Skip to main content

Grrrrr-----GeramNye----Saya-----Hari ini!

Kisah 1 - parking

Aku bangun pagi macam baser lah kan even arini plan nk drive g Keje...huk* terbatok lak...bukan suke suki jek nak..aku mmg malas kalo ikut kan situasi sebenar kan...tapi TERPAKSE ok! & semalam aku dah bersoal siasat ngan brother yg jage kaunter kat BHP...aku ke situ bukan nyer ape..nk survey Daily parking lah kan...so, aku pon borak2 tanya baser smpai kui bape parking tu masih available..dia kate..dlm kui 8am tu dah penuh lah kan..sbb daily parking yg bahagian depan sajok...yg belakang sume 2 utk yg bayor monthly [jgn maen2 ok, even kat petrol station pon ade monthly parking..kayo tokey petrol pam area phileo ni tau!]..ok berbalik pd citer Grrrr...Geram aku pagi ni..di mana...aku smpai opis around 7.20am..pehtu mulekan lah memunggah beras [owh ni lah tujuan utama aku membawa kete arini..hik22..Beras ni pon dah berbulan2 lame nyer bertapa kat opis ni..& weekend ni nak balik kampung, so, plan nk angkut balik lah kan..takot lak..lagi lama kang berkutu lak beras-beras aku itu..so, dlm kui 7.40am..aku dah setel kerja mengangkut dlm kete..aku teross ke BHP utk park keto aku..sekali...pd amatan aku..mmg ade lagi parking nyer..sbb baru 4 bijik kete park kat situ..so, koman2 leh muat another 2cars kan..aku pon masuk dlm..alamak..bukan brother smlm..minah cun yg jage lah..ngan selambe ayam aku tny lah pasal parking lah kn...



aku: Kak [even ko adik pon..sbb kate nk berbudi bahasa kan]...parking ade lagi x?

Minah BHP: erm [smbil menjengah]...Dah Penuh lah Kak.

Aku: alah tu belakang Van tu kan leh masuk lagi tu..kete saya savvy jek pon
Minah BHP: owh xblh lah..mmg dah penuh...

Aku: boleh lah kak, sebijik kete jek..baser leh jek buat smpai double park kan..

Minah: Tak Boleh [dengan muka kerek]

Aku: Ok terima kasih atas layanan [aku dengan senyum sinis..chow]



pehtu aku terpakse lah..plan anto balik kete ke kerinchi..ahaks...teros cargas...kui 7.55am..aku dah smpai kerinchi blk..


moral of da story..jgn ingat minah cun perangai baek ok!kengkawan aku ramai jek yg cun tp xdek lah buat muke kerek xhengat macam tu kan...xkire lah ko anak tokey BHP ke ape kan..ade aku kesah? layan customer tu baek2 lah..nk suh aku anto surat layang ke..suh ko g training utk handle customer?



Kisah 2 - Teksi dan Bas Rapid

pehtu..aku cargas nk carik taxi kan..sekali...punye lah pjg org yg beratur nk tgu Taxi kat..so, tgk jam..ala baru 8.10am..kui 8.20am..kompem ade bas nyer..huhuhu dgn cargas aku ke station Putra tok nek tren...smpai Asia Jaja baru kul 8.15am..sekali..mak aiii punye lah pjg barisan kan kan...ni kompem bas tak dtg lagi...seyes..bas lambat ok arini..kui 8.45am baru smpai..hampesssss!!!!!! ni kompem kes ade sebijik bas jek yg on duty pagi ni..mentang2 nak CNY ko hengat sume org dah start cuti ka? geram jugak lah aku kn..kene tgu lelame camtu..pehtu dah lah tgu lame..pehtu ade plak yg gatai potong Q..bukan aku sorang yg hangen ok, semua org yg telah di potong aku tgk muke hangen jek...kalo sorang xpe..ni segeng..ber3 budak nyer..dah lah perempuan..nk kate mengandung ke golongan Wagra Emas ke..dimaafkan lah jugak..ni TAK ok..mmg budak2 sebaya aku jek..mau xhangen..dah lah perangai depa tu mmg dr dulu [sbb dulu kan aku masuk 8.30am] so, selalu lah jumpe depa ni..tah bile nak insap tah...lantak lahhh...



ok dalam bas lak laen kisah nyer...erm dah jln tgh jem..pempaham lah kn..area sek.13 nak ke sek.16 tu..kan jem time2 org nk masuk opis ni...tgh2 jem tu tetibe ade org tekan loceng..suppose tpt tu xleh berenti tapi driver tu pikir kompem lah org tu keje kat area situ..kalo xberenti kesian lak kene jln kan...yg tekan loceng tu kalo sekali xpe lah jugak..ni 2kali..mmg tanda org tu nak turun lah kan..sekali bile pintu dibuka..xdek org ok yg turun..so, driver tu dah hangen lah kn..maybe dirver tu penat jugak..sbb dia xbreak lagi..sbb ade 1 bas jek kan...dia pon sound "len kali jgn suke-suke nak tekan...bla* bla*" ape tah lagi..mmg muke dia nmpk marah lah kn...hak33 aku tau keje sape..budak 3org tu lah..dr dulu perangai tah pape tah....seb bek aku mmg dah naik tak same time dengan depa..kalo x mmg hari2 aku berasap kepala otak...driver tu settle makian dia..dia cont drive bas tu...& budak 3org 2 leh jek gelak2..siot jek! & bile dah nk smpai..alah mmg depan bas stop phileo tu...bas tu nk berenti kan...sekali amik ko..driver tu tekan emergency break & one of 3stooges jatuh tersungkur ok! pdn muke ko...dia mmg gedebuk cam nangka busuk lah dlm bas tu..kesian mmg kesian..tp aku rase dreber bas tu puas ati lah kot..hahahaa ...moral of the story..jgn maen2 kan dreber bas ni..kan dah kene balasan balik



Kisah 3 - Aku letih

hehehe penat owh..smpai opis balik kui 9.00am..hamik ko! xpe anggap jek aku kuar brekpes jauh arini....kekekee Murni pon hangen ngan aku lagi..sbb aku tak bawak phone & aku xleh bace amanat yg dia titipkan kat SMS>..kekekeke..sori lah babe..aku xangkut HP aku td...

Comments

Queenin Murni said…
hahahha! aku tidak hangin sikit pon.. cume tadi dok sebuk kol sbb takut terbeli double brekpes. :P nape tak try pi park kat petronas seberang tu? situ byk sikit parkingnyer.. pasal 3stooges tu, sib baik depa yg jatuh, kalau ada nenek ke yg jatuh,tak ke haru.. huuuh! padan muke die! pagi2 menyusahkan org+spoil mood org sbb nak kena menyumpah depa. :P
xy~han said…
perghh gilerr gagah ko patah2 blk yun.klu aku..huhhh xkuasek!
ehh mesti ko rsa mcm nk lempang je 3 mangkuk ayun 2 kn..sbb aku pn rsa mcm nk lempang je dorg tuh!!
ni bru dgr je ni...belum tgk lg..
*Yun* said…
mmg pon..3stooges tu dah lame aku xjumpe..dulu sll hangen mase bolan pose lah kn..sbb timing same...hangen jek...mmg mangkuk lah bdk ber3 tu...tp ade jugak makcik yg perangai sepesen cam depa..tp name pon makcik..aku kesian lah kn..xyah lah masuk kan citer dia..hehehe..tp makcik 2 lagi lah...smpai bab tolak2 org ok kalo nk naik bas tu..sengut jek!tp aku tersengeh lah mase membe dia jatuh tu..pakai vouge-vouge ngan skirt pendek bagai..sekali tergoelk dok dlm bas..hamik ko! rasekan!

aku malas nk park kat petronas.kene jln jauh ok.pehtu xtergapai dek mate aku nk tgk keto aku kn..hak33..sonang..aku anto blk umah..abis citer!
Nyoi said…
wahh salute kat abg bus tu....xsangka ade cikki yg prangai cam lahanat!...memain loceng plak...dier ingat keling panggil semayang...
cyana said…
sbb yun tknk parking kt petronas: jauh

objektif: arini ladies uols

visi: mengekalkan lemak2 yg terkumpul

goal: terpancar muke singe yun pg nie! larikkkk
Zamzunita said…
kekeke sonok plak aku bace entry ko hr ni..padan muke awek² tu..papola perangai cm bebudak..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…