Skip to main content

Cerita ku hari ini

bebenornyer, aku xdek idea nak hupdate ape lah kn..xde ape yg nak dirapukan since aku cam blur-blur jek 2-3days ni..so, Idea pon malas nk muncul pehtu ngan bahan pon Non Ado kan..so, aku wat-wat xreti jek lah ngan blogs ni kan..ala2 membiorkan labah-labah datang menjenguk lalu meninggalkans sawang-sawang nya...TETAPI tetibe kak sharna send gamba..ahaks..soh aku amik dr S drive..kekekee..ape lagi cargas...ni lah dia minuman TGH ni..saje mengetest San Farncisco yg dah lame bertapa kat Ground Floor tu..xpenah cube beli..so, mo torai..sbb ade offer buy one free one...Ni lah penjimatan namenyer ok!...so, ok lah kan sekali sekala..nak selalu tu..aku xberkemampuan lah kn...Kak sharna gigih snap gamba ni pakai camera phone dia..kekeke..ok lah tu...oppsss yg ni versi Israel ke IDAK..aku xsure...xdelak aku tgk dlm list before beli..xpe nnt aku g cek..kalo ade..xleh beli lago [cettt dah beli baru nk cek,,ape kejadahnye lah kn]..ok lah cukop lah tu....



Nota kaki: balik melaka nnt nak makan ikan bakar lah..oppss lupo..musim CNY xptt pegi sbb kompem penuh...so, jjgn nk menyibok kan diri di tpt ygd ahsedia sibok tu kn



-----------------------------------------------------

Ni kisah semalam

Lunch hour..tetibe jek plan nak melahap kat Mr,kenny...oppss Murni marah nnt sbb pg xajak dia..ahaks...bukan apo..saje jek..ade hal sket before tu...pehtu dia tgh meeting TOK..xkan mo ganggu kan..so kami berdua ajolah cargas ke OU utk memuaskan napsu makan kami yg xdpt nk dibendung itew,..kekeke..



Rapuan aku: oppss ayam dia makin kecik ok utk set 1/4...ke ayam xcukup besor dia dah sembelih tok dipanggang..ahaks...pehtu muffin dia kekal sedapppp lah kan...aku mmg xpuas ati ngan ayam dia lah kn..dah lah lapooooo pehtu kenonet jek..xcukup lah.....[giller ke ape aku nih..mcm masuk phase pelahap dah ni]..ok lah itu sajek...ni aku mampooo makan sakan sbb baru dpt gaji..ko tgk lah aku mase minggu per-1 di bulan februari..mmg berkerut lah dahi kan..sbb feneng pikirkan budget dah short..2la layan kan napsu makan 2 lagi!

Comments

Queenin Murni said…
OH..sememangnya hati ku terasa sebab kamu mmg suke kemana2 tak ajak aku.. takpe,pahit ku telan jua.. lenkali aku lantakkan ajelah.. ku sedar diri ini.. :P
*Yun* said…
hehehe..no komen~~~
kalo kamu ikut..bocor lah rahsia kami~~wawawawa
cyana said…
sedynyer dgr statement puan a.k.a mrs murni... len kali bley p melantak lg.. wakaka

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…