Wednesday, October 29, 2008

~~Last Kopek Raya~~~

Arini dah masuk last day raya...yea yea..pasni dah start musim org pegi haji plak...

Pehtu arini masuk awal, pdhal same jek mase aku sampai opis mcm hari2 yg lepas. cume arini kami kat Bernas ni kene start keje kui 8am-4pm [yea yea balik awal!]. Sebenornye, time ni adalah utk arini sajok..sebab kami kat Bernas ada majlis jamuan raya [Upset last day raya baru nk wat jamuan]. Xpe janji leh balik awal..

Aku sebenor-benornye nak citer bout kek cokelat..hahaha jgn ade yg terliur udahler.. nak buat dia sangat senang sbb aku perlu skodeng gobok mak aku kat dapor umah..tgk ape yg ade..wahh ade tepung + gule castor + koko + butter + serbuk bikarbonat + serbuk penaik + esen vanilla + cokelat masak ...wah cukup ni kalo nk buat kek cokelat celup..hehehe adik aku pon dah sound jugak suh buat [pdhal my mom baru jek buat last week - ni si Trah yg citer..sbb dia kn assistant terhormat kat umah 2]. so, sbb bahan cukup..aku layan kan ajo..leh bg busu aku sikit tok birthday si afnan [but so sad, afnan xcden lah plak..tp dia maintain bedal jek kalo org suap]. opsss lupe aku cek kat dapor..wahh telor nyer stok maseh byk..so aku decide wat 2 adunan..amik ko..lenguh sendi aku nk pegang mesin pemutar 2...gedebak gedebuk..maka siaplah kek cokelat celup aku versi cupcakes...tp upset lah kan..white choc xdek stok plak..kalo x..kompem lg cun aku nyer kek..
hehehee sempat wat khas tok aku nyer 2...2 adunan 2 aku leh dpt dlm 64bijik cupcakes...so, aku tibai 12bijik bwk blk KL...pehtu kasik kat busu dlm 10bijik...lebey2 selamat di balun oleh orang2 kat umah aku [adik2 aku lah kn yg pelahap itew] hahaha aku call semalam..dah selamat semuanya ditelan org..hampess xleh thn lame langsung! siap suh wat lagi..tp ayat standed aku jwb..aku MALAS nk layan! tau request jek..ingat aku ape..tukang masak peribadi ko? [tp 4 sure kalo aku rajin nnt..tetibe dpt cahaya kerajinan aku buatnyer..sbb aku nk try resepi baru aku dpt]..hahahahaaa..Bilekah cahaya kerajinan 2 nak muncul lagi ek?
dapat lah kasik budak umah + opismate aku rase sikit..nk buat kek ni xdelah ssh sgt if bahan ade..[baser mak aku nyer bahan2 lah kene tibai kan] hehehehe ni pon sbb aku tengah nk test camera lame aku..so aku snap lah 8keping gambo kek ni..2 yg terwujud entry pasal kek ni..sbb ade gamba..huhuhu :)

Asik makan jek..berat aku pong dah naik balik..hampesssssssssssss gas dot com betul lah kn!!!!!! xpe lepas ni kene sibok catu makan ok! [dlm ati aku berkata-kata ..mampukah ko tahan godaan makanan?] hehehehe mengutuk diri sendirik lak kan..oklah..nnt kalo ade bab makan-makan best aku citer...
To Murni: Sori dear..mmg xdapek lah nk kasik kat ekau kan..hehehe 2 la sape suh g training time-time macam ni..hehehee xpe portion ko dah selamat kak nor makan kan..hahahaaa tapi ko dapat tgk gamba kan..hehehehe:P

3 comments:

Murni said...

wa...konpem aku tak dapat rasa cuppies yun ni..huhuhuuh~!

cyana said...

cian murni... ko kan dpt mkn best2 kt sane tp kami dpt cupcake lg best!!! Tk adil sungguh si yun... buat die munyer sorang ade name... akak mo gak!!!!

*Yun* said...

next tym ok..aku buat name ko lak yeaaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...