Skip to main content

C.N.Y

Bile CNY jek...rakyat Malaysia dpt cuti pjg..tp raya kite iaitu Raya Aidilfitri..xrase pon panjang cutinyer...erm 2la, plan asal aku mo follow Geng ATAT aku ke Penang+Kedah [again!] tapi ape kan daya...Mak ku kate...balik lah..umah xdek org...[dlm ati aku kate..xpe Penang tu leh pegi lg nnt]actually mak aku risau tu dok tinggalkan anak kesayangan dia tu...erm xpelah kan..aku balik lah kampung kan..2la 4hari cuti ok! sangap aku kalo dok kat umah without any plan...kekeke so, aku telah pon merangka kan perancangan bercuti di kampung aku di mana, esok pagi aku akan ke Muar utk ke rumah kawan aku si lyza...dah lame dia ajak mai umah dia kan..but asik xde kesempatan jek..so, esok pagi aku akan cargas ke sana & if Kak Zila aku ade kat Muor..leh lah aku lawat dia sekeluarga..aku nk tgk kelasakan si Qimie..hehehe [lame dah xjumpe si qimie..last skali mase wedding adik aku last year]..pehtu ptg kene cargas blk ke Melaka sbb kui 3pm..aku kena nganto adik aku ke tuisyen..but if salah sorang adik aku yg len FREE...depa bakal menjadik mangse aku lah jawabnye kn..kalo xsempat...hehehee



Pehtu Ahad lak, agenda nye laen..di mana aku nak ke kenduri En.Burn [opismate aku] dia wat kenduri anak dia kat umah dia di kampung iaitu di kampung air limau, masjid tanah..so, ade lah plan sket ngan Murni..sbb murni nak bawak adam serang melaka plak kan...hak33 hope plan ahad tu menjadik...



& aku ade 2 hari lagi tok meronggeng kat umah sambil mengangkang depan TV + membuta kedarah dlm bilik aku yg penuh sesak ngan barang mak aku [ni kene highlight sbb suke sumbat tah pape dlm bilik aku..ingat bilik aku tu ... kawasan wakaf ape?] dah lah bilik aku plg kecik dlm umah tu..pehtu kene share plak tu kan..giller punyer xpatut kan!Lagi...nak lepas geram..bilik aku tu plak ade lah bilik utk public ok...semua org leh masuk & keluar ngan sesuke ati! [xpatut betol lah kn!]xprivacy langsung..xkasik can langsung aku nk seludup dadah ke ape kan..hak22 [mamposs aku kene sembelih ngan mak aku kalo dia bace blogs aku ni kan]

Comments

Mira Suhani said…
perencanaan yg bagus..hehe xpe jek ikut ckp mak..baguih dok ada
cyana said…
wahhhhh!!!! ade plan baek punye ka??? plan A ka plan B ka pelan-pelan ka? hiks!

make sure amik gmbo menara jam yer... hehe
semut-terbersin said…
aku tak cuti pon..sedeh!
Queenin Murni said…
yey!! sampai jugek ke melaka! tq mama yun!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.