Skip to main content

-Boikot-

Mmg banyak barang Israel yg masuk dlm list kegunaan aku..so, kene pikirkan alternative utk berubahah..wawawa "ubah cara hidup" teringat kate-kate hikmat ni..erm pasal nestle tu..aku leh ubah...but loreal & kotex..wawawa payah nk carik yg serasi ni..ni dah masuk std nk carik pasangan idop namenye..huk22 xpe..brand buatan malaysia kn banyak...ubat gigi pon aku leh ubah kn even dulu mmg payah..tp dah cube Halalgel..mmg best ok!..tp kene berani cube lah kn..xpe..facial wash, daily cream, compact powder..kite cube list made in malaysia lah kan [tp aku tau..aku akan ade mslh lah nnt kan..sbb takes tym jugak mase nk jumpe loreal as a product yg sesuwai] & now, dah masuk taun ke-7 aku gune product tu..xsangke dah lame rupe nyer aku menyokong pihak Israel ni..tp bile mengenangkan nasib sedare se islam kita terus di bedil dek bom sesuke rase..xsampai ati..nak membantu secara terus iaitu menerusi tenaga or wang ringgit..mmg termampu..ape yg mampu ade lah usaha utk tidak terus meng KAYA kan pihak musuh yg sangat kejam itew...& selain doa utk keamanan akan kembali pd pihak palestin..kite patut lah memboikot produk dr pihak pengganas yg sangat kejam..tp blogspot ni sape punye ek? yg aku dpt dr artikel yg di fwd...fotopages jek setakat ni,..pehtu..aku lak dah terbeli MP3 mickey yg comei itu..di mana product dr brand disney yg tersenarai dlm product patut di band..wawawa sungguh xteliti aku ni rupernyer!



ohh ade lagi..patut kah dibakar intel & windows xp + system axapta kat opis aku ni? sbb ni kan barang buatan israel..uikss pening..pening



nota kaki: sama-sama lah kita berdoa..utk memberi sumbangan, sila rujuk pada sumber yg sahih..supaya sumbangan anda disalurkan pd pihak yg betul bukan pd yg ambil kesempatan

----------------------------------------



sedih tgk baby-baby comei & kanak-kanak xberdosa jadik mangse...tgk gamba pon dah sedih..inikan nak tgk video yg direkod..wawawa xsanggup...alhamdulillah malaysia ni masih aman damai

Comments

cyana said…
same2 kite boikot barangan ISRAEL... bley jek ape yg termampu... jgn lupa doa byk2 utk muslim di GAZA!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…