Friday, January 23, 2009

C.N.Y

Bile CNY jek...rakyat Malaysia dpt cuti pjg..tp raya kite iaitu Raya Aidilfitri..xrase pon panjang cutinyer...erm 2la, plan asal aku mo follow Geng ATAT aku ke Penang+Kedah [again!] tapi ape kan daya...Mak ku kate...balik lah..umah xdek org...[dlm ati aku kate..xpe Penang tu leh pegi lg nnt]actually mak aku risau tu dok tinggalkan anak kesayangan dia tu...erm xpelah kan..aku balik lah kampung kan..2la 4hari cuti ok! sangap aku kalo dok kat umah without any plan...kekeke so, aku telah pon merangka kan perancangan bercuti di kampung aku di mana, esok pagi aku akan ke Muar utk ke rumah kawan aku si lyza...dah lame dia ajak mai umah dia kan..but asik xde kesempatan jek..so, esok pagi aku akan cargas ke sana & if Kak Zila aku ade kat Muor..leh lah aku lawat dia sekeluarga..aku nk tgk kelasakan si Qimie..hehehe [lame dah xjumpe si qimie..last skali mase wedding adik aku last year]..pehtu ptg kene cargas blk ke Melaka sbb kui 3pm..aku kena nganto adik aku ke tuisyen..but if salah sorang adik aku yg len FREE...depa bakal menjadik mangse aku lah jawabnye kn..kalo xsempat...hehehee



Pehtu Ahad lak, agenda nye laen..di mana aku nak ke kenduri En.Burn [opismate aku] dia wat kenduri anak dia kat umah dia di kampung iaitu di kampung air limau, masjid tanah..so, ade lah plan sket ngan Murni..sbb murni nak bawak adam serang melaka plak kan...hak33 hope plan ahad tu menjadik...



& aku ade 2 hari lagi tok meronggeng kat umah sambil mengangkang depan TV + membuta kedarah dlm bilik aku yg penuh sesak ngan barang mak aku [ni kene highlight sbb suke sumbat tah pape dlm bilik aku..ingat bilik aku tu ... kawasan wakaf ape?] dah lah bilik aku plg kecik dlm umah tu..pehtu kene share plak tu kan..giller punyer xpatut kan!Lagi...nak lepas geram..bilik aku tu plak ade lah bilik utk public ok...semua org leh masuk & keluar ngan sesuke ati! [xpatut betol lah kn!]xprivacy langsung..xkasik can langsung aku nk seludup dadah ke ape kan..hak22 [mamposs aku kene sembelih ngan mak aku kalo dia bace blogs aku ni kan]

4 comments:

Mira Suhani said...

perencanaan yg bagus..hehe xpe jek ikut ckp mak..baguih dok ada

cyana said...

wahhhhh!!!! ade plan baek punye ka??? plan A ka plan B ka pelan-pelan ka? hiks!

make sure amik gmbo menara jam yer... hehe

semut-terbersin said...

aku tak cuti pon..sedeh!

Queenin Murni said...

yey!! sampai jugek ke melaka! tq mama yun!

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...