana said…
cian murni... ko kan dpt mkn best2 kt sane tp kami dpt cupcake lg best!!! Tk adil sungguh si yun... buat die munyer sorang ade name... akak mo gak!!!!
*Yun* said…
next tym ok..aku buat name ko lak yeaaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.