Skip to main content

Nisrina Muncul Kembali

Ahad lepas, bape haribulan ek..jap...owh 28/12/2008, after shoot wedding kat Dewan bankuet MBSA, aku lepak minum kat depan PAS ngan sharna & hubby dia...pehtu plan nk chow lah kn..memandangkan ari dah nak malam lah kn...cuaca ari2 agak mendung lah..even kui 6pm time 2 dah mcm maghrib dah...tetibe terpikir lak..aku kat Shah alam...ape lagi...teringat kat Yam...dah lame xjengah dia...[ade aku kesah nk jengah Yam ke? (mau Yam ngamuk dgr statement ni) hehehe..tp lebih aku kesah kan ade lah si budak comei ni..hehehe] si nisrina ni..dia lebih menarik dr jumpe Yam..sbb Yam dah ade laki..pedulik ape aku kn..hahahhahaa
Ha ko tgk ni..mane aku xnak ingat dia..ngan aksi Nakal dia ha..depan org punye lah xbersuara...senyum tanpa suara...beraksi tanpa suara..kunun-kunun Malu lah 2..tapi..cube depan Ibu & Abah dia or depan aku..kompem bising jek...hehehe..mau nyer aku xrindu kat budak ni...aku pon sumtime dia kene take time jugak lah...sbb aku pon ala2 jarang-jarang jugak jenguk dia kn..kalo berkesempatan jek lah...
ok ni nisrina nak annouce kat sume org..Ibu baru beli Puting baru ni..yg special ade color purple..before diz..xlawa ok! sbb color ijau+kuning..ngeh22[ni aku pandai-pandai kutuk sndirik lah kn] hahahaha
menarik jugak rase dia [ade rase ke nisrina? oiii!] bantai ajelah kn..tp yg pasti..rase dia cam best jek [ye ke? Mama yun xpenah rase plak...hahaha]
owh skrg sy dah ade walker sendiri..so, xdelah jeles tgk ibu & abah jln kn..hehehe now saya bleh di istilah kan berdiri di atas kaki sendiri...ibu pon senang nk wat keje..xyah lah nk jenguk selalu kn..kang masuk bawak kusi ke..meja ke...merayap tah ke mana..even xreti merangkak lg..tp tahap merayap dia ni laju jugak...skrg Ibu dah senang..as long as dengar bunyik-bunyian dr walker nyer set tu..tau lah nisrina masih di situ..hehehe
ok semalam saya ke kerinchi sbb mau pulang kan kereta laling mama yun..so, jumpe lg ngan mama yun kan..hehehe aku mmg rase nk gigit jek budak ni..geram ok! seb baek anak org ni..hahahaha kalo x dah lame lebam-lebam pipi dia aku keje kan...seb baek lah shah alam 2 kategori jauh lah..bg org yg pemalas macam aku ni kn..kalo umah dia dekat..mau hari-hari aku berumahtangga kat umah si yam ni...mmg laki dia naek menyampah lah ngan aku lepas 2...hak33 sbb aku kaco daun..ngeh33



ok next tym..jumpe budak comei ni lagi lah....

Comments

mirae said…
Cam walker anak buah aku k...ada bunyi byk2..ada bunyi2 lagu leh tukar nk suara itik ke ayam ke katak ke...ooops hihi katak xde

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…