Wednesday, December 31, 2008

KL-Penang-Jitra Trip - More update

Erm aku dah hupdate pasal trip penang kat Fp aku sila lah jengah kat situ..malas lak nk hupdate lg kat blogs nih..sbb byk sgt gamba..aku maen randon select jek..sbb aku malas nk telek dah...sbb mate ku hampir juling tgk gambar jek..nk muntah darah rasenyer...tp aku nk kasik citer sket ala2 wat kronologi trip aku ke Penang kali ni lah kn

----------------------------------------------------

Khamis - 25/12/2008 - 12.35am

-> sharna & musab smpai...terus cargas gerak ke Utara..Bye Bye KL...mule2 miera drive lah kn..& berenti kat shell tol jln duta 2...isi minyak kasik penuh..huhuhu & kami pon meneruskan perjalanan ngan aman...[oppsss tersebut name ayah plak]

-> smpai kat RnR lepas tanjung malim kot..miera ala2 kecundang..maybe letih..sbb dia pon blk keje lmbt mlm 2..pehtu kene drive..mau xnyer mata 2 xleh nk bukak..so, dia mintak aku take over stereng tu lah kn..so, aku ngan rela hati...drive...hehehe mmg kental lah kn..smpai RnR tapah..aku stop...pg toilet + berenti minum..tp 3org lg dlm kete 2..teruskan aksi dengkuran mereka dlm kete..aku kene lah minum sorang2..hehehe giller ramai umah ok..nk ddk pon kene Q..dah lah nk beli air segelas kene beratur berderet-deret kn...kat toilet pon Q jugak..ramai sungguh org pulang ke utara tym tu..seb baek jln xjem..heheh

->sambung perjalanan.....lepas exit Ipoh..kat hentian mane tah..aku stop lagi skali...kali ni nak terkucil lagi..giller sejuk mlm 2..pdhal aku dah minum air panas mase kat tapah..so aku stop kejap..yg len maintain tido lagi..hehehe giller jeles I tau...

-> smpai kat RnR Sg.perak..aku dah ala2 mengantoks....hehehe but aku gagahi jua...sbb kesian kat kengkawan yg len kn..tp aku rase makan lame kete yg aku pandu 2..makin slow..hahaha smpai thp 60km/j ok! ni dah thp kronik kn..nak xnak aku kejut kn miera..& berenti kat RnR mane tah..aku budget jauh lg penang kn..hehehe sekali kuar jek RnR 2..& miera dah pon take over...jambatan p.pinang lg 18km..mak aii dah dekat ok..time 2..dah kui 5am dah rupernyer...tp apekan daya..aku mmg xlarat & xnak ape2 terjadik kn..so, nk selamat miera hakkinen take over..finally..5.30am..kami selamat smpai kat umah sharna di bayan Baru..hehehe

-> kui 11am kene bgn bersiap lah..nk g kenduri lak..kat area situ jugak..tp sosat jugak..sbb bangunan dah nmpk tp salah masuk jln..& lepas kat dewan 2..smpai kui 2.30pm..lepas 2 terus chow..g kedai sharna..makan lg kat kedai tu..pehtu solat kat masjid tpt kak sharna nikah dulu..hehehe

-> dlm kui 5pm..depa plan nk jln2 ronda amik gamba...so, sempat lah pg padang kota, kubur francis light, mane tah lg..aku xhengat name dia..sila tgk gamba 2 sendirik ok...pehtu dah nk maghrib..chow balik umah..hehehe smpai dlm kui 8pm..aku terus nek atas baring..sekali aku terus tido smpai 3am..amik ko terlepas peluang nk ronggeng kat pesta penang..huhuhu

--------------------------------------------

Jumaat - 26/12/2008 - 11am

-> bersiap lepak kat kedai..makan Bf hehehe...pehtu...lepak sunshine [ni shopping mall plg dekat ngan kedai sharna] tp mmg ala2 MP kat melaka lah jugak kn...
-> 2.30pm anto musab [hubby si sharna..ke stesen bas tok blk KL] & kitaorg cargas ke Jitra...

-> 4.30pm smpai da kat Jitra..carik kedai makan..hehehee aku makan nasik goreng football marche ok! hehehee pehtu baru ke umah nik...smpai umah nik dah kui 5 lebey..pehtu kuar blk..g yawarta [pasaraya kat Jitra] heheehe mase ni kami xperasan Jitra Mall lg..kunun2 nk carik bloues sbb baju xcukup..hehehe...sekali teringat kecik nyer bas mlm 2..so, kecik lah mangse pembawa barang2 iaitu baju kami..jimat duit aku..hahaha

->8.30pm..gerak ke masjid tok majlis akad nikah nik..

-> 10.30pm..setel..pehtu blk makan + shot lebeih kurang...& tido time..[aku suke part ni]..tp ade bende yg xsepatutnyer terjadik..tp aku jadikan dia terjadik jugak..beg camera aku yg penuh ngan charger camera + rechargable battery utk speedlight aku yg dah kong + SD Card aku semua & kecuali camera lah..aku selamat tinggalkan kat dlm masjid tu..wawawa mlm 2 aku tido dlm keadaan cuak..

--------------------------------------------

Sabtu - 27/12/200/ - 3.30am

->dpt Sms kosong dr kecik..cuak aku...& aku terus tunggu..bukan senang tau aku nk sedor dgr bunyik SMS dr phone aku..kire mlm 2 aku tido xlena lah..ala2 tido-tido ayam..hehehe sbb risau akan beg camera aku 2...& kecuakan aku lg bertambah ngan sms kosong kecik..seb bek..xlame pastu dia sms blk..ckp dah smpai..tp ayat dia " org dah smpai..tp org tunggu smpai subuh lah" wahh heaven nyer..aku sambung tido blk..xyah kejut nik..

->6.00am..aku bgn smyg subuh + kejut nik..aku ngan mira g masjid..alhamdulillah beg aku ade lg..seb baek..leh senyum kembali..heheh pehtu blk umah nik semula sbb nk amik nik & cargas ke alor setaq tok amik keci..sian kecik..risau jugak aku..tp aku tau kecik dah bkn bdk kecik lagi..hehehe

->8.00am-> bersiap2 tolong ape yg ptt

->12.00pm majlis bermula

-> 5.00pm... xlarat dahh..nak blk...hehehe kami sempat wat outdoor kat umah makcik yg ala2 tradisional gitew...

-> 6.30pm..gerak dr umah nik...lepak makan char kuew teau kat depan SR..hehehe 2yg beria xmo tapau lauk dr umah nik tu..heheehe kami dah ade plan..makan char kuew teau ngan teh ais..layan seh...kui 7.30pm gerak blk..hehehe

-> 9.30pm .. kami smpai tapah & rehat tok smyg kat situ..tapau ape yg ptt...& cargas pulang..

-> 10.30pm..gerak pulang balik...

-------------------------------------------------

Ahad - 28/12/2008 - 12.30am

->kui 12.15am smpai exit subang..sbb nk anto kak sharna ..12.30am..smpai subang tah ape name USJ 2..aku pon lupe...& kitaorg terus cargas blk kerinchi..smpai kerinchi 1.00am..terus./..zzzzzzzzzzz



Nota Kaki: lepas ni ntah bile lah akan jejak kan kaki kat penang + jitra sbb nik dah kawen kn..hehehee

3 comments:

mirae said...

Siyes malam tu aku mmg ngantoks gile biasa kalo org lain drive pon aku xkan tido..huhu mesti kesan dr kepenatan aku bekerja hari tu n hari sebelum tuh...apapun aku dpt tebus kembali kesalahan tido aku tu dgn memandu dr jitra-subang-kerinchi...wuhuuuu

cyana said...

cayalah mira.... kalo nk arap den mmg tk dpt la kan... ala2 tk reti nk mesra ngan BF si yun tu... ahks...

tp char koay teow tu mmg sedap... cm nk tmbh jek.... kantoi ngan nik tknk tapau aritu... hahaha...

yun... aku kan ade... bley jek p png lg.... hiks

mirae said...

haha mmg thumbs up la utk char koay teow tu kan sgt menyelerakan..tah bilalg nk dpt rasa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...